Nieuw boek van
Brigitte van Aken 

Gewoon daarom!

Of bestel gewoon via bol.com

De vijftienjarige Wonder heeft een netwerkstoornis. Soms werken haar hersencellen niet goed samen. Dat is best lastig als je de wereld wilt begrijpen. Vooral Rohats wereld. In zijn hoofd zit nog altijd oorlog, hoewel die nu mijlenver weg is. Rohat en Wonder zitten sinds kort in dezelfde klas. En dat doet vreemde dingen met Wonders hoofd en hart. BRIGITTE VAN AKEN is met Gewoon daarom! niet aan haar proefstuk toe. Met boeken als De X of hoe fout een leraar kan zijn, Uitgeteld en Zie je graag :) heeft ze zich op de kaart gezet in de kinder- en jeugdliteratuur.


 

“ De X of hoe fout een leraar kan zijn “: materiaal voor in de klas! Didactische map? Neem contact op met de schrijver: brie@telenet.be

 

Kijk hier naar de video

 

DAVIDSFONDS INFODOK


Niels krijgt een nieuwe wiskundeleraar, Hendrik d’Ursel. Al snel is niet alleen Niels, maar ook de rest van de klas in de ban van deze atypische leerkracht. De leerlingen krijgen geen gewone wiskundelessen, maar moeten van meneer d’Ursel op zoek naar geluk. Tijdens hun zoektocht ontdekken ze dat geluk niet altijd even makkelijk te vinden is. Ook de werkelijkheid blijkt plots niet zo zwart-wit meer als oorspronkelijk gedacht. Wanneer uiteindelijk ook Hendrik d’Ursel anders blijkt te zijn dan hij zich voorstelt, beslissen Niels en zijn klasgenoten om actie te ondernemen… 

Brigitte van Aken neemt je mee in een spannend verhaal vol mysterie en pijnlijke ontdekkingen.

De X of hoe fout een leraar kan zijn
Softcover - 144 p. - 15+

ISBN nummer :
9789059086975
 

"Van Aken beschrijft op geloofwaardige wijze het subtiele, giftige en nauwelijks traceerbare handelen van een leraar/psychopaat.
De lezer krijgt inzage in de gevarieerde trukendoos van de huis-, tuin- en keukenpsychopaat Hendrik d'Ursel die langzaam maar zeker een aantal kwetsbare pubers vergiftigt. De puber Niels valt voor zijn charme, zijn theatraliteit, zijn lak hebben aan conventies en aan collegialiteit. Bovendien daagt d'Ursel zijn leerlingen uit om op zoek te gaan naar de formule van het geluk; een prachtige verleidingsstrategie. De kwetsbare Coco ziet in hem dan ook een vertrouwenspersoon. De auteur durft met dit thema taboes doorbreken : machtsgeile leraars; daar wordt in het onderwijs over gezwegen en psychopaten associëren we met kannibalen en moordenaars. Het psychisch bloedbad dat de d'Ursels van deze wereld aanrichten, zal de krant nooit halen.Gelukkig laat Van Aken de lezer achter met een flinke portie hoop en geloof in de veerkracht van (jonge) mensen.
Ze zalft met humor en vederlichte zinnen.Twee keer lezen dit boek : één keer om de bladzijden snel om te draaien omdat de spanning niet te verdragen is en daarna om rustig te genieten van Van Akens heerlijke taal." De Bib.be

.....

Reacties op haar vorige werk:

Lieve leugens is ontzettend goed geschreven. Van Akens glasheldere en subtiel zinnelijke stijl  overtuigt vanaf de eerste bladzij en laat de lezer niet meer los…”

De Volkskrant

“De Vlaams auteur Brigitte Van Aken verrast. Ze houdt de aandacht met haar volwassen, beeldrijke stijl moeiteloos vast tot de laatste bladzijde.”

Trouw

“Goede jeugdthrillers zijn niet dik gezaaid. Ooit is niet nu is dus meer dan welkom. Van Aken vertelt vlot,
mixt graag genres en stijlen en schuwt geen sprongen in de tijd.”

Knack

Zie je graag:-) verdient tijd. Om het te lezen, te laten bezinken, te bewonderen. Brigitte van Aken schreef een mooi boek.”

 

Iedereen leest

 

 

 

Brigitte Van Aken

 

 

romans voor volwassenen

           


jeugdromans

                 
       

        

Toneelvoorstellingen

     

   

Recensies 

 

   

copyright picture :  nicolandrea

 

Email

        Homepage Brigitte Van Aken Annemie Fierens Marlies Pardoel Iris Pardoel Marc Pardoel Goed Gek In kamerjas Land van Majesteiten Mooi weer vandaag Lieve Leugens Barst Ooit is niet nu Software voor de ziel Ana Sirakova Radio Tos Davidsfonds infodok de clauwaert Manteau Boekenbeurs Volkskrant trouw Hofpoortheater Elckerlijc jeugdtheather Scorpio prijs Knokke-Heist publieksprijs handelsschool Turnhout theater stap Michael Pardoel musical uitgeverij Standaard de Warande WTC roman jeugdboek Zimbabwe aperitiefvoorstellingen luc Huygens Nikkie Melis theaterplatform vluchteling Lugghe Floris Van Deuren nicole Andrea Rikkert Van Dijck Sylvie Gruijters Toneelfonds J. Janssens het is vrouwen een zorg 2008 beste jeugdboek Kinder- en jeugdjury  uitgeteld