Wijn & smaak...

Wijn ontstaat door het vergisten van het sap van druiven. Het proces noemt men vinificatie. Er zijn verschillende soorten wijn: rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijn (champagne en lambrusco).

Oude & nieuwe wereld...

Wijnbouw vindt wereldwijd plaats in de gematigde klimaatzones. Men spreekt vaak van de Oude Wereld (Europa) versus de Nieuwe Wereld (vooral Noord- en Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland).

Kloosters & miswijn...

De wijngebieden in het huidige Frankrijk dateren uit de Romeinse tijd. In de 5de eeuw NC stortte het Romeinse Rijk ineen en de meeste wijngaarden vernietigd. De wijncultuur kwam weer tot bloei dankzij het christendom: elk klooster had een eigen wijngaard om miswijn te maken.

Vitis vinifera...

De wilde wijnstok Vitis vinifera is de wingerdsoort die druiven produceert. Deze komt uit de Kaukasus. De eerste wijndruif werd daar verbouwd, in het vruchtbare Tweestromenland van de Tigris en de Eufraat.

historie

Het idee tot het vormen van een wijnhandel is gegroeid met hulp van de stichter van '33 meesterkoks' (André Goderis) en werd opgericht in 1993. Sinds 2002 is het een familiebedrijf (vader - zoon) dat gepassioneerd hun voorliefde voor wijn aan de man brengt...

Lees meer »

actueel

GuyVin Wijnen biedt een ruim assortiment wijn, met voor elk wat wils! Uit alle streken in Frankrijk, en enkele pareltjes uit de "Nieuwe wereld".
Met een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding, door onze kleine bedrijfsstructuur (lage kosten, dus voordeliger voor u)...

Lees meer »