Welkom

koningin met bijen Welkom op de website van de imkerbond van Zoersel.
De imkerbond van Zoersel verenigt sinds 1925 imkers uit Halle, Sint-Antonius, Zoersel. Het doel van de vereniging is de imkers te ondersteunen in hun hobby. Dit gebeurt op verschillende manieren: organiseren van voordrachten over bijenteelt, mogelijkheid tot reizen naar het koolzaad, gratis larven van raszuivere koninginnen, jaarlijkse daguitstap, ...

Deze website heeft twee doelen. Enerzijds biedt hij informatie aan voor de leden van de imkerbond over de verschillende activiteiten. Anderzijds willen we ook graag niet imkers laten kennismaken met bijen en de imker.
Heb je problemen, vragen of voorstellen neem dan contact op met de webmaster via contact.

Nieuws

Imker worden?

Altijd al je eigen honing willen oogsten, ben je bezorgd over het voortbestaan van de bijen of gewoon gefascineerd door de bijzondere wereld van de honingbij? Kan iedereen imker worden? Is dat moeilijk? Veel vragen en niet altijd een duidelijk antwoord. Je kan vrijblijvend onze maandelijkse bijeenkomsten bijwonen om kennis te maken met de vereniging. In de provincie Antwerpen vinden jaarlijks twee tot drie cursussen plaats voor beginners, altijd een aanrader om deze te volgen. (2016 - 2017: Rijkevorsel en Grobbendonk) Je kan ook vrijblijvend een bezoekje brengen aan een imker, hij neemt je met plezier mee naar de bijen om kennis te maken met het reilen en zeilen van een bijenvolk. Interesse? Mail ons of contacteer iemand van het bestuur.

Agenda


ontwerp door maