- - hulste.info : portaalsite van deelgemeente Hulste

[druk F5 voor de laatste versie]


-------

[26 maart 2014]
De Ronde van Harelbeke: Hulste
Op 25 september 2013 kwam Hulste aan de beurt. Het stadsbeleid werd toegelicht en er werd in groepen gediscussieerd en de Hulstenaren hadden de kans om hun opmerkingen, bedenkingen en meningen te uiten.
De opvolging hiervan vind je hier. Naargelang de vorderingen in de verschillende dossiers wordt dit document aangepast.

[25 maart 2014]
Rouwbericht
Eddy Vancoillie
° Kuurne 1 juli 1947 - † Kortrijk 23 maart 2014
echtgenoot van Rita Devlaeminck
De uitvaart heeft plaats op zaterdag 29 maart om 10:00 u in de
Sint-Pieterskerk te Hulste.
Hij was de vader van Gwendy en Fanny.
Hij was de grootvader van Sander, Aaron en Jelle.


[24 maart 2014]
na 31 maart: nieuwe huisvuilzakken
De oude restafvalzakken, met groene opdruk, zijn nog geldig tot 31 maart 2014. Na deze datum worden de buitengeplaatste zakken door de ophalers niet meer meegenomen.
Heb je nog oude zakken na deze data? Geen probleem: je kan ze dan nog steeds omruilen bij Imog Harelbeke (Kortrijksesteenweg 264), mits betaling van het supplement van € 0,30 voor een grote restafvalzak en oranje KMO-zak en € 0,10 voor een kleine zak.


Fietspad in de Brugsestraat wordt heraangelegd
Het fietspad in de Brugsestraat wordt binnenkort vernieuwd. "Dat pad scoort slecht in de fietspadenaudit die onlangs werd uitgevoerd", zegt schepen van mobiliteit Jacques Maelfait (N-VA). Er wordt een nieuw fietspad aangelegd en er komt een wegversmalling ter hoogte van huisnummer 160 (foto). Aan de Vrijlegemstraat worden verkeersgeleiders aangelegd.
De werken worden geraamd op 174.877 euro.credits foto: Google Street View

[17 maart 2014]
10de wandeltocht Pieter Deveeuw
Honderdvijftig wandelaars hebben vrijdagavond voor het tiende jaar op rij gewandeld ter nagedachtenis van Pieter Deveeuw. De oud-leerling van de basisschool in Hulste overleed tien jaar geleden aan de gevolgen van kanker.
[meer]


[13 maart 2014]
Goud voor Virginie Catry
Op zaterdag 8 maart werd het Belgisch Kampioenschap Indoor in Gent gelopen.
Virginie Catry uit Hulste liep er de 60 meter en de 200 meter. Zij behaalde tweemaal goud: op de 60 m en de 200 m en liep tweemaal haar beste tijd. Respectievelijk 8.26 en 27.61.

[7 maart 2014]
Veld van Hulste Sportief krijgt nieuw drainagesysteem
De voetballers van Hulste Sportief kunnen straks met droge voeten voetballen. Ze zijn straks af van hun vervloekte veld, dat bij regenval snel onderloopt. Het stadsbestuur koopt een nieuw drainagesysteem van 20.000 euro aan.
[meer]

[3 maart 2014]
In Vlaamse velden
In de aflevering van' In Vlaamse Velden', de zondagavondserie op de VRT, was Hulstenaar Partick Ennekens uit de Barzestraat heel eventjes te zien. Hij speelde de rol van priester die de zegen geeft aan een deserteur net voor die voor het vuurpeloton moet verschijnen.

[1 maart 2014]
Virginie Catry sportvrouw van het jaar
Op 21 februari werd in CC het Spoor hulde gebracht aan de sportlaureaten 2013. 2 Hulstenaren vielen in de prijzen: athletiekster Virginie Catry werd 'Sportvrouw van het jaar' en de allicht meest bekende genomineerde van het gezelschap voetbaltrainer Franky Dury werd de 'Sportverdienstelijke persoon'.
[meer]

[27 februari 2014]
Geert Noppe over vreemdelingen in de Westhoek
Op 4 februari gaf oud-Hulstenaar Geert Noppe, auteur van het gelijknamige boek, in ons dorpshuis een boeiende uiteenzetting over Vreemdelingen in de Westhoek tijdens de Eerste Wereldoorlog. Wie er niet bij kon zijn kan op zaterdag 15 maart om 16.00 u terecht in cc Het Spoor in Harelbeke. Organisator is de heemkundige kring De Roede van Harelbeke. De ingang is gratis.
foto: Recruten afkomstig uit het Cree-reservaat (Saskatchewan) poseren met hun familie en de commissaris van het Department of Indians affairs voor hun vertrek naar Europa (1914)

Ondertussen heeft Geert een nieuw boek op stapel staan met als titel: Indianen en Eskimo's aan het Westelijk front tijdens de Grote Oorlog'.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog telden de legers van Canada en New Foundland volgens de schattingen van het “Department of Indian Affairs” ongeveer 4.000 manschappen in hun rangen die behoorden tot de oorspronkelijke bevolking.
Volgens diezelfde bron werd het dodental van deze First Nations, Inuït (Eskimo's) en Métis geraamd op 300 maar exacte officiële cijfers zijn er niet.
Maar waar aan het Westelijk Front bevinden zich hun grafstenen en welke namen op de Menenpoort of de Vimy Memorial corresponderen met deze bevolkingsgroep ?
Uiteindelijk is hij er na vier jaar onderzoek erin geslaagd om bijna 500 autochtone Canadezen, die aan het Westelijk Front om het leven zijn gekomen, te registreren.

[13 februari 2014]
Agristo in de prijzen
Aardappelverwerkend bedrijf Agristo uit Hulste heeft de provinciale 'Trends gazelle' gewonnen in de categorie 'Grote ondernemingen'.
[meer]


[12 februari 2014]

Je bent van Hulste als...
[facebookpagina]


Rouwbericht
Rik Verhulst
° Kortrijk 2 augustus 1958 - † 11 februari 2014 
Hij was de echtgenoot van Christine Manhaeve

[meer]

Fruitschieting van de bosseniers een succes
Verleden weekend organiseerde de schuttersgilde de Sint-Pietersbosseniers hun 17de fruitschieting in hun schietstand achter het dorpshuis. Jong en oud kwam er op af om de luchtkarabijn (4,5 mm) te hanteren. In totaal deelden ze maar liefst 2500 kg appelen uit aan de deelnemers.
[foto]

[4 februari 2014]
Oproep aan alle Hulsterse verenigingen en handelaars (2)
Op 18 april 2015 zal het exact 100 jaar geleden zijn dat de vermaarde Franse vliegenier Roland Garros met zijn vliegtuig een noodlanding moest maken op Hoog Wallegem te Hulste. Deze memorabele gebeurtenis willen we herdenken en aangrijpen, samen met de verenigingen, handelaars en scholen om Hulste op de kaart te zetten en te linken aan Roland Garros.
Hier vind je de rondzendbrief van de dienst Erfgoed van de stad Harelbeke die de actie steunt en coördineert.

[3 februari 2014]
Bloemen orphee sluit de deuren (update)
Kris Deprez en Ann Lagae stoppen met hun bloemenwinkel in de Vlietestraat. Ze houden uitverkoop en stoppen definitief op 1 februari.
Vanaf dan kan je in Hulste niet meer terecht voor een bloemetje.
Ann gaat nu aan de slag in een bloemenwinkel in Rumbeke.
Hieronder het dankwoordje van Ann en Kris:


Geachte familie, vrienden, sympatisanten,
Na bijna 22 jaar neem ik met pijn in het hart afscheid van alle mooie momenten die ik beleefd heb in ons bloemenwinkeltje!
Nu begin ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven en hoop jullie allen nog met blijde gezichten tegen te komen in Hulste en dat we ons mogen warmen aan de vele mooie herinneringen! Laat me jullie allen bedanken voor de fijne 22 jaar met een lach en een traan! Nu start ik hoopvol bij Johan en Katrien, Lieve en Hugo in Rumbeke met veel goede moed. Het ga jullie allen goed!
Ann en Kris Deprez-Lagae en kinderenRouwberichten (update)
Norbert Labeeuw
° 10 april 1953 - † 28 januari 2014
zoon van Daniel en Maria Labeeuw - Velghe
De uitvaart heeft plaats op dinsdag 4 februari om 10:00 u in de Sint-Pieterskerk te Hulste.
Hij is de broer van Robert.
Hij woonde in de Blauwhuisstraat 84.

[rouwbrief]

Rudy Ampe
° Kuurne 15 februari 1953 - †27 januari 2014
echtgenoot van Lucina Eeckhout
De uitvaart heeft plaats op zaterdag 1 februari om 10:00 u in de
Sint-Pieterskerk te Hulste.
Hij was de vader van Bjorn en Nina
Hij woonde in de Tulpenlaan
[rouwbrief]


Marcella Olieux
° Wielsbeke 25 december 1921 ° Kortrijk 24 januari 2014
weduwe van Robert Devlaminck
De uitvaart heeft plaats op donderdag 30 januari 2014 om 10:00 u in de Sint-Pieterskerk te Hulste.
Zij was de moeder van Annie, Magda en † Liliane Devlaminck.
Zij was lid van Okra, Ziekenzorg en NSB H
ulste.
[rouwbrief]

Carlos Kint
°Waregem 27 april 1945 - † Kortrijk op 21 januari 2014
echtgenoot van Claudine Dumortier
Hij woonde in de Nachtegalenlaan 16.
[rouwbrief]

[artikel op WTV]

[21 januari 2014]
Paul Vanhee stelt tentoon
Hulstenaar Paul Vanhee exposeert zijn nieuw werk in de loketzaal van BNP Parisbas Fortis in de Waterpoort 1 te Kortrijk. Dit tot 28 februari. Op telefonische afspraak kan hij er aanwezig zijn.
[site van Paul Vanhee]
Zie ook in de activiteitenkalender hiernaast.[15 januari 2014]
Ophaling PMD en papier
Vanaf 1 januari zijn er nieuwe afhaalrondes voor het afval. Hulste is nu zone 1-P (te vinden op op de afhaalkalender links op de onderste bladzijde). De ophaling blijft op maandag maar de volgende afhaling van PMD en papier en karton gebeurt pas volgende week maandag 20 januari. Vele bewoners zetten hun PMD en P-K dus op de verkeerde maandag op de stoep zodat er nog her en der afval is blijven staan. De milieudienst vraagt om de blauwe zakken en het papier opnieuw binnen te nemen en pas volgende week weer buiten te zetten.
Op deze pagina van de website van de Stad Harelbeke vind je alle info. Ook over de nieuwe gratis app die je doorheen de ophaalrondes loodst.

[13 januari 2014]
Oproep aan alle Hulsterse verenigingen en handelaars
Op 18 april 2015 zal het exact 100 jaar geleden zijn dat de vermaarde Franse vliegenier Roland Garros met zijn vliegtuig een noodlanding moest maken op Hoog Wallegem te Hulste. Deze memorabele gebeurtenis willen we herdenken
en aangrijpen, samen met de verenigingen en handelaars, om Hulste op de kaart te zetten en te linken aan Roland Garros.
Met de medewerking van het stadsbestuur werd een stuurgroep opgericht om alle activiteiten te coördineren. Wil u meer weten? Kom naar de informatievergadering op woensdag 29 januari 2014 om 19:30 u in dorpshuis De Rijstpekker. Iedereen welkom.

[meer]

[12 januari 2014]
Nieuwjaarsquiz

Om 2013 af te sluiten en 2014 goed in te zetten is er op 24 januari in het Dorpshuis de Rijstpekker een nieuwjaarsquiz. Aan de hand van (meerkeuze)vragen testen zij jullie kennis over het afgelopen jaar op verschillende domeinen als televisie, muziek, actualiteit, wie is wie …
Ze lichten nu al een tipje van de sluier op en geven jullie als nieuwjaarsgeschenk 1 antwoord cadeau. Onthoud alvast Paul van Haver. Gezellig samenzijn primeert op grote expertise en in deze quiz zijn er geen verliezers want achteraf wordt getoast op het nieuwe jaar met een nieuwjaarsdrink en een stukje taart! Inschrijven kan in groep van 5 personen of individueel.

