Over ons

Alleen is maar alleen. Daarom besloten Nol Bielen, Bère Camps en Jan Vandijck in 1988 om er iedere dinsdag- en donderdag namiddag gezamenlijk met hun koersfiets op uit te trekken. Ze konden toen niet vermoeden dat hun initiatief de aanzet zou zijn tot wat het nu is. Het trio van destijds telt momenteel gemiddeld zo een twaalftal fietsvrienden. Bij minder goed weer is het groepje al eens wat kleiner maar bij mooi zomerweer staan er meer dan eens een twintigtal fietsers aan de start.

De naam “Fietsvrienden, Het Slepend Wiel, Meeuwen” zal menig website bezoeker doen denken aan een wielertoeristenclub, maar dat zijn we niet en dat willen we niet. We zijn fietsers die op vrijwillige basis er gezamenlijk op uit trekken, ieder in zijn eigen uitrusting en op eigen verantwoordelijkheid. Het is dan ook een bont allegaartje maar dat maakt fietsen er niet minder prettig om.

Een rittenkalender hebben we ook niet. Jaak Thieëve en Marcel Riet kennen zowat alle mooie fietswegen van beide Limburgen en ver daarbuiten. De rit die zij telkens voor ons uitstippelen is dan ook steeds een verrassing. In de koudere seizoenen gaan de ritten over ± 55 km aan een snelheid van 27 tot 30 km/uur. Naar de zomer toe worden de ritten geleidelijk aan langer, tot ruim 80 km. Ook de snelheid neemt dan met enkele kilometers per uur toe. Al moet gezegd dat we ons zoveel mogelijk aanpassen aan de minst snelle deelnemer.

Indien het weer het toelaat fietsen we dus elke dinsdag en donderdag, en dat het jaar rond. We verzamelen op de parking achter de kerk van Meeuwen en gaan klokslag 13:00 uur van start.

kaart_startplaats

Vrijblijvend kiest men na afloop voor een gezellige babbel bij een koffietje of één of ander gerstenat in "Café In The Mood".

Partners

architect
GERT BROEKX

Habitos

Energiedesk

Xtreme Bike