Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Merchtem
Een Jeugd-wist-je-dat-je
Vanaf 8 jaar kan men in de Gemeentelijke Muziekacademie August De Boeck terecht voor een opleiding via het Deeltijds Kunstonderwijs. De Harmonie draagt de kosten voor inschrijving en stelt de nodige muziekinstrumenten ter beschikking. Kennen jullie iemand die graag muziek leert spelen of al speelt?
Breng ons dan gerust in contact!

Contacteer ons via jeugdharmoniemerchtem@gmail.com of sint-cecilia.merchtem@skynet.be - Lotte: 0495 19 13 23 of Hilde: 0476 60 03 88
De Jeugdharmonie op sociale media
Jullie kunnen onze Jeugdharmonie en haar activiteiten ook volgen via sociale media. Scan hiervoor onderstaande QR-codes met de camera van jullie smartphones en volg ons op Facebook en Instagram.

Hebben jullie de Jeugdharmonie ge(ker)mist?
Het is weeral gepasseerd, onze Merchtem kermis. Het was iets anders dan andere jaren – Corona, weet je wel – maar een echte Merchtemnaar heeft er toch van genoten. Zoals gewoonlijk werd de kermis officieel geopend en gesloten door onze eigenste grote Harmonie, maar omdat daar zo veel tijd tussen zat, heeft onze Jeugdharmonie met de jaarmarkt voor een tussendoortje gezorgd.


In het vroege ochtendgloren werd er op de parking van de Zaal Harmonie door het jeugdbestuur en verschillende vrijwilligers een heuse concertzaal neergezet. Met een podium, een bar, een heuse muziekinstallatie en natuurlijk ook zitplaatsen voor het publiek, waren we goed uitgerust om onze toehoorders te ontvangen. De tenten stonden nog maar goed recht of onze enthousiaste dirigent Tom stond al met zijn stokje te zwieren om nog snel alle stukken eens door te spelen. Nadat de laatste accenten, punten en komma’s nog eens grondig werden ingestudeerd, waren we klaar om een spetterend concertje te geven. Het is te zeggen, de muzikanten en dirigent waren klaar, het publiek nog niet. Het volk bleef maar toestromen, waardoor er nog extra stoelen en tafels werden bijgeplaatst.


Nadat iedereen een plaatsje had bemachtigd, gaven conducteurs Lotte en Mathias het startsein om
‘The Polar Express’ op de rails te zetten. De volgende halte gaf in een lied het grote plezier dat samen muziek maken met zich meebrengt weer. ‘Music for Happiness’ vatte dan ook samen waarom wij met z’n allen bij de (Jeugd)harmonie zitten. Als afsluiter van ons kort introductieconcertje, hebben we er een fameus feestje van gemaakt. De tekst en muziek van ‘We are Golden’ van Mika zijn dan ook op het lijf van de Jeugdharmonie geschreven. De weergoden hadden ook duidelijk van ons concertje genoten, want de laatste noot van ons bisnummer was nog maar net gefloten of ze begonnen daarboven al goed te wenen. De regen viel met bakken uit de lucht, maar dat lieten we niet aan ons hart komen. Wij hadden namelijk nog een BBQ gepland. Eten, drinken en plezier maken, wat wil je meer op zo’n gezellige namiddag met je muziekvrienden? Nog eens naar de kermis gaan natuurlijk!!! Na de afwas, opkuis en afbraak van onze concertzaal, trotseerden we met de diehards van onze jeugdharmonie het slechte weer en trokken we de kermis op. Het spookhuis, de rups, de botsauto’s, ... geen enkele attractie was veilig voor ons. Moe, maar voldaan konden we dan ook naar huis gaan en nagenieten van deze muzikale dag.

Één ding kunnen we niet genoeg zeggen, en dat is
DANK U.


Dank u aan de muzikanten om het beste van jullie zelf te geven, dank u aan onze dirigent Tom Couck om de repetities en het concert in goede banen te
leiden, dank u aan de werkgroepen ‘concerten’ & ‘zomeractiviteit’ om deze volledige dag te organiseren, dank u aan de families Geeroms, Notredame,
Van Damme en Van der Plas voor het er beschikking stellen van de partytenten (en het helpen opzetten en afbreken), dank u aan Kristof voor het gebruik en de bediening van de muziekinstallatie, dank u aan Hilde om mensen te enthousiasmeren om zich bij onze (Jeugd)harmonie te voegen, een welgemeende dank u aan Ariane en Marc voor de hulp achter de bar en dank u aan alle helpende handen die we nog vergeten zijn. And then at last, but definitely not at least hartelijk dank aan al onze supporters, jullie waren geweldig!!!
Groetjes, de Jeugd.

Voorzitter

Jules Seghers
Gasthuisstraat 80
1785 Merchtem
052/37 12 84
Mail
Secretariaat

Stany De Smedt
Bleukenweg 55
1785 Merchtem
052/37 62 82
Mail
Webmaster

Van Damme Joris
De Zippe 41
1785 Merchtem
052/37 48 46
Mail
Jeugdharmonie

Mail