Logo   ...IN OUDENAARDE

HOME

ACTIVITEITEN

LINKS

CONTACT
HEUGLIJK NIEUWS VAN GROEN!-OUDENAARDE *** HEUGLIJK NIEUWS VAN GROEN!-OUDENAARDE

 
Het was even wachten maar de Oudenaardse Groenen kunnen tegelijk bij het van start gaan van hun nieuwe webstek heuglijk nieuws aankondigen: het nazomerfeest van 10 september. En geloof het of gelooft het niet ... Vera Dua komt meevieren! Lees er meer over in onze rubriek Activiteiten.


De ijverige leden van Groen! uit Oudenaarde  zijn bijna elke dag in de weer om hun leefomgeving te verbeteren.
Vanuit hun bekommernis voor al wat groeit en bloeit in de natuur streven zij vastberaden naar duurzame oplossingen ... Ook jij kan meewerken! Meer informatie vind je in onze rubriek contact.
In de rubriek Links vind je ... raad eens. Neem gerust eens een kijkje.

WIST-JE-DATTERS ?
Wist je dat wilde ezels uitzonderlijk snelle dieren zijn die makkelijk 60 km per uur halen? Ze zijn bovendien niet kieskeurig wat hun menu betreft. Wat andere dieren versmaden, distels bij voorbeeld, vinden ze nog een smakelijk hapje.
Wist je dat het lieveheersbeestje graag gezien is bij fruitkwekers? Van dit beestje bestaan 4000 verschillende soorten en ze hebben als lievelingsgerecht bladluizen.
Wist je dat de wulp de grootste Europese steltloper is? Vanaf de maand maart kunnen we deze bruingrijze vogel met omlaaggebogen snavel aantreffen op de heide en in de duinen van onze Kempen. Daar brengt de wulp twee tot vier jongen groot, die hij luidruchtig en zelfs agressief verdedigt.