Onweerstaanbare geuren, zuiderse kleuren en heerlijke nostalgische muziek... Dat is het geheim en de kracht van La Provence , deze lieflijke herboristerie in het hartje van Oostende. Je kan er gewoon niet aan voorbij. Het is alsof je erheen gezogen wordt. Liefhebbersvan de kruidige keuken en verfijnde proeverijen van in-en uitheemse origine, vinden er alvast hun gading. De huisbereide specerijenmengelingen verfijnen de gerechten van mening professioneel of hobby-kok. Met of zonder zout, voor elk wat wils. Druk of niet, je wordt er altijd begroet met een vriendelijke glimlach en je kan er rekenen op professioneel advies.

Annemie straalt achter haar toonbank. Ze sleet etterlijke jaartjes op de schoolbanken om zich steeds verder te verdiepen in een dicipline die haar van in haar jeugd intrigeerde: moeder natuur en haar kruiden. Met haar achtergrond van vertaler-Arabiste kwam ze in de ban van de Arabische taal,cultuur en keuken. Dit oosters tintje vind je dan ook op een subtiele manier terug in haar interieur. Het heeft wat van een soek. Kleurrijke Marokkaanse tajines en aardewerk schitteren op wat zij haar "cadeaumolen" noemt. Af en toe brengt zij een kleine voorraad Tunesische fijngebakjes mee van bij haar Arabische confrators. Deze doopt ze dan om tot "woestijnzoetjes" of "délices du désert". Eens de voorraad uitgeput, wordt het terug verlangend watertanden tot ze weer eens naar Brussel trekt.

De ambachtelijke gerookte roze look is bijna het handelsmerk van La Provence geworden. Vanaf eind julie kan je er de kleurrijke trossen zien buiten en binnen hangen. In La Provence kan je proeven van de meest smaakvolle olijfoliëen van diverse oorsprong.(Italiaanse,Siciliaanse,Griekse,...) die uiteraard voor u werden voorgeproefd en geselecteerd. Sedert kort zorgen ook de trosjes piment d'Espelette, rode chillipepertjes, afkomstig uit het Baskenland, voor een pittig accent in het zuiderse decor. Je vindt er tevens een rijke variëteit aan theesoorten(in builtjes of los) waaronder zwarte, groene, zwarte gearomatiseerde thee's of een heerlijk vruchteninfuus. Dan vergeten we nog de plantaardige of kruidenthee's te vermelden die diverse kwaaltjes op natuurlijke wijze helpen bestrijden. Een kleine selectie van unieke Touareg-juweeltjes verrijken de etalage, samen met de met de hand gemaakte, prachtig gekleurde glazen en karaffen.

Zoek je een origineel en betaalbaar cadeautje voor een verjaardag, eindejaar, moeder-ofvaderdag? Annemie stelt volgens uw budget een leuk cadeaumandje smane of stelt haar keramiek en aardewerk artikelen voor. Zo kan je eens "anders" uit de hoek komen.

La Provence in Oostende, de rijke en verrassende wereld van kruiden en specerijen , de culinaire geneugten van het zuiden, de rijke tradities van de Arabische cultuur bij jou om de hoek.


Herboristerie La Provence
Nieuwstraat 13 - 8400 Oostende
059/506252
Open van 10.00 tot 13.00
en van 14.30 tot 18.30 uur
Gesloten op maandag en dinsdag