http://
www.noordportugal.be
Logeren bij Fonske Mathys en Peter De Roover

De quinta
De quinta (boerderij) is gelegen op een 40-tal km van Porto, de tweede hoofdstad van Portugal en vooral gekend door zijn Port-wijn.

De Quinta ligt op een domein van ongeveer 3 hectare en is zo'n 200 meter van de hoofdweg afgelegen, omgeven van wijnranken en zorgt voor een uniek panorama.
De vakantiewoningen liggen op de typisch heuvelterrassen in de vallei tussen de wijnranken, citrus- en fruitbomen.
We mogen ook de bloemenpracht niet vergeten die gedurende het hele jaar aanwezig is. Eveneens zijn er de eucalyptusbossen en dennen.
Het domein is gelegen in een vallei op 400 meter boven de zeespiegel. Dit zorgt voor een microklimaat, warm overdag en koel 's nachts.
Temperaturen tijdens de zomermaanden rond de 30° en tijdens de wintermaanden rond de 15°.

Aan het zwembad (8x4) heb je mooie uitzichten op het Montemuro-gebergte, de Douro vallei en de uitlopers van de Serra do Marâo.

In het typische dorpje, op 800 meter, vind je restaurants, cafétjes, bakkers, winkels, een supermarkt, een bank en nog veel meer.
Elke 8ste en 26ste van de maand is er markt.

Op amper 5 km is er een stuwmeer op de Tâmega rivier (zijrivier van de Douro) met verschillende strandjes.

De Douro rivier stroomt voorbij op 10 km in de Douro vallei met zijn prachtige wijngaarden (zie foto's bij "Uitstappen").

Het dichtstbijzijnde stadje is Penafiel. Het is een kleine stad met winkelcentra, een pretpark, musea, kerken en zeker niet te vergeten de "Quinta d'Aveleda" een groot wijngoed met park en kasteel. Hier kan je de echte vinho verde proeven!

Op het domein "Serrado de bouças" zijn er de oude wijnhoeve (cottage) die opgetrokken is in natuursteen met een bovenverdieping, 2 nieuwbouw studio's (Veerle en Mira) en een kleine vrijstaande woning (casa das laranjas) in de tuin.

Appartement aan de kust
Aan de kust is er een rustig gelegen appartement in het stadje Espinho dat 80m van het strand gelegen is.

Het appartment is volledig ingericht en heeft één slaapkamer en een sofabed in de living.

Het stadje is vlot bereikbaar met de trein vanaf de luchthaven en heeft een lange wandeldijk, een drukke winkelstraat, een mooi strand, een casino, een golfterrein, visserhaven, surfschool, veel restaurants en cafés. Voor ieder wat wils dus.

Designed by Koen
Quinta Serrado de Bouças
Quinta Serrado de Bouças
Presentatiepagina van Quinta Serrado De Bouças in Abragão
[ Onze quinta ] -[ Uw verblijf ] -[ Locatie ] -[ Prijzen ] -[ Uitstappen ] -[ Kalender ] -[ Reserveren ] -[ Contact ] -