Vernieuwbouw Deurne

Deze compacte woning heeft een zeer flexibel plan met één vaste kern, waarin trap, berging, technieken, sanitair en vaste installaties voorzien zijn. De open ruimte daar rond is vrij in te delen afhankelijk van de behoefte. Het repetitieve karakter van de hoge ramen die van vloer tot plafond reiken bieden een ruimtelijkheid binnen in de woning, en geven een meerwaarde aan de buurt daar de tuin vanuit de straat ervaren wordt.

Vermits het een rijwoning betreft in een steegje waar de buren enkel op het gelijkvloers aansluiten, was het mogelijk om het huis als vrijstaand volume op te vatten. Dit werd geaccentueerd door de uniforme gevelbekleding. Zowel de structuur van het gebouw als de gevelbekleding bestaan uit onbehandeld hout. Het volledige gebouw is geconcipieerd vanuit een low-impact principe: combinatie van bio-ecologische houtbouw en zeer laag energie verbruik (k-waarde 18 en E-peil E34).