Welkom in
"Les Hirondelles" Tourres

Nederlandse versie English version Version Française 

Tourres en omgeving

(klik op een foto om te vergroten)


Tourres


gehucht

Tourres is een piepklein gehuchtje bestaande uit 8 huizen met 15 inwoners. In het gehucht zijn er geen voorzieningen. Het verkeer is beperkt tot -sporadisch- lokaal bewonersverkeer. Het is er met andere woorden een zee van kalmte en rust. Kinderen kunnen er vrijuit rondlopen, spelen en fietsen. Van overal in het gehucht heb je een wijds uitzicht op wijngaarden, de garrigue en de Cévennes.

Pompignan


pompignan

Pompignan is met zijn 650 inwoners het dichtst bijgelegen dorp (ca 3 km). Hier vind je een bakker, kruidenier, postkantoor en een cafeetje. Je kan er ook tennissen en paardrijden. De landwijn van de Cave Coöperative is eerlijk, lekker en goedkoop. Betere -maar dan ook iets duurdere- wijnen vind je in Domaine de Salle de Gour.

Pompignan
Salle de Gour
Saint-Hippolyte-du-Fort


sainthippo

Op ca 14 km van Tourres ligt Saint-Hippolyte-du-Fort. Hier zijn er talrijke café's, terrasjes, restaurants, maar ook supermarkten en superettes. Op dinsdag staat er een kleine en op vrijdag een grote markt. Verder vind je in Saint-Hippolyte-du-Fort een bureau voor toerisme, een openlucht zwembadencomplex, banken, dokters, apotheken, veearts, tennisvelden, diverse wijnbouwers en winkels allerhande.

Saint Hippolyte du Fort
Office de tourisme de Saint Hippolyte du FortSauve, Quissac, Sommieres, Ganges, ...


sauve

Allemaal stadjes die qua voorzieningen vergelijkbaar zijn met Saint-Hippolyte-du-Fort. Ze liggen allemaal binnen een straal van 30 km van Tourres. Het loont beslist de moeite om eens rond te wandelen in het middeleeuwse stadje Sauve, wat tegen een rotswand is aangebouwd. Liefhebbers van zuiderse markten moeten zeker de markt van Ganges eens aandoen (vrijdagvoormiddag).

Ville de Sauve
Ville de QuissacNîmes en Montpellier


nimes

Nîmes en Montpellier zijn twee grote steden op ca 50 km. Hier vind je grote commerciële centra en hypermarkten. Ook op toeristisch vlak zijn beide steden een bezoek meer dan waard. Liefhebbers van Romeinse bouwwerken bezoeken zeker "les arènes" en "la maison carrée" in Nîmes. Een wandeling naar de tempel van Diana in "le jardin de la Fontaine" loont ook meer dan de moeite.

Ville de Nîmes
Ville de MontpellierLes Cévennes


cevennes

Het massief van de Cévennes met zijn Parc National is een overweldigend natuurgebied. Het hoogste punt is de Mont Aigoual (1567 m) met op de top het observatorium en het meetstation van Météo France. Hier heb je een uitzicht over een vierde deel van Frankrijk. Ook de Corniche des Cévennes en de Abime de Bramabiau zijn aan te bevelen.

Les Cévennes et son Parc National
Parc National des Cévennes
Causses-Aigoual-Cévennes


L'Hérault


herault

De Hérault stroomt vlakbij (ca 25 km). Haar oevers zijn zeer grillig: soms diepe gorges, nu eens stranden, dan weer rotspartijen. Ze is een populaire badplaats bij de plaatselijke bevolking, maar ook bij de toeristen. Je vindt er ondiepe zones met stroomversnellingen, diepere zones waar de waaghalzen van de rotsen en bruggen springen en strandjes waar je zalig kan zonnen. Op diverse plaatsen kan je de Hérault ook afvaren met een kano of kayak.

Gorges de l'Hérault: baignade et loisirs
Canoë Le Moulin


La Méditerranée


palavas

De Middellandse zeekust ligt op ca 45km. Familiale badplaatsen vind je o.a. in Carnon en Palavas-les-Flots. La Grande Motte is modern en meer mondain, terwijl Le Grau-du-Roi, Aigues-Mortes en Saintes Maries-de-la-mer eerder historische en culturele kuststeden zijn.

Palavas-les-Flots
Aigues-Mortes
La grande Motte
Le-Grau-du-Roi


Andere bezienswaardigheden


Pont du Gard
La bambouseraie de Prafrance
Train à vapeur des Cévennes
La grotte des Demoiselles
Ville d'Alès
Les Salins du Midi
Le cirque de Navacelles
Les gorges de la Vis
Le musée du Désert
Le musée de la Soie de Saint Hippolyte du Fort
La Couvertoirade
Viaduc de Millau
La source Perrier à Vergèze
Camargue

laatst bijgewerkt: 04/01/2012