De honingbij Apis Mellifera

bijen op vliegplank

De bijen verzameld op de vliegplank. Ons uitgangspunt is duurzaam te imkeren dit wil zeggen prioritair is het respect voor bijen en natuur.

imkers in koolzaad

De bijenkasten verhuizen in de lente ook naar de koolzaadvelden. De bijen maken witte, vaste koolzaadhoning uit de koolzaadnectar.

naar boven

Onze honing is een puur natuurlijk product, ambachtelijk geoogst (onmiddellijk koud geslingerd). Het eindprodukt is dan ook smaakvolle honing.

Welke produkten bieden we aan?

 • zomerhoning zomerhoning 250 gr zomerhoning knijpfles

  Lente- en zomerhoning

  Onze lentehoning is vrij donker van kleur omwille van de aanwezigheid van kastanjebomen en veel paardenbloem. De lentehoning is vrij visceus en wordt in deze vorm aangeboden. De zomerhoning is vloeibaarder dan de lentehoning, deze honing kunnen we dan ook in creme en in vloeibare vorm aanbieden. In de buurt staan veel grote accacia bomen wat dan ook terug te vinden is in de zomerhoning. De standaard verpakkingen zijn: glazen bokaaltjes van 500 en 250 gram en de vloeibaardere zomerhoning is eveneens te verkrijgen in een kunststof knijpfles van 250 gram.
 • koolzaadhoning

  Koolzaadhoning

  Koolzaadhoning is een vaste, witte honingsoort met een krachtige, pittige smaak en wordt einde mei geslingerd. De koolzaadvelden waarop de bijen staat liggen in de Ardennen, achter Charlerloi. Deze honing kan u best bewaren op kamertemperatuur. Koolzaadhoning bieden we aan in de glazen bokaaltjes van 250 en 500 gram.

 • Verkoop:

  Honing in glazen bokalen wordt verkocht aan 5,0 € voor het 500 gram glazen potje; 3,0 € voor het 250 gram glazen potje; de 250 gram knijpfles is aan 3,5 €.

  Voorraad:

  Die is er opnieuw. Koolzaad en lentehoning in zijn beiden terug beschikbaar in 500 gr en 250 gram bokaaltjes. Op zomerhoning is het nog enkele weken wachten (update 10 juni 2017).

  naar boven

 • koolzaadveld

  Help de honingbij

  De bij lijdt. Naast druk door parasieten en pesticides is het sterk beperkt en verschraald aanbod van stuifmeel en nectar een oorzaak. Help de bij door een groter en diverser aanbod van bloemen en bloeiende bomen te planten.Op verscheidene websites kan u planten selecteren met hoge nectar of stuifmeel aanbod. Iedereen kan van zijn tuin een restaurant voor de bijen maken, niet enkel de honingbij maar ook de wilde bijen en alle soorten hommels gaan er gelukkig mee zijn. Elk beetje helpt.  bijenbaard

  Andere diensten: drachtlocatie, zwermen,...

  Wenst u een bijenkast in uw buurt, heeft u een drachtgebied, een bijenzwerm gezien,... of wil je gewoon even onze bijen bezoeken. Neem dan aub contact met ons op.