Prijs: 3 € (incl. nieuwjaarsdrink en taart)
Inschrijven tegen vrijdag 17 januari.


[28 december 2013]
Nog een gemeenteraadslid uit Hulste
Sedert begin november heeft Open VLD een gemeenteraadslid uit Hulste.
Namelijk Michaël Vannieuwenhuyze. Hij is tevens voorzitter van de gemeenteraad. Hij woont in de Begonialaan 24.
Michaël wordt schepen op 1 januari 2016
.

Hier vind je alle mandatarissen uit Hulste

[28 december 2013]
Eendagsvergunning Bosseniers

Iedere meerderjarige mag met een eendagsvergunning 1 maal per jaar onder begeleiding van 3 gediplomeerde instructeurs in de schietstand vuren met keuze uit 5 verschillende types wapens. Zo ervaart men het gevoel van het geluid, de kracht, preciesheid van de .177 en .22 wapens. Bijzondere aandacht gaat naar veilig omgaan met wapens. Bescherming voor oor en ogen zijn voorzien. Bij interesse voor deze boeiende sport kan je contact opnemen in de schietstand Kasteelstraat achter dorpshuis ”de Rijstpekker” - ingang naast nr 15. Iedere zondag van 10 tot 12u30 en de 1ste en 3de zaterdag van de maand.
[site Bosseniers]

[25 december 2013]
Rouwbericht
Martin Houtekier
° Moeskroen 25 september 1961 - † Hulste 21 december 2013
Hij woonde in de Kerkstraat.
Hij was PR-man van de brouwerij Bavik en zeer actief in verschillende verenigingen.
[rouwbrief]


Stap voor stap
Erfgoedkring De Roede van Harelbeke komt voor de dag met haar jaarlijks boek: ‘Stap voor stap'. Deze keer een archeologische wandeling door het verleden van Groot Harelbeke. Daarvoor werkten ze samen met de vakgroep archeologie van de Universiteit Gent. De meeste archeologische vondsten concentreren zich in het centrum van Harelbeke en in de collegewijk. Maar ook in de Romeinse tijd was er al bewoning hier in Hulste. Een vondst van een Romeins grafveld op de site van Delvano illustreert dit.
Het rijk geïllustreerde boek telt 113 bladzijden en kost 15 Euro.
[meer]


[18 december 2013]
Rouwbericht
Nicette Parmentier
° Kuurne 10 juli 1938 - † 16 december 2013
Echtgenote van Frans D'Halluin
Moeder van Lucrèse, Inge en Yves D'Halluin
Uitvaartdienst op maandag 23 december 2013 om 11 uur in de Sint-Petruskerk van Hulste
[rouwbrief]


Vlaanderen zingt Kerst
'U zijt wellekome' op tweede kerstdag om 16u00 in de Sint- Salvatorkerk te Harelbeke: samen kerst zingen met de hele familie. Met de medewerking van de Harelbeekse koren waaronder 'De Zonnebloem' uit Hulste.
Het hele kerstverhaal wordt geëvoceerd aan de hand van een twintigtal gekende en minder gekende kerstliederen.
Toegang vrij; vrijwillige bijdrage voor een goed doel.
Achteraf staat een glaasje glühwein klaar.
Organisatie Davidsfonds

[15 december 2013]
Hulste's got talent
Hulstenaar Hendrik Verthé maakt naam in de filmwereld:
Onlangs won de Vlaamse kortfilm 'Baghdad Messi' van regisseur Sahim Omar Kalifa de tweede prijs voor beste kortfilm in Barcelona. Het is de 22ste internationale onderscheiding voor de film die geproduceerd werd door Hulstenaar Hendrik Verthé (28).

[meer]

[9 december 2013]
Agristo wil productie uitbreiden
Aardappelbedrijf Agristo wil zijn vestiging in de Waterstraat in Hulste uitbreiden. Dat liet het Vlaams Gewest recent aan het stadsbestuur weten.
[meer]


[4 december 2013]
Kersthappening
Dit jaar is er geen kerstmarkt in Hulste, maar stip zaterdag 7 december toch maar aan in je agenda: op die dag organiseert het Feestcomité Hulste de eerste Kersthappening. Met een combinatie van muzikale optredens en een typisch winterdecor wordt Hulstedorp weer in een gezellige kerstsfeer gedompeld.
[meer]

[28 november 2013]
Man uit Hulste komt om bij arbeidsongeval
- update
Mario Cagliostro (29) kwam op dinsdag 26 november om het leven bij bouwwerken langs de Oostersluisdreef, vlakbij de doe-het-zelfzaak Hubo en de Viscentrale Fieret, in Harelbeke. Hij was werkzaam bij de Waregemse bouwfirma Bohez. Zij waren bezig een loods te bouwen toen hij bij de plaatsing van een hoekpaneel dat paneel op zich kreeg. Hij was op slag dood.
Mario woonde op de Brugsesteenweg 50. Hij was gehuwd met Kelly Demaeght en laat ook een zoontje Xandro (9) achter. Hij was voorzitter van KFC Lendelede uit Tweede Provinciale.
De uitvaartdienst vindt plaats in de Sint-Blasiuskerk van Lendelede op zaterdag 30 november om 10:00 u.
Zijn collega Johan Maes (44), eveneens uit Hulste, raakte zwaargewond toen hij het paneel ook gedeeltelijk op hem kreeg en herstelt van een bekkenbreuk. Hij woont sinds 2004 op de Brugsesteenweg (nr 79) samen met zijn echtgenote Anja De Vlaminck en zijn zoon Mathias (19) en zijn dochter Prisca (15). Hij is jeugdtrainer (U7) van KFC Lendelede.

Mario Cagliostro

Johan Maes (credits foto's: KFC Lendelede)

[23 november 2013]
Rouwbericht
Joseph Denboot
° Hulste 13 september 1924 - † 14 november 2013
Weduwnaar van Paula Desplenter († 2 juli 2010)
Vader van Rozan (x Robin Persyn)
Grootvader van
Danny Persyn - Veerle Vanderhaeghe (en Leander)
en Filip Scheldeman - An Persyn (en Laura)
Hij woonde in de Wantestraat 13.
De uitvaartdienst had plaats op donderdag 21 november.

[13 november 2013]
Sis Verschelde organisator van de 11 november herdenking in Hulste
Hier in Hulste is Sis Verschelde, in opvolging van wijlen meester Vercruysse, secretaris van de plaatselijke afdeling van de 'Nationale Strijdersbond' en aldus al jaren lang de bezieler en organisator van de 11 november-viering in Hulste. In de krant van West-Vlaanderen van verleden weekend verscheen er een boeiende artikelenreeks over De Groote Oorlog met onder andere een interview met Sis. Lees hier het artikel.

[8 november 2013]
Christopher maakt van jou een grote ster
De geniaalste ideeën zijn vaak de simpelste. Hulstenaar Christopher Vinckier lijkt
zo'n briljante inval gekregen te hebben en wil die nu graag commercialiseren.
Hierover verscheen een artikel op Focus WTV.


[4 november 2013]
Ronde van Harelbeke te Hulste (3)
Zoals reeds gemeld was de voorlichtings- en gespreksavond op 25 september hier in Hulste een groot succes. Zo'n 120 mensen kwamen naar het dorpshuis om te luisteren naar wat de beleidsaccenten zullen zijn voor deze legislatuur. Daarna konden ze hun verzuchtingen kwijt in een aantal gespreksgroepen. Hier vind je het verslag.

[30 oktober 2013]
Oudste oud-strijder van Hulste bezoekt het graf van zijn strijdmakker
Gerard Spiessens (95) bezoekt na 70 jaar het graf van zijn gesneuvelde strijdmakker. Lees hier het artikel dat vandaag in Het Nieuwsblad verscheen.
Lees hier de interviewreeks die in 2009 verscheen over Gerard in Kerk&Leven.


