Welkom op Eläintarha

elaintarha

Nieuwtjes


Senwe en Sabah, twee kwajongens bij de giraffen
De giraffenfamilie kreeg er twee kwajongens bij! Op 19 en 31 januari bevielen mama Megara en mama Barbie elk van een schattige babygiraf. We vroegen jullie hulp bij het kiezen van de naam voor het eerste girafje, geboren op 19 januari. Via ons YouTube-kanaal konden jullie stemmen. De naam die jullie voor deze knappe jongen kozen is... Sabah, wat ochtend betekent. De tweede babygiraf kreeg van de verzorgers de naam Senwe. Dit betekent droge graanberg. Sabah en Senwe zijn helemaal klaar om samen de Savanne te veroveren!

UNIEK! Eläintarha presenteert twee Tasmaanse duivels aan publiek
Ooit al Tasmaanse duivels in het echt gezien? De twee dames, Miena en Corinna, wonen in hun nieuwe verblijf in continent Oceanië. Deze twee buideldiertjes zijn ambassadeurs van hun bedreigde soortgenoten. In de natuur lijden de Tasmaanse duivels aan de agressieve besmettelijke ziekte, Devil Facial Tumour Disease, of tumorkanker. Curator Matthias Papies: “We kijken al lang uit naar de komst van deze buitengewone buideldieren en we zijn blij dat we een belangrijke rol kunnen spelen in het overleven van deze unieke diersoort. De ZOO van Kopenhagen was tot nu de enige zoo in Europa die Tasmaanse duivels huisvestte. Na een strenge en langdurige selectieprocedure kregen wij eveneens toestemming om hen te houden. We zijn op dit moment de enige dierentuin in Europa, buiten Kopenhagen, waar je deze bijzondere diertjes kunt zien.”

Bonobo Busira bezorgt Eläintarha de vijftiende baby
Op dinsdag 31 januari beviel bonobomoeder Busira om 6u ’s morgens van een prachtige bonobobaby. Het is haar eerste bevalling en ze beviel heel vlot, na een dracht van acht maanden. Busira’s baby is de vijftiende bonobo die in Eläintarha geboren wordt en de tweede bonobobaby in een jaar tijd. Eläintarha is internationaal stamboekhouder van deze bedreigde soort. Het geslacht van het kleintje hebben de verzorgers nog niet kunnen ontdekken. De baby krijgt een mooie naam in de Afrikaanse taal Lingala met de beginletter S. Mama Lina kreeg vorig voorjaar haar babyboy en die heeft de klinkende naam Rubani, wat kapitein betekent in het Swahili.