Ik ben beschikbaar voor de onderhoud van werkende hoeven en bij de hoefrevalidatie van paardachtigen, inclusief de nodige bodywork. Sinds 2008 heb ik mij in de hoefmechanica en hoefrevalidatie verdiept. Als burgerlijk ingenieur (KULeuven 1994) genoot ik een opleiding waarin mechanica (statisch en dynamisch), sterkteleer, ruimtelijk inzicht en ruimtelijke vormgeving sterk vertegenwoordigd zijn. Ik ben ook gediplomeerd leerkracht (KULeuven 2011) en voorzie twee workshops op regelmatige basis om mensen op weg te helpen om zelf aan de hoeven te werken. Kijk bij mijn facebook events of stuur me een mail om te informeren. Deelname is op eigen risico, inschrijving is definitief na overschrijving. Als je na inschrijving toch niet kan komen, kan je bij een volgende workshop aansluiten, mits mij daarvan op de hoogte te brengen. Ik ben tevens verdeler van de Dr Cook bitless bridle en heb ook andere bitloze optomingen te koop.

Mijn ervaring behelst geiten, ezels, (mini)pony’s, paarden en trekpaarden. Ik heb alle maten van hoefschoenen van de merken EasyBoot Epic en Equine Fusion in voorraad, alsook verschillende maten EasyBoot Glove. Ik heb ervaring in het aanbrengen van semi-flexibele hoefgips voor paarden met ernstige hoefwandseparatie, dunne zolen en/of hoefbevangenheid, volgens het protocol hoefrevalidatie.

Ik rijd tot 30km rond Schriek (Heist-op-den-Berg) als natuurlijke bekapper, hoefschoenenpasser. Als je verder ligt, kan je nog informeren naar mijn bekaprondes. Wat ik doe is meer dan een bekapping! Het is adviesgeven en een voortdurend zoeken naar verbetering van de hoefprestaties, niet enkel aangepast aan het individuele paard, maar zelfs aan de individuele hoef. Dit gaat gepaard met de wetenschap dat de beweging door meer bepaald wordt dan de hoeven alleen, vorm en functie van de hoeven kunnen enkel varanderd worden als pezen, spieren en ligamenten ook die verandering aankunnen. Ik gebruik verschillende technieken om het paard te helpen zijn spieren te ontspannen. Niet alleen verloopt de bekapping op een rustige manier, de beweging zal verbeteren en de aanname van een nieuwe hoefstand zal gemakkelijker verlopen.

Je kan ook zelf de verantwoordelijkheid voor de hoeven van je paard opnemen in samenspraak met iemand die de kennis heeft om je op weg te helpen. Is je paard niet beslagen, en staat hij voortdurend op een wei, dan zal je de hoeven van tijd tot tijd zelf moeten bijvijlen en eventueel hoefschoenen nodig hebben om buiten te rijden.

Heb je nog geen hoefsmid, of geraakt je hoefsmid niet meer tot bij jouw paard of ezel? Informeer je dan eerst grondig over het natuurlijk bekappen en denk na of het voor jou geschikt is. "Elk paard kan blootsvoets, maar niet elke eigenaar kan het aan".

Over Mij | E-mail | ©2012 Emma Deidre Arblaster