Homepagina
Homepagina
Parcours
Homepagina
Homepagina
Hoe deelnemen ?
Parcours
Voorgeschiedenis
Sponsors
Contact
Links
In 2010 kan je kiezen tussen
- 1 grote fietsronde (55 km)
- 4 kleine rondes (plusminus 20 km)

Deze rondes zijn telkens lussen en zijn daardoor ook perfect combineerbaar. Ieder jaar (en dus ook in 2010) opteren we voor rustige, verkeersveilige en prachtige routes. Geniet van een prachtig stukje Vlaams-Brabant!

De Grote Ronde …
Is een lus van 55 km, die zich tegenwijzerzin rond Leuven ontvouwt. Starten kan vanuit iedere startplaats. Je fietst volledig rond Leuven, op de grens tussen stad en platteland.
We fietsen langs de mooiste plekjes van Linden, Kortijk-Dutsel, Holsbeek, Wilsele, Winksele, Bertem, Heverlee, Blanden, Haasrode en Kessel-Lo. We doen zowel de Leuvense 'groene long' in het zuiden aan: Heverleebos. In het oosten beklimmen we de eerste Hagelandse heuvelruggen.

Kleine Ronde Winksele
Telt dit jaar 20 km en laat een prachtig landelijk stukje Vlaams-Brabant zien, in de richting van Zaventem. U ziet ze letterlijk 'vliegen' terwijl u in Erps-Kwerps, Nederokkerzeel, Steenokkerzeel op fijne fietspaden cruiset.

Kleine Ronde Bierbeek en Lovenjoel
Loopt deels langs het prachtige landbouwleerpad van Bierbeek en is op zijn beurt 20 km lang. Ontdek de hedendaagse landbouwbedrijven en prachtige oude kasteelhoeves. Laat je aangenaam verrassen door het groene karakter van groot-Bierbeek.

Kleine Ronde Linden en Kortrijk-Dutsel
Is een 20 km-lange route die je leidt langs kleine, landelijke wegen, waar je ver weg bent van verkeersdrukte. Na het residentiŽle Hoog-Linden ontvouwen zich de Hagelandse heuvelruggen. Ze kruisen het pad van de fietser, zorgen voor schitterende vergezichten en geven je een goed overzicht van de streek. Als afsluiter wordt ook het provinciaal domein aangedaan.

Kleine Ronde Blanden en Oud-Heverlee
Loopt deels gelijklopend langs de grote ronde en neemt dan een prachtig stukje natuur tussen Heverlee, Korbeek-Dijle en Oud-Heverlee erbij. Speciaal voor de Ronde van Leuven werd de Weertse Dreef in het Meerdaalwoud autovrij gemaakt. Met steun van het Agentschap Natuur en Bos zullen we u een onvergetelijke fietstocht kunnen voorschotelen. De kleine lus zal ongeveer 23 km lang zijn, maar is toch nog perfect te doen met kleine fietsers ook. Ambitieuze fietsers kunnen via de kleine ronde perfect aansluiten op de grote ronde.