WATER-tips

   
   

Tip 1: EIGENSCHAPPEN

Wanneer men de eigenschappen van het grondwater (pH, hardheid, ...) in zijn buurt (omgeving) wilt kennen, dan kan men zich wenden tot de betreffende gemeentelijke instellingen.

Nutsbedrijven die in dienstwerken voor het ministerie van Milieu en Volksgezondheid laten de kwaliteit en de eigenschappen van het water (leidingwater) controleren. Voor meer info klik hier. Wanneer u dit wenst kan u zich ook wenden tot deze site voor info betreffende natuurwater.

 

Tip 2: BEWARING VAN WATER

Wanneer men water wilt bijhouden tot de tijd rijp is om er gebruik van te maken, bijvoorbeeld een waterverversing, kan men het water best opslagen in plastic jerrycans. Bijvoorbeeld sneeuwwater dat men verzameld heeft kan in deze jerrycans opgeslagen worden en op een donkere plaats bewaard worden. Een nadeel is natuurlijk dat men in de jerrycans nooit grote hoeveelheden kan opsparen. Ook tegen warmte zou men het opgeslagen water moeten beschermen.

 

Tip 3: ONTCHLOREN VAN WATER

Onvermijdelijk zit er in ons leidingwater een zekere hoeveelheid chloor. Wanneer men water ververst en rechtstreeks zuiver leidingwater gebruikt is het best ervoor te zorgen dat het water zoveel mogelijk ontchloord is. Je kan dit op verschillende manieren laten gebeuren:

  • Tijdens het vullen van de emmer kan je met je hand bewegingen maken in het water zodat het wateroppervlak vergroot en zo meer chloor kan ontsnappen (ontluchten).Soms kan het zijn dat je bij deze bewerking de chloor ruikt. Ook is het chloor gehalte in het leiding water niet altijd hetzelfde.

  • Je kan het water dat je wil gaan gebruiken enkele dagen van te voren laten staan zodat je er zeker van bent dat het meeste chloor eruit is. Natuurlijk zal het water niet meer de juiste temperatuur hebben en zal men toch nog wat warmer water moeten toevoegen.

  • Door de TL-lampen die in je aquarium hangen en het bewegen van het water door de uitstromer van de filter, ontchloord het aquariumwater ook. Het beste is natuurlijk zoveel mogelijk ontchloren alvorens het aquariumwater te gebruiken.