Nieuwbouwwoning Brecht

Bij deze woning met beperkte vloeroppervlakte, gebouwd in een zone voor ‘recreatief wonen’, zijn de relatie met de omgeving, hedendaagse vormgeving, ecologisch en energie­zuinig bouwen de uitgangspunten. De functionele ruimten bevinden zich aan de voorzijde van de woning. Dit uit zich in het vrij gesloten karakter van de voorgevel. Achteraan werd de woning opengewerkt om een sterke relatie met de tuin te verzekeren. De carport vormt samen met de woning één volume d.m.v. een gemeenschappelijke dakschelp. Door creatief om te gaan met de beschikbare ruimte (schuine wand verbreedt/versmalt de woning waar nodig, carport of overdekt terras naargelang van de behoefte) en door het grote glasvlak op het zuiden, wordt de woning toch als heel ruimtelijk ervaren.

Deze woning in bio-ecologische houtskeletbouw, bekleed met thermisch verduurzaamd hout en kleidakpannen, met veel glas op het zuiden, toont aan dat ecologisch, energiezuinig bouwen (E-peil = 49) gecombineerd kan worden met een strakke, speelse, moderne vormgeving!

E-peil woning: 49