Onze waarden en doelstellingen

Kwaliteit :

Wij streven naar kwaliteit in Hupsakee en treffen de nodige maatregelen voor een veilige leef en groeiomgeving.Wij streven naar een hoge graaad van welbevindingheid en betrokkenheid van onze kindjes.Wij maken o.a. gebruik van enkele evaluatie-instrumenten zoals Z-Kwapoi en Ziko-Vo(evaluatie en observatie) om onze kwaliteit steeds op peil te houden en ons te verbeteren waar nodig.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Veiligheid :

Opdat onze kindjes onbezorgd kunnen rondhuppelen, treffen wij de steeds de nodige maatregelen om hun veiligheid te optimal

       - Camera-toezicht in de slaapkamers
       - Videoparlefoon bij buitendeur
       - Volledig veilig omheinde tuin
       - Veiligheidshekjes waar nodig
       - Omkasting van de verwarmingselementen
       - Aangepast en veilig speelgoed
       - Baby'tjes < 6 maanden slapen steeds onder toezicht in babyruimte
       - Allerlei aanpassingen: bv. deurklinken in opstaande richting scherpe hoeken van
muren omkast, ...
       - Brandveiligheid volgens geldende normen
                       

Wij hebben eveneens een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid + Persoonlijke Ongevallen voor al onze kindjes afgesloten.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ouderparticipatie :

Een goede opvang van kinderen kan nauwelijks zonder een goede samenwerking met de ouders.  Deze samenwerking is gebaseerd opwederzijdsvertrouwen.

Wij streven naar een open en eerlijke communicatie.
 1 : Dagelijks wordt er door ons een heen-en weerschriftje ingevuld.  Hierin wordt beschreven wat het kindje die dag allemaal beleefd heeft in Hupsakee.  Ook de ouders kunnen hierin allerlei zaken naar ons toe neerschrijven.
 2 : Bij de breng- en afhaalmomenten trachten wij steeds een praatje te slaan met de ouders.
 3 : Regelmatig verschijnt er een nieuwsbrief met allerlei weetjes, mededelingen, ...  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Netheid en hygiƫne:

Iedereen voelt zich goed in een nette, propere omgeving.  Zo ook onze kindjes.  Wij vinden het uiterst belangrijk dat onze kinderopvang steeds hygiĆ«nisch is. Elke avond wordt Hupsakee grondig gepoetst zodat de kindjes dagelijks in een verzorgde omgeving kan worden onthaald.

Het speelgoed, de tafeltjes, stoeltjes, ... worden op zeer regelmatige basis volledig ontsmet.

De verzorgingskussens worden na elke verschoning ontsmet.  Onze kindjes leren hun handjes te wassen voor en na elke maaltijd en toiletbezoek. De ouders of bezoekers van Hupsakee worden bij het betreden van de speelruimte van Hupsakee gevraagd om schoenovertrekken aan te doen of de schoenen uit te doen.

Ook vragen wij om voor de kindjes schoeisel voor binnen te voorzien, bv. pantoffeltjes, 'binnenspeelschoentjes', sokken ,blote voetjes,...                                                                                                                                     Zo blijft de vloer netjes en kunnen ook onze kruipertjes onbezorgd op verkenning gaan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

(spel)Activiteit:

In Hupsakee beschikken onze kindjes over allerlei speelgoed, aangepast aan de leeftijd en behoeften van het kind. De kinderen kunnen het meeste speelgoed zelfstandig nemen, bv. uit de speelgoedbakken, en kunnen alzo zelf kiezen  waarmee zij die dag of dat moment het liefst mee spelen. Naast het vrije spel wordt er bijna dagelijks een activiteit georganiseerd zoals knutselen, dansen, zingen, ...

De kindjes worden steeds uitgenodigd en aangemoedigd om deel te nemen aan deze activiteiten, doch zijn zij niet verplicht.  Kindjes die liever niet deelnemen zijn vrij om zelfstandig met ander speelgoed te spelen.    
Van zodra het weer het toelaat, gaan onze deuren naar de tuin open en spelen wij buiten in de open lucht.  Kindjes beschikken over een mooie omheinde tuin waarin ook allerlei speeltoestellen en speelgoed voorzien is.  Naast onze tuin bevindt zich het kippenhok met onze viif kippen: Tiktik, Toktok, Witje, Lola en Fientje. Vaak mogen onze kindjes de scharreleitjes mee gaan rapen in het kippenhok en dat is steeds dolle pretverzekerd!