Loose in the Blues
 
 

Home

Edition 2009

Guestbook

History

     Lust For Life

     Edition 2002

     Edition 2003

          Loose in the Blues
         
Mary Stokes Band
         
Jerry Waddel
         
Nico Wayne Toussaint

         
Pictures 2003

       Edition 2004

     Edition 2005

     Edition 2006

     Edition 2007

     Edition 2008

Links

Contact

Praktische info

 

 
 
 
 
 

Een merkwaardige naam voor een merkwaardige groep maar 'Loose in the blues' is een groep van ervaren en in alle watertjes gewassen muzikanten. Hun leeftijd tussen de 32 en 52 jaar garandeert een afgewerkt en enorm meeslepend spektakel. Zowel de teksten, de muziek, de keuze van de klankkleur, de droevig schurende en bloedhete stem van de leadzanger doen menig vrouwenharten sneller slaan.

Dankzij het experimenteren met een zo ruim mogelijk spectrum van de enige echte 'blues cords en blues thema' zijn zij in staat een zo breed mogelijk publiek in de ban te houden en te ontroeren.

'Loose in the blues' koppelt de 'drive' van rijpe muzikanten aan hun ervaring en bespeelt hun instrumenten met een bijna virtuoos gemak. Het zijn echte podiumbeesten die gevarieerd, stevig, boeiend en meeslepend hun ding doen.

Leadzanger Armand De Rouck alias 'Mankie Pankie' is n van de betere Belgische blueszangers. Een door de jaren en miserie gevormde zr krachtige licht hese stem, die vanuit de grootste diepte naar de grootste hoogte zwalpt, recht uit de maag rollend met een uitzonderlijk timbre la Joe Cocker. Tegelijkertijd bespeelt hij de gitaar op een zr eigenzinnige wijze, door nergens in het boek voorkomende akkoorden tegelijkertijd met wulpse solopartijen te spuien. 35 jaar ervaring in groepen zoals 'the Shammrocks', 'Ad Fundum' en 'the Belgian Blues Band' maken van zijn optreden een feest mt en voor het publiek.

Marc De Broe (Urbie) deelde als bassist zijn muzikale passie met met leden van diverse groepen zoals Edje Ska, Mainstreet en Groove Selection.

Stephan Van Uytvanck (muileschuiver) werd als mondharmonicaspeler gevraagd voor de soundtrack van de film 'Shades' met acteur Mickey Rourke en arrangeerde reeds meerdere songs voor o.a. Hooverphonic.

Walter Verhelst (hammer) weet de drumstick te beheersen als geen ander en was jarenlang drummer n vocalist bij zoveel groepen als dat er genres zijn.

Guy Fobe (fingers) kan een verfijnde, uitgesponnen, vlotte en orginele gitaartechniek ontwikkelen waar velen alleen maar kunnen van dromen.

Kortom, leg uw oor te luister u zal verwend worden!

 
 
Discographie:
  • 1999 Loose in the blues life
  • The thrill 2000 life in the studio
  • The blues are loose 200
Voor meer info: www.bluesweb.org

 

This site was last updated 11-03-2009