Mooie oude flessen versieren !

decoraties vorige volgende gastboek


Februari 2004

Benodigdheden:


Oude en mooie flessen die je leeg hebt gedronken!
In plaats van de flessen weg te gooien, kun je er zelfs nog iets moois mee maken een tweede natuur van de fles, nu dient deze fles om er iets creatiefs mee te maken en je interieur op te fleuren op een eigentijdse en goedkope manier!
Zwart zijdepapier
Dikke witte koord van allerlei diktes.
Boekbinderslijm of je kan ook lijmen met lijmpistool en lijmtubes

Werkwijze:


Natuurlijk zorg je dat je alle flessen die je wilt bewerken bij elkaar hebt gezocht en ook gekeken of je er een mooie compositie kunt meemaken, 3 of 5 flessen samen zijn het mooist!
Eerst al je materialen nemen alvorens te beginnen, maar dat geldt voor elke techniek!
Vervolgens de flessen goed reinigen en de etiketten verwijderen door ze in warm water te laten liggen.


Natuurlijk gooien we niet alles weg, met de etiketten die mooi verwijderd zijn , daar maak je achteraf een mooie herinnering van, om te weten welke wijnen je allemaal hebt geproefd en je kan ook kijken in wijnboeken om je informatie over deze wijn te noteren.
Je kan er zelfs je eigen voorkeur noteren of je die wijn graag drinkt of niet!
Je kan ook de herkomst, het jaartal , het gebied, de smaak , de geur en nog zoveel meer, dit werkje kun je dus best doen bij het haardvuur in de winter om dus weer een gezellige avond te vullen.
Op het einde heb je dus een mooie verzameling van wijn, een wijnboek met persoonlijke en informatieve notities , die je later van pas kunnen komen bij het kiezen van een gepast wijntje bij de maaltijd.


Verder kan je ook de kurken gebruiken om er een mooie tekening mee te maken , een soort collage, je kunt er van alles mee doen , alleen is experimenteren hier best op zijn plaats. Dat is dus ook weer een leuke bezigheid tijdens de wintermaanden.


En last but not least kunnen we de eigenlijke fles gebruiken, wat we hier wilden doen natuurlijk!
Dus onze flessen zijn kraaknet en ontdaan van alle dingen, etiketten, geur en vlekken.
We gaan deze flessen nu schoonspoelen en laten drogen omgekeerd zodat ze goed uitgedroogd zijn om te gebruiken achteraf.
We zorgen ook dat de flessen ontvet zijn, zodanig de boekbinderslijm goed plakt!
We smeren de buitenkant van de fles goed in met boekbinderslijm en dan nemen we het zwart zijdepapier en we plakken dit zijdepapier rond de hele fles, zorgend dat het zijdepapier goed glad rond de fles is gestreken en zo weinig mogelijk rimpels vertoont.
Versierde flessen flessen versieren, cementvaas, bedrukken textiel,etagere


We laten nu deze flessen drogen enkele dagen.
Nadien brengen we de koord helemaal rond de fles aan in verschillende draaiingen aan met lijm op de fles en we laten nu weer deze koord drogen op de fles.
Versierde flessen flessen versieren en mozaiek vaas en bol
Vervolgens nemen we een gedroogde bloem of een echte bloem en wat water in de fles en je hebt een mooi en goed geschenk gemaakt voor moederdag!
Je kan het natuurlijk nog leuker maken door een kaartje aan je fles te hangen en daar je wensen aan je moeder mee te geven of misschien een mooi gedichtje die je zelf hebt bedacht!
Als finish in touch kun je deze fles feestelijk inpakken in doorschijnend bloemsistenpapier en er een rood strikje rond te maken met een hartje ertussen gemaakt van fimoklei vb. het kan ook iets anders zijn!
Jij kiest uiteraard wat jou het mooiste lijkt!


Gebruik:


Mooi en goedkoop geschenk bij een gelegenheid of gewoon om in je eigen interieur te zetten in een leeg hoekje.

gips halloween houtbewerking kerstmis mengsels papier pasen textiel tuin carnaval kalligrafie decoraties
volgende vorige gastboek