Op de foto zien we onderaan Gerard. Verder van links naar rechts kleinzoon David met zijn verloofde An. In het midden Gerards zoon Johan met echtgenote Mia en uiterst rechts de vader van An.

[25 oktober 2013]
Kaartkampioenen Okra in de bloemetjes


Bron: Kortrijks Handelsblad

[22 oktober 2013]
Rouwberichten
Agnes Devlaminck
° Bavikhove 3 september 1937 - † Kortrijk 20 oktober 2013
Weduwe van Firmin Spiessens († 2005)
Moeder van Dirk, Filip, Marijke, Martine en Mariann Spiessens
Uitvaartdienst op zaterdag 26 oktober om 10:30u in de parochiekerk te Hulste.
Ze woonde in de Blauwhuisstraat op de Barzehoek.
[rouwbrief]

Jan Jacques
° Brugge 6 januari 1964 - † Kortrijk 20 oktober 2013
Zoon van wijlen Albert Jacques en Simonne Destoop
Uitvaartdienst op vrijdag 25 oktober om 10:30u in de parochiekerk te Hulste.
Hij woonde in de Kuurnsestraat

[rouwbrief]

Lucette Vancoillie
° Hulste 1 juni 1926 - † Kortrijk 16 oktober 2013
echtgenote van Julien Devos
moeder van Daisy Devos
Uitvaartdienst op donderdag 24 oktober in de Sint-Michielskerk te Kuurne

[rouwbetuiging]

haar zuster Mariette Vancoillie

° Hulste 19 augustus 1927 - † Kortrijk 3 oktober 2013
echtgenote van André De Splenter
Moeder van Luc en Ann De Splenter
De uitvaartdienst had plaats in de Sint-Michielskerk te Kuurne

[rouwbetuiging]


[19 oktober 2013]
Canabisplantage opgerold in de Brugsesteenweg
Het Nieuwsblad meldt dat er zowel in Kortrijk als in Hulste gisteren een canabisplantage ontdekt werd.
[artikel]


[16 oktober 2013]
Oehoe in Hulste
Gisteren werd op de Barzehoek een enorm grote uil gespot. Volgens een kenner gaat het waarschijnlijk om een niet-europese Oehoe en is het wellicht een uit gevangenschap ontsnapte vogel.

[15 oktober 2013]
Vreemdelingen in de Westhoek tijdens de Grote Oorlog
Oud-Hulstenaar Geert Noppe schreef hierover een boeiend boek. Dat de eerste wereldoorlog multicultureel was is maar weinig geweten. Mannen van over gans de wereld vochten en sneuvelden hier in de Vlaamse modder in de Westhoek in een oorlog die de hunne niet was. Het boek telt 214 pagina's en is rijk geïllustreerd met unieke foto's.
U kan bestellen via voorinschrijving en genieten van 20% korting door overschrijven van 25 € (plus eventueel 7,00 € verzendingskosten) op rekeningnummer BE21 0017 0178 7703 van Geert Noppe, Brugsesteenweg 284, 8520 Kuurne. Na contact (geertnoppe@skynet.be) ook af te halen in Kuurne.
Je kan het boek ook verkrijgen bij zijn ouders hier in Hulste: bij André en Odette Noppe, Brugsestraat 36, tel. 056 71 33 79.
[meer]


[13 oktober 2013]
Rouwbericht
Marie-Joseph Vanwynsberghe
° Huls
te 9 juni 1923 - † Hulste 10 oktober 2013
Dochter van wijlen Joseph en Marie Vanwynsberghe - Vanackere
Lid van Neos en Ziekenzorg
Uitvaartdienst op donderdag 17 oktober 2013 om 10:30 u in de parochiekerk te Hulste.

