Test het mannelijk of vrouwelijk orgasme
Bezoek de pot van Silvie Pipi
Terug naar startpagina
FORUM
Gastenboek
schrijf mij

Bron:  http://www.pi.be/nl/magazine/lifestyle/article.jsp?art=101332

Liever sigaret dan seks?

De meeste rokers vinden een maand zonder seks makkelijker dan een maand zonder sigaret. Dat blijkt uit een onderzoek waarbij 2000 rokers uit 6 Europese landen ondervraagd werden.

Roken: niet bevorderlijk voor de prestaties in bed."In elk land wil het grootste deel van de rokers stoppen met roken", zegt Alex Bobak van de antirook-groep SCAPE. "De wil is wel aanwezig, maar ze weten niet hoe ze het moeten aanpakken." Dat is zelfs zacht uitgedrukt: zowat 80 procent van de Britse rokers, 70 procent van de rokers in Nederland, Frankrijk en Duitsland en meer dan 55 procent van die in BelgiŽ en Spanje vinden een maand zonder seks minder zwaar dan een maand zonder sigaret.

Zestig procent zei wel dat ze zouden proberen te stoppen met roken als hun prestaties in bed er zouden onder lijden. 62 procent probeerde ooit al 's te stoppen met roken, maar liep minder dan een maand later al weer stomend als een fabrieksschouw rond. Rokers hebben dus hulp nodig, en wij vonden die voor u op het net.

Check om te beginnen hoe verslaafd je bent. Ben je een nicotinejunkie die al bij het ochtendgloren behoefte heeft aan een peuk of eerder een sociale roker? (1)

Een dagelijkse portie teer en koolmonoxide is niet alleen een aanslag voor je longen (2): impotentie, een kleinere penis en groter risico op een hartinfarct zijn evengoed je deel.

Volgens de paus maken niet-rokers bovendien meer kans op een plaats in de hemel. (3)

Wat als je - al dan niet uit godsvrucht - beslist om te stoppen? Voor wie het niet met pure wilskracht alleen voor elkaar krijgt, is er een arsenaal aan middelen om de verslaving te stoppen: nicotinepleisters, -kauwgom, -zuigtablet, acupunctuur, laser, hypnose,... (4)

In het cybertijdperk ontbreekt software om te stoppen met roken natuurlijk niet (5).

Wie de drang naar roken ondanks alles maar niet onder controle krijgt, kan op het web ook een peuk opsteken. (6)

Verstokte rokers die stoppen en elke halve milliseconde die ze zonder sigaret doorbrengen, willen bijhouden, kunnen een speciaal horloge kopen (7) of bijhouden hoe lang ze al gestopt zijn (8).

Door de fysieke en psychische afkickverschijnselen, zijn mensen die stoppen met roken niet meteen de grootste leukerds. Wie er bij het afkicken niet als een wandelende zenuwpees wil bijlopen, kan zijn toevlucht zoeken in een omstreden antidepressivum: Zyban (9), een geneesmiddel dat Vietnamveteranen te slikken kregen.

Een andere, niet zo glorieuze manier om nicotineverslaafde af te worden, is de nicotinezetpil (10). Niet meteen iets waarmee je wil uitpakken op kantoor, maar daarom niet minder efficiŽnt.

Geloof het of niet, maar ook een goed boek lezen kan helpen. Allen Carr schreef de bestseller "Stoppen met roken" (11). Hij probeert rokers niet te overtuigen om hun pafferds op te geven, noch steekt hij een vermanende vinger in de lucht. Hij probeert rokers wel de redenen achter hun rookgedrag te doen inzien.

Wie dan nog radeloos op zoek gaat naar zijn pakje sigaretten, kan het met de volgende tips proberen (12). Drastisch, maar naar alle waarschijnlijkheid efficiŽnt.

Reclamecampagnes tegen roken, halen meestal geen sikkepit uit. Veel jongeren steken cynisch grijnzend een sigaret op als hen op de gevolgen gewezen wordt of wanneer ze met gruwelbeelden geconfronteerd worden. Dan maar de satirische toer op? (13)

En als je vindt dat stoppen met roken lastig is, weet dan hoe het er vroeger aan toe ging: Jacobus I van Engeland liet rokers met hellebaarden naar het marktplein drijven en liet ze daar in het openbaar tuchtigen en de Russische tsaar Michael liet rokers de neus afsnijden.

In elk geval: veel succes!


Externe links
(13) Cynische tabaksreclame 
(12) Gebruik een vlammenwerper als aansteker! (en andere tips) 
(11) Allen Carr: stoppen met een boek 
(10) Nicotine zetpil 
(9) Afkicken zonder bijverschijnselen? 
(8) Hou online bij hoelang je niet meer gerookt hebt
(7) Het stop met roken-horloge
(6) Virtueel een peukje opsteken
(5) Stop de tabak-software
(4) Alle methoden om te stoppen met roken op een rij
(3) De paus: 'Niet-rokers maken meer kans op de hemel'
(2) Foto's van rokerslongen
(1) Test wat voor 'n roker je bent

Terug naar startpagina