Wie-Wat-Waar
1979-2017
38 jaren
Danscentrum "Lado-Go Dancing"
waarvan 19 jaren onder leiding van Wim Gevaert.


Lado 1979 - 1991
Lado-Go dancing 1991-2009
Desmet-Camby 2010-2012
Lado-ballroom 2012-2016
Lado-Go4Dancing 2016-2017

 


Adres danscentrum:
     Testelsesteenweg 209
      3201 Langdorp
      België
 
Historiek

Het danscentrum werd ergens tussen 1979 en 1980 gebouwd en opgestart door Mr.en Mevr. Verees Marcel en Tine.
In 1983 werd het overgenomen door Mr.en Mevr.Cleeremans Roger en Tina. In het Leuvense gaven ze op dat moment al vele jaren danslessen in sporthals en andere zalen. Op het moment dat het danscentrum te koop stond hebben Tina en Roger geen moment getwijfeld om deze kans te nemen om een eigen danscentrum te beginnen. Naast hun weekjob waren ze 's avonds en in de weekends steeds aanwezig in hun danscentrum om hun cursisten en wedstrijdkoppels op te leiden. Naast de gewone zaterdag-dansavonden werden andere thema-avonden georganiseerd zoals Sinterklaas, Pasen, carnaval, cursistenwedstrijden, opendeurdagen, eindeseizoen-avond met een verzorgd buffet, eindejaarsfeest. Vele dansliefhebbers hebben de weg naar Langdorp gevonden en waren de opendeurdagen en danscursen-inschrijvingen een groot succes.
Na 8 mooie jaren hebben Tina en Roger in 1991 wegens gezondheidsredenen hun zaak over gelaten aan het jonge danskoppel Mr.en Mevr. Gevaert-Hansart Wim en Inge. Inge en Wim hadden in 1991 reeds een danscarrière (europees finalist, vice Wereldkampioen, vele nationale titels) van 15 jaren achter de rug en wilden als dansleraars het werk van de vorige eigenaars verder zetten. In de loop der jaren voerden ze kleine veranderingen uit om het danscentrum zo aangenaam en optimaal te maken. Zeteltjes en salontafeltjes werden aangekocht. De inkom werd opgefleurd met allerhande posters van acteurs, zangers, filmflyers...een muur werd versierd van foto's van Inge en Wim's danscarrière. Een verplaatsbare muur werd aangebracht zodat de zaal in twee kon gesplist worden waardoor een extra zaal werd gecreëerd. Twee discobarmeubels werden eigenhandig door Wim gemaakt.
Naast de stijldanscursus ontstonden andere danscursussen zoals swing, discotheekdansen, streetdance, breakdance, kinderdans. aerobic, tae-bo,latino-aerobic kwamen ook aan bod...ieder weekend was er dansgelegenheid zowel voor de swingers als voor de stijldansers...Maandelijks werden dubbeldansavonden georganiseerd dwz swing en stijl in 2 zalen gescheiden zodat de swingers en stijldansers hun eigen dansoefenavonden hadden. Kleuters, jeugd, tieners en jongvolwassenen vonden massaal de weg naar de Lado...Inge en Wim hadden een drukke periode als dansleraars en werkten ondertussen verder aan hun vervolmaking in de verschillende bewegingskunsten.
Ergens begin jaren 2000 begon het bij Inge en Wim terug te kriebelen om met competitiewedstrijden te beginnen.
Vanaf 2003 storten ze zich in het internationale professional danscircuit ...en met succes! In 2005 behoorden ze bij de top 45 van de wereldtop professionals dansers en waren 7de op europees niveau. Om zich 100% toe te leggen op hun profcarrière werden andere dansleraars zoals James, Jamal, Liesbeth, Dave, Stijn, Inge Deckers voor de verschillende dansstijlen aangesproken. Tot mei 2006 hadden Inge en Wim een drukke training-coaching-wedstrijd agenda waardoor danscentrum-dansactiviteiten op een laag pitje kwamen te staan.

In 2006 nam tv-zender VTM contact met dansprofessional Wim om Dina Tersago te coachen bij "Sterren op de dansvloer". Ze werden de winnaars van de eerste editie. Vanaf 2007 gaat het in een stroomversnelling. Het ontstaan van een nieuwe dansclub te Oudenaarde. Een tweede deelname bij “ Sterren op de dansvloer”. Vele dansdemonstraties. Het dansboek “Start to dance”. Opendeur-weekends in Langdorp en Oudenaarde. Nieuwe danscursussen. Tussendoor kon men zich ontspannen op de dansvloer en zich uitleven op de thema-avonden zowel in Oudenaarde als in Langdorp.
Vanaf 09/2009 slaagt Wim een andere weg in. Hij verhuurt het gebouw aan dansschool Desmet-Camby zodat hij zich meer kan toeleggen op de privélessen en groepslessen in Oudenaarde en vanaf 2012 te Deinze dance@Leiedal.
Op vraag van Guido De Smet hebben Marianne en Jacques Vanderborght-Christens de uitdaging aangenomen om danslessen te geven en dansavonden te organiseren in het danscentrum Langdorp. In 06/2012 werd het huurcontract beeindigd.
Vanaf 06/2012 is Wim even terug op de plaats waar hij 22 jaren geleden begonnen is...in Langdorp.
In de periode van 09/2014 - 06/2016 nemen Jan en Nele Lauwers-Annaert , even de fakkel over.
Vanaf 09/2016 tot 05/2017 stond een team met enthousiaste dansleraars klaar om het danscentrum verder uit te bouwen onder leiding van Wim Gevaert.
Vanaf 09/2017 zal de prachtige danszaal voor andere doeleinden gebruikt worden.
Dansen in Langdorp is verleden tijd....

Klik op foto met gele rand =
 
Klik hier voor Lado-pictures
Lado-solo-dansjesKlik op titel
en
kijk naar
Lado-solo-dans

Toelichting website

Dit is NIET de officiële website van het danscentrum Lado te Langdorp.

Het is een webpagina die sinds 2006 werd aangemaakt om de lado-dansers op de hoogte te brengen van de Lado-dansavonden. Andere lado-weetjes van vroeger (tot 05/2009), opgefleurd met foto- en video-sfeerbeelden, zijn er druppelsgewijs bijgekomen.

In december 2008 verdwijnt de eerste officiële website omwille van de verbroedering van dansclub te Oudenaarde en danscentrum te Langdorp tot één en dezelfde informatieve webpagina. In 12.2011 werd deze reeds afgesloten omdat de Oudenaardse dansclub werd overgenomen door dance@Leiedal te Deinze.

De periode tussen 06/2009 tot 06/2012 werd het danscentrum gehuurd door dansschool Desmet-Camby (uit Leuven).

Tussen 10/2013 en 08/2014 was Wim terug in Langdorp om dan de fakkel door te geven aan Nele en Jan tot 06/2016.

Tussen 09/2016 en 05/2017 kwam Wim het nog even proberen met de hulp van een team van dansleraars.
Vanaf 09/2017 zal dansen in de prachtige mooie grote zaal een herinnering zijn....