Zij was de jongste van de zeven kinderen van meester Vanwynsberghe naar wie een straat genoemd werd. Zij woonde in het ouderlijk huis bij de oude gemeenteschool (nu Bibliotheek en de Rijstpekker) in de Kasteelstraat. Zij bleef altijd ongehuwd en was jaren verpleegster in de Sint-Niklaaskliniek.
[rouwbrief]

[9 oktober 2013]
Rouwbericht
Lea Nuyttens
° Hulste 29 augustus 1945 - † Kortrijk 4 oktober 2013
echtgenote van Etienne Van Enis
moeder van Johan en Sabien Van Enis - Lapeire
[rouwbrief]

[29 september 2013]
Ronde van Harelbeke te Hulste (2)
De opkomst voor de voorlichtings- en gespreksavond kende hier in Hulste een groot succes. Zo'n 120 mensen kwamen naar het dorpshuis om te luisteren naar wat de beleidsaccenten zullen zijn voor deze legislatuur. Daarna konden ze hun verzuchtingen kwijt in een aantal gespreksgroepen. Veiligheid, wonen en verkeer is blijkbaar een grote bekommernis: die gespreksgroep moest ontdubbeld worden. In iedere gespreksgroep werd van iedere deelnemer een tweetal aandachtspunten genoteerd. Die worden later allemaal gebundeld, gepubliceerd en natuurlijk door de beleidsmensen geëvalueerd. Wij houden u op de hoogte.

[25 september 2013]
Ronde van Harelbeke te Hulste

De Ronde van Harelbeke stopt vanavond op haar vierde etappe in Hulste. Dit is een initiatief van de burgemeester en schepenen waarbij de accenten van het beleid voor de komende jaren uit de doeken wordt gedaan en vervolgens een gesprek wordt aangegaan met de inwoners. Iedereen is er welkom in de Rijstpekker om 20 uur.

[19 september 2013]

Kaartersclub seniorenvereniging Okra start nieuw werkjaar
De Okra vereniging van Hulste is het ganse jaar door een bijzonder actieve vereniging. Met ondermeer een kaartersclub, die elke 3de donderdag van de maand bijeenkomt in de Gildezaal in de Vlietestraat om een kaartje te leggen.
Op 19 september is het weer zover, dan heeft de allereerste kaarting van het nieuwe seizoen plaats. Nieuwe leden zijn steeds welkom.
[meer]

[16 september 2013]
Fusie

Verzekeringen kerkchof & six en zakenkantoor Wanzeele fuseren op 1 januari 2014 en verhuizen dan naar hun nieuwe kantoren in de Brugsestraat 14 (de vroegere electrozaak van Rik en Marleen Vandenbussche).
Tot de verhuis blijven beide kantoren op hun huidige locatie ter beschikking van hun klanten.


 

[disclaimer]

5 , 11 en 12 april om 20u en 6 april om 18u
Zaal Vrije Basisschool OLV van Vreugde
Doe het zelf neushoorn
Een dolle klucht
opgevoerd door toneelvereniging De Leutemakers


Van 19 tot 26 april
Digitale Week
Verschillende workshops en activiteiten rond digitalisering
De precieze data, locaties en uren van alle workshops en activiteiten vinden jullie terug in het
programmaboekje. Je kan de gedrukte versie verkrijgen in De Rijstpekker. Opgelet: plaatsen zijn beperkt! Iedereen kan inschrijven - om het even welke leeftijd.


27 april 2014
Gezinswandeling
'Ip toer langs oude café's en bikan vergeten vertellingen'
Organisatie Comité Holvoets Kapel
Meer info volgt


donderdag 17 mei
Seniorensportdag
West-Vlaanderen blijft bewegen
Op het programma staan 13 dynamische activiteiten in Meulebeke.
Een bus wordt ingelegd en stopt aan volgende haltes: Dorpshuis De Rijstpekker,
hoek Absultstraat - Bruggestraat & Huis Maria Hulste. Eigen vervoer is natuurlijk ook toegelaten.
Inschrijven en betalen kan o.a. in ons dorpshuis De Rijstpekker.
[meer (op blz 24 van de Parettegazette)]


weekend 27-28-29 juni
26ste KapellefeestenHeb je iets te melden?
Stuur een mailtje om uw activiteit in Hulste aan te kondigen.
hulste.info@gmail.com[disclaimer]

  Dorphuis De Rijstpekker 
Kalender  maart-april
Parettegazette maart-april
Ons vervolgverhaal:
Geschiedenis van het onderwijs te Hulste
[