2. Sneeuwklassen schooljaar 05-06

 
  Sneeuwklassen
--> zondag 22 jan om 13:30 <--
middagpauze in de sneeuw, rustige busreis, vlot verkeer, we zijn over halfweg

==> zondag 22 jan <==
Na het nodige stouw-en sjouwwerk om al onze bagage in de bus te krijgen vertrokken we om 06.40 richting Oostenrijk.
Het werd een rustige busreis met vlot verkeer.
Een beeldimpressie van onze eerste dag uit de sneeuwklas 2006

--> maandag 23 jan om 14:00 <--
eerste ski-les achter de rug, alle kinderen enthousisast, zonnig weer, lekker middagmaal, nu siesta, tot later.

==> maandag 23 jan <==
Een schitterende start van onze sneeuwklas met zonnig weer :
aanpassen van het skimateriaal, onze eerste skiles
( alle kinderen heel enthousiast) ,
een leuke dorpsverkenning en aansluitend heel veel sneeuwpret bij het glijden…
Een beeldimpressie van onze tweede dag uit de sneeuwklas 2006

==> dinsdag 24 jan <==
Op maandagavond kregen onze kinderen een welkomstreceptie aangeboden waarop ook onze kookouders ,die dagelijks druk in de weer zijn om ons heerlijke maaltijden voor te schotelen,werden uitgenodigd.Het werd een gezellige avond waarop bij een hapje en een drankje even kon worden bijgepraat over de eerste ski-ervaringen.

Onder een hemelsblauwe lucht maar bij negatieve temperaturen een stuk onder het vriespunt en na een stevig ontbijt vatten we onze tweede dag in Oostenrijk aan .Vandaag maakten we in de voormiddag sneeuwsculpturen en in de namiddag stond de tweede ski-les op het programma.

Een beeldimpressie van onze derde dag uit de sneeuwklas 2006

==> woensdag 25 jan <==
Gisterenavond na een lekker avondmaal mocht iedereen nog deelnemen aan de gezelschapsspelen : schaken, mens erger je niet, uno, vier-op-een-rij, … Vandaag na onze derde ski-les werden we alweer verwend door onze kookouders met een Belgisch gerecht van formaat: frietjes met stoofvlees ! Deze namiddag nog een topper van de sneeuwklas namelijk met de kabellift naar de Jöchelspitze. We hadden er een mooi zicht op het Lechtal en ons dorpje Bach. Vandaag zetten we ook één sneeuwklassertje in de bloemen : Kimberley Claeys was jarig. Er werd uit volle borst gezongen “Happy birthday”…

Een beeldimpressie van onze vierde dag uit de sneeuwklas 2006

==> donderdag 26 jan <==
Gisterenavond hadden we Tirools bezoek.De huismuzikant “Gerard” vergastte ons op een heus Tiroleroptreden met dans en zang.De sfeer kwam er pas echt in toen de begeleiders van deze sneeuwklas de zaal binnenkwamen verkleed in heuse Tirolermeisjes-en jongens.Aan de reacties van de kinderen te horen achteraf vonden ze het “keitof” !

Deze morgen maakten we na het ontbijt eerst een wandeling in het teken van de typische Alpenhuizen waarna we de heuvels gingen afglijden.De pret kon toen niet op.

We tonen u ook enkele sfeerfoto’s uit de omgeving van ons JEKA-huis “Trudo”. We namen ook een kijkje in de verschillende kamers.Ook bij de vrouwelijke begeleiders en de makers van de fotoreportages meester Jo en meester Jean-Paul.

Deze namiddag stond reeds de vierde ski-les op het programma.Alle kinderen kregen een pluim van de ganse sneeuwklasploeg voor hun enthousiasme en doorzettingsvermogen op de ski-piste.Vanavond staat er na het avondeten nog rodelen op het programma op de rodelpiste in het nabij gelegen Holzgau.

Een beeldimpressie van onze vijfde dag uit de sneeuwklas 2006

==> vrijdag 27 jan <==
Gisterenavond gingen we rodelen in het naburige Holzgau.Met een tractor werden we naar boven getrokken terwijl we op een sleetje zaten.Eenmaal boven lieten we ons met een flinke snelheid naar beneden glijden.

