<GeusWeb Tips HitmanPro

Nieuws Microsoft AntiSpyware laat Claria adware bewust door


Het Internet zit vol gevaren. Op veel websites worden bezoekers misleid of worden veiligheidslekken in uw browser misbruikt om uw computer te voorzien van spyware. Bescherm uw privacy en herstel de prestaties van uw computer met Hitman Pro 2.
Hitman Pro 2.2.1
Download en steun het verzet
Nederlands, Duits, Engels - Windows XP/2000
(klik hier als u Windows 98/Me heeft)


De meeste mensen kennen de gevaren van computervirussen en hebben hiervoor antivirussoftware op de computer. Echter, de meeste antivirussoftware herkent en beschermt uw computer helemaal niet tegen spyware. Maar ook al heeft u naast antivirussoftware ook een antispyware programma op uw computer, vaak beschermt of bevrijdt het uw computer niet van alle spyware. Eén antispyware product herkent namelijk lang niet alle spyware die u op Internet kunt tegenkomen. U hebt meer dan één antispyware programma nodig om uw computer te kunnen bevrijden.
Naast zijn eigen antispywaresoftware en beschermingssysteem combineert Hitman Pro meerdere bekende (gratis) antispywaresoftware onder één bedienoppervlak om uw privacy en de prestaties van uw computer te herstellen.
Bovenstaand tabel toont een actueel (real-time) spywareoverzicht. Historiegegevens zijn op dit moment niet beschikbaar maar worden binnenkort geïmporteerd. Alle data is verzameld door Hitman Pro 2. Met dank aan alle gebruikers.


>
Unieke eigenschappen van Hitman Pro:
 • Downloadt en installeert automatisch externe antispyware software.
 • Hitman Pro AntiSpyware met heuristiek controleert belangrijke systeemmappen en registerwaarden of hieraan processen zijn gekoppeld die zich niet op de juiste wijze (of helemaal niet) bekend maken. Op deze wijze kunnen bekende en onbekende spyware als ook virussen en Trojaanse paarden worden gevonden. NIEUW
 • Maakt gebruik van eventueel aanwezige gekochte versies van externe antispywaresoftware (zoals Ad-Aware en Spy Sweeper). U hoeft de bestaande antispywaresoftware niet eerst te verwijderen.
 • Beperkt met SurfRight de systeemrechten van bekende Internet-toepassingen zoals Internet Explorer, Outlook Express of Microsoft Office Outlook en MSN Messenger om besmetting door misleiding zoveel mogelijk te beperken. VERBETERD
 • Bedient automatisch de externe antispywaresoftware. Voert hiermee inspecties uit, verwijdert automatisch aangetroffen spyware en plaatst bescherming tegen kwaadaardige ActiveX-besturingselementen.
 • Downloadt automatisch de nieuwste updates (zonder Hitman Pro zou de gebruiker dit vaak handmatig moeten doen).
 • Externe antispywaresoftware wordt automatisch geconfigureerd voor het beste resultaat.
 • Mogelijkheid om deel te nemen in het gevecht tegen spyware door anoniem spywarestatistieken te uploaden naar de Hitman Pro webserver. De statistieken worden realtime op de Hitman Pro website weergegeven. NIEUW
 • Genereert van alle uitgevoerde acties één rapport zodat de gebruiker een duidelijk beeld krijgt over besmetting en bescherming. VERBETERD
 • Controleert een aantal Internet Explorer-instellingen zodat deze browser niet zonder medeweten van de gebruiker software kan installeren. VERBETERD
De volgende externe antispywaresoftware worden momenteel ondersteund:
Antispywaresoftware Ondersteunde licentie Ontwikkelaar
Ad-Aware SE 1.06 Personal (Freeware), Plus en Professional Lavasoft
Spybot Search & Destroy 1.4 Freeware PepiMK
Spy Sweeper 3 en 4 (1 Probeerversie en abonnementsversie Webroot
Spyware Doctor 3.2 Lite versie en abonnementsversie PC Tools
CWShredder 2.15 Freeware InterMute
SpywareBlaster 3.4 Freeware Javacool Software
Spyware Block List Freeware SpywareGuide
NOD32 AntiThreat 2.5 NIEUW Probeerversie en abonnementsversie Eset
Sysclean Package Freeware Trend Micro
SuperDAT VirusScan PrimeSupport overeenkomst vereist McAfee
1) Indien er nog geen versie van Spy Sweeper op de computer aanwezig is zal Hitman Pro een 14 dagen proefversie van Spy Sweeper downloaden en installeren om uw computer in eerste instantie te bevrijden van spyware. Na 14 dagen kan Spy Sweeper niet meer worden gebruikt en kunt u het product eventueel kopen. Hitman Pro blijft gewoon functioneren met de overige onderdelen die niet verlopen.
De proefversie is opgenomen om u te helpen, niet om Spy Sweeper te verkopen!
Naast het aansturen van externe antispywaresoftware heeft Hitman Pro zelf ook een aantal antispywaremiddelen aan boord.
 • Verwijdert binnen enkele seconden spyware zoals EnterOne, Istbar en de Messenger Plus! sponsor (C2Media). Deze spyware wordt namelijk niet herkend of doeltreffend aangepakt door de externe antispywaresoftware.
 • Beschermt het systeem tegen DSO-exploit. In bepaalde omstandigheden kan door misbruik van een data source object (DSO) ongevraagd onbetrouwbare software in Internet Explorer worden uitgevoerd.
 • Uitschakelen van de Messenger service. De Messenger service kan misbruikt worden om reclame en spam naar machines op een netwerk te sturen. De Messenger service heeft overigens niets te maken met MSN Messenger en Windows Messenger.
 • Uitschakelen van Installatie op afroep. Deze functie kan door websites worden misbruikt om spyware te installeren.
 • Zet het beveiligingsniveau van de Internetzone minimaal op Normaal om te voorkomen dat mogelijk onveilige (actieve) inhoud van websites wordt gedownload en uitgevoerd zonder toestemming van de gebruiker.


