Home

HET KNABBELTHUISJE
Asiel voor konijnen en knaagdieren
OPGELET wij nemen geen dieren meer aan


Afscheid
Het Knabbelthuisje gaat stoppen met het opvangen en plaatsen van konijnen en knaagdieren. Begin dit jaar hadden we nog plannen om een nieuwe opvang te bouwen maar doordat de job die ik eerst voor ogen had niet kan doorgaan moesten de plannen gewijzigd worden. Mijn afstuderen impliceert immers dat ik moet gaan werken en ik kan de werkaanbieding die ik heb gekregen onmogelijk combineren met de opvang.

Deze zomer doe ik 8 jaar opvangwerk en als ik eerlijk ben heeft het ook wel heel veel van mij gevraagd. Ik heb er veel voor verwaarloosd, veel voor opgegeven, en nu ik de opvang niet naar behoren verder kan runnen is de beslissing genomen. Er is hard over nagedacht en de nodige traantjes zijn ervoor gelaten.

Concreet zullen er geen dieren meer worden opgevangen en worden de konijntjes en knagertjes die nu in de opvang zijn gewoon verder geplaatst. Wie heeft gemaild voor afstand heeft een afspraak gekregen en wij aanvaarden vanaf heden geen nieuwe mails meer. Er zijn nog afstanden tot in augustus gepland dus deze zomer zullen er nog zeker diertjes te adopteren zijn. Onze eigen konijntjes blijven gewoon hier wonen, dat zijn er inmiddels 21, en als er konijntjes echt geen thuisje vinden zullen zij de groep vervoegen. Hetzelfde voor de knaagdieren waar we geen thuis voor vinden, die blijven wij dan gewoon verzorgen.

Het pension gaat dit jaar gewoon door, of er volgend jaar nog pension zal zijn is nog niet beslist, dat moeten we nog uitzoeken.

Ik wil heel graag iedereen ontzettend bedanken. Héél véél dank aan al onze adoptanten, donateurs, vrijwilligers (die hielpen in de opvang of door voor ons te rijden), leden, al wie ons en de diertjes op één of andere manier heeft geholpen en al wie ons heeft gesteund. Zonder jullie waren we nergens, jullie hebben gezorgd dat we voor zoveel diertjes heel veel hebben kunnen verwezenlijken.

Dit nieuws zal waarschijnlijk voor velen een verrassing zijn, dat was het eigenlijk ook voor ons, en ik veronderstel dat jullie het ook heel jammer vinden, maar we hopen dat we gedurende de jaren dat Het Knabbelthuisje heeft bestaan, toch ons steentje hebben kunnen bijdragen. Eveline Medestichtsters Katja, Marijke en Caroline Vrijwilligsters Aruna, Sara en Sarah
Op onze facebookgroep posten wij berichtjes met nieuws over de opvang, neem zeker een kijkje en wordt lid van onze facebookgroep!
onze facebookgroep