Wachtdienst Huisartsen Meetjesland

 

Telefoon 1733

 

Inwoners uit de regio Meetjesland (en ruime omgeving) die tijdens het weekend of op feestdagen ziek zijn, kunnen terecht in een huisartsenwachtpost. De VZW Huisartsenwachtpost Meetjesland is gevestigd bij de spoedgevallendienst van het AZ Alma te Eeklo. 

De huisartsenwachtpost heeft een bereik van ruim 197.000 inwoners waar de inwoners van volgende steden en gemeenten (inclusief deelgemeenten) terecht kunnen: Aalter - Knesselare - Maldegem - Lievegem - Assenede - Eeklo - Evergem - Kaprijke - Sint-Laureins - Langerbrugge Eiland - Sint-Kruis-Winkel - Terdonk - Wachtebeke - Zelzate en Beernem.

Tot 6 huisarsten per shift

Overdag zijn er in de wachtpost altijd vier huisartsen aanwezig. Nog twee andere huisartsen rijden samen met een chauffeur uit voor huisbezoeken. Tijdens de nachtelijke uren is er één huisarts present in de wachtpost en één doet de huisbezoeken. Daarnaast is er één arts die inspringt waar nodig.

Huisbezoeken worden wel enkel gedaan in het wachtgebied en vooral voorbehouden voor patiënten in een verzorgingstehuis of een instelling, palliatieve patiënten en patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen.

 

Een afspraak maken voor een bezoek aan de wachtpost is niet nodig.

Tijdens het weekend is de wachtpost open vanaf vrijdagavond 19u tot maandagmorgen 8u.

Op feestdagen is dat vanaf 19u voor de feestdag tot 8u de dag na de feestdag.

 

 

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag avond/nacht kunt u een huisarts van wacht ook via het nummer '1733’. contacteren.

Dit nummer, voor niet-dringende medische hulp, begeleid u naar de juiste hulpverlening.

 

 

 

 www.tandarts.be

 

Apotheek van wacht:

www.apotheek.be/NL/frametopnl.htm

  Terug naar voorblad