wpa16ff574.png
wpea022c0f.png

Amazing Haydn

Muziek uit het hart van Europa!

 

Onder het erevoorzitterschap van Vorst Anton II Esterházy de Galantha

 

Dankzij Amazing Haydn krijgt Joseph Haydn ook in Vlaanderen het eerbetoon waarop hij, als geniaal componist,  recht heeft. Haast een heel leven lang in dienst van de roemrijke adellijke familie Esterházy, schreef hij schitterende en veelal vrolijke en zonnige muziek.

Hij bracht het van berooide straatmuzikant tot beroemdste en populairste componist ter wereld, maar was lange tijd wellicht ook de meest vergeten en verwaarloosde onder de grootmeesters. De vrome en bescheiden Haydn was leraar van Ludwig van Beethoven. Zijn allerbeste vriend was echter de 24 jaar jongere Mozart, die Haydn op zijn beurt op handen droeg.

 

Amazing Haydn ontwikkelde zich de voorbije jaren niet alleen tot een uniek muziekfestival met Europese allures, maar tevens tot een ontmoetingsplaats, die een belangrijke hoeksteen vormt voor internationale communicatie en verstandhouding.

Het hoge artistieke niveau, de warme sfeer, de confrontatie met topmusici, het feestelijke kader, de historische concertlocaties, het enthousiasme van ons publiek; allemaal troeven, die van elk concert, in de geest van Joseph Haydn zelf, één groot volkerenverbindend feest maken voor oog en oor en andere goede dingen van het leven.

 

 

 

Joseph Haydn: “Meine Sprache verstehet man durch die ganze Welt !”

D

wp1a61bf0f.gif

Met internationaal vermaarde kamermuziek-ensembles, orkesten en solisten uit Oostenrijk, Tsjechië, Slovakije en Vlaanderen en een gevarieerd en kwalitatief programma, bent u in goed gezelschap voor een onvergetelijk avondje uit. Op dit uitgesproken “Wiener Klassik-festival”, ter zijner ere, heeft Haydn niet alleen zijn beste vriend Mozart, maar ook Beethoven, Schubert, zijn jongere broer Michael en vele goede vrienden tijdgenoten -in hun tijd vaak populaire en succesvolle, helaas thans veelal vergeten componisten-  op “visite”.