Nieuw in Hitman Pro 2.2.1

 • Hitman Pro AntiSpyware verbeterd (Google Web Accelerator werd per abuis uitgeschakeld). Tevens aantal items aan de whitelist toegevoegd, o.a. Spontania4IM (ook al houdt Spontania4IM zich niet aan de regels).
 • Bij installatie van proefversie van NOD32 AntiThreat werd in Hitman Pro 2.2 de IMON module geactiveerd. Deze module wordt nu niet meer geactiveerd (Hitman Pro gebruikt alleen de on-demand scanner van NOD32). Dit om een conflictmelding van de Google Desktop Search te voorkomen.
 • Als je SurfRight voor Internet Explorer inschakelt blijft nu het normale onbeveiligde pictogram van Internet Explorer in het menu Start bestaan. Voorheen werd deze vervangen door Internet Explorer (SurfRight). Dit om gebruikers met klassiek menu Start de mogelijkheid te geven om een onbeveiligde Internet Explorer te starten (om bijvoorbeeld een ActiveX-besturingselement te kunnen installeren).

Nieuw in Hitman Pro 2.2

 • Ondersteuning voor NOD32 AntiThreat toegevoegd (zie tabblad AntiVirus in de Configuratie). Deze scanner is alleen voor Nederlandse gebruikers van Hitman Pro beschikbaar (ik heb momenteel alleen toestemming van nod32.nl) en wordt als "On-demand scanner" geinstalleerd om conflicten met real-time antivirus producten te voorkomen.
 • Probleem met Spy Sweeper verholpen waarbij het proces soms bleef steken op het Spy Sweeper tabblad Options (om Definities te downloaden).
 • SurfRight Helper verbeterd (alleen Windows XP)
  • Titels van Internet Explorer-vensters worden voorzien van de toevoeging (SurfRight) als dat venster is beschermd door SurfRight.
  • Microsoft/Windows Update vensters worden afgevangen en geopend zonder SurfRight beveilging, zodat je systeem kan worden bijgewerkt. In de titel van het onbeschermde Internet Explorer-venster verschijnt dan de opmerking (SurfRight uitgeschakeld).
  • Op web sites waar een ActiveX-besturingselement nodig is wordt extra informatie in de informatiebalk van Internet Explorer geplaatst zodat de gebruiker wordt herinnerd dat de installatie van nieuwe ActiveX-besturingselementen niet gaat als SurfRight is geactiveerd.
  • Tabblad Opties toegevoegd waar je het automatisch downloaden van bestanden kan instellen (ala Firefox)
  • Hotkey (Alt+S) toegevoegd waarmee je SurfRight Helper kunt oproepen in Internet Explorer en Firefox
  • Geheugengebruik teruggebracht van 6 MB naar 1,8 MB.
 • Hitman Pro AntiSpyware verbeterd. Per abuis werd WLTRAY uit het register gehaald (Broadcom Wireless Manager UI). Dit kwam omdat deze vermelding geen extensie had. Dit soort registersleutels worden nu op de juiste wijze behandeld.
 • Bij sommige gebruikers werd er geen rapport gemaakt van Spyware Doctor. Dit is verholpen (rapport wordt nu voor het verwijderen van spywarebestanden samengesteld).
 • Hitman Pro 2.1.5 stopte met een foutmelding bij gebruik van de /silent schakeloptie (/silent werkte niet in Hitman Pro 2.1.5). Dit is verholpen.
 • Als de gebruiker een licentieovereenkomst moet accepteren verschijnt er nu een balk van Hitman Pro. Deze balk is eenduidig op de verschillende licentievensters.
 • Mogelijkheid voor het automatisch accepteren van alle gebruikersovereenkomsten toegevoegd (super handig). Je kunt deze optie inschakelen met de knop Ja, alle als de gebruiker een licentieovereenkomst moet accepteren, of op het tabblad Profiel in de Configuratie.
 • Indien er gebruik wordt gemaakt van een proxyserver worden in SpywareBlaster nu ook updates gedownload.
 • InterMute CWShredder is vervangen door Trend Micro CWShredder


Screenshots

Installatieprogramma Hoofdscherm Hitman Pro 2.1Website door Mark Loman. Met medewerking van Erik Loman, Victor van Hillo, Saskia van der Endt en André Heimink.