Vandaag dag 6 van onze sneeuwklas.Deze voormiddag kregen we na het ontbijt onze vijfde ski-les. Na een lekker middagmaal trokken we naar Elbigenalp waar we met de arrenslee door een mooi winterlandschap reden.
Ondertussen bezochten we ook nog het prachtige dorpskerkje en het knekelhuisje. Tijdens de rit met de arrenslee zagen we ook nog enkele mooie Alpenhuisjes.

Een beeldimpressie van onze zesde dag uit de sneeuwklas 2006

==> zaterdag 28 jan <==
Alweer werden we wakker onder een heldere blauwe hemel en in de loop van de voormiddag kwam ook de zon van achter de bergen in het Lechtal schijnen.

Deze voormiddag stond een zoektocht in en rond Bach op het programma. Aan de hand van enkele vragen en opdrachten leren de kinderen het dorp en de omgeving beter kennen.

Na de middag stond skiën op het progamma. Alle kinderen zijn enthousiast en maken goede vorderingen. Na het skiën stond, na de gebruikelijke chocomelk, wat vrije tijd op het programma ( spelletje, game boy, repeteren fuifnummertje, lezen, …). Het is immers weekend en er stonden dan ook geen lesopdrachten uit het sneeuwklasboek geprogrammeerd ; enkel het dagboek werd verder aangevuld. De boog kan immers niet altijd gespannen staan…

We hadden ook alweer een jarige onder ons. Vandaag werd Axelle De Saffel in de bloemetjes gezet.
Vanavond belooft het de moeite te worden, we houden immers onze sneeuwklasfuif. Verder verslag hierover volgt later…

Een beeldimpressie van onze zevende dag uit de sneeuwklas 2006

==> zondag 29 jan <==
Gisterenavond stond onze sneeuwklasfuif op het programma.Ons jong volkje ging helemaal uit de bol.dat zullen jullie wel merken in deze foto-montage.

Deze morgen stond ons traditioneel pyjama-ontbijt op het programma waarna we naar het prachtige parochiekerkje van Bach trokken voor een eucharistieviering.

Daarna volgde de verjaardagsreceptie voor de drie kinderen die gedurende deze sneeuwklas jarig waren.Vandaag was onze derde jarige aan de beurt namelijk :Sarah Dillis.

Na het middagmaal maakten we een mooie wandeling langs de Lech naar het dorpje Grünau.
De wandeling eindigde aan de natuurlijke rodelbaan waar we ons nog eens goed lieten glijden….

Deze avond staat met onze fakkeltocht nog een sfeervolle afsluiter op het programma.
Een beeldimpressie van onze achtste dag uit de sneeuwklas 2006

==> maandag 30 jan <==
Gisterenavond koos de sneeuwklasploeg met een fakkeltocht in Bach voor een sfeervolle afsluiter van onze sneeuwklas.
Zo konden onze kinderen wat vroeger naar bed zodat ze optimaal aan de start van de ski-wedstrijd verschenen .
Na een stevig ontbijt kwamen onze sneeuwklassers met volle moed op de ski-piste.
Het werd een spannende nek aan nek race waarbij heel wat scherpe tijden werden neergezet.

Maar onder de olympische leuze “deelnemen is belangrijker dan winnen” haalden alle deelnemers met verve de eindstreep…Meer nog iedereen behaalde een medaille en als toemaatje kreeg iedereen een ski-diploma !!! Alle deelnemers waren tevreden over hun sportieve prestatie.

Deze namiddag pakten we onze koffers en trokken we voor de laatste keer naar Alpenvlakte in de buurt van onze verblijfplaats waar we een laatste keer gingen glijden.
Ook een aantal begeleiders kregen nog eens de volle (sneeuw) laag.
Terwijl we deze laatste reportage maken zitten we reeds op de bus richting België.
De sneeuwklas zit er bijna op (snik…snik) maar het was mooi.
Hopelijk hebben jullie op deze manier een beetje kunnen meegenieten van de belevenissen van jullie kapoenen in Oostenrijk.
Een beeldimpressie van onze negende dag uit de sneeuwklas 2006

-- Terug --

3. Zeeklassen-- Terug --