contact >  philippe.debroey@gmail.com
Voorstelling boeken >
De geschiedenis herhaalt zich. Tweehonderd jaar geleden zou kunstschilder Paul Delaroche  ‘La peinture est morte à dater de ce jour!’ geroepen hebben toen hij een daguerreotype in handen kreeg. Niets bleek minder waar.  Met de opkomst van het digitale boek, lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Ook nu zal – net als het schilderij toen – het boek niet verdwijnen. Het zal eerder een meer eigen richting gaan. Nog meer dan voordien zal het een tastbaar, voelbaar object worden. Nog meer een hebbeding. Het papier, de drukinkt, de vorm, de geur, het lettertype, de inhoud, het binden en andere technische mogelijkheden zullen bijdragen tot wat het boek in de toekomst zal worden.​ ‘Het boek is dood. Lang leve het boek!’  ​met deze woorden eindigde ​  Irma Boom haar dankwoord bij het in ontvangst nemen  van de Johannes Vermeer Prijs 2014.
Boeken
3
4
5
1
volgend boek >
Amaat DumonWalter Vandepitte Biografie Gedrukt door Hendrix in Peer (B) op Artic Volume White 130 g. Gebonden door Callenbach Boekbinders in Zwolle (Nl) Gezet uit DTL Albertine van Chris Brand
< vorige
2
< home
< home
Het omslagSamenstelling: Philippe DebroeyVisuele weergave van de indeling van een boek. Verhouding van blad- en zetspiegel, instellen van de grid en meer.
< vorige
Oud zeer  Jan VanrietEen bundel met een bloemlezing uit de gedichten van Jan Vanriet
volgend boek >
Opdracht cursus Book Design
Het samenspel  van Dr Jekyll and Mr Hyde Erik DekuyperLow-budget boekje aangeboden aan de sponsors van een film van Erik Dekuyper.
Juriaan Pool, pourtraitschilder van veel vermaardheidAnna KoldeweijEen oeuvre cataloog van een schilder (17e–18e eeuw) met voorop vast-gelegde maten en aantal pagina’s.
6
contact >  philippe.debroey@gmail.com
7
eerste boek >
8
Verapaz, de eerste Belgische kolonieSamenstelling: Elke Borghs en Jan CrabHet verhaal over de eerste Belgische kolonie, in Guate-mala. Enkele boeiende ontmoetingen leren ons dat die migratie heel wat sporen heeft nagelaten over dit vergeten stuk geschiedenis. 
Heden blijSamenstelling: Yves SendenBoekje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van Boudewijn Buckinx