ir Emma Deidre Arblaster
Hoefschoenen als deel van de hoefverzorging

Een paard dat geen andere ondergrond gewoon is dan zachte weiland, zal bescherming nodig hebben om buiten te rijden. Een paard met hoeven die aan het revalideren zijn van verwaarlozing heeft steun nodig. Een voor de hand liggende manier om een paard dat van ijzers komt te revalideren is door hoefschoenen aan te schaffen.

De joggingschoenen van Equine Fusion zijn erg licht, soepel en bevorderen het hoefmechanisme.

Ik heb geen winkel of verzendingsdienst. Ik ben ervan afgestapt om schoenen te verkopen aan paarden die ik zelf niet behandel.

Ik beoordeel de noden van het paard ter plaatse en geef advies. Ik verzorg een pasdienst voor hoefschoenen waarbij verschillende modellen (eventueel met verschillende diktes van inlegzolen) uitgetest kunnen worden. Naast de jogging shoe van Equine Fusion heb ik nog enkele andere modellen in voorraad.

Om een goed begin te verzekeren voor de revalidatie van de hoeven bij de overgang van ijzers en ook voor bleinen, gebruik ik vaak een hoefgipsverband, eventueel met een gelkussen om de zool te ondersteunen. Dit vormt een op maat gemaakte flexibele "schoen" die de hele hoef stimuleert en aanzet tot groei. Dat kan ook door het aanbrengen van een laagje "Hoof Armor".

Een bekapping, pasbeurt en een paar schoenen kosten samen ongeveer 250 euro (afhankelijk van de kilometers die ik moet rijden). Een bekapping en het aanbrengen van een paar hoefgipsverbanden is rond de 100 euro.

 Equine Fusion Authorised Dealer

 

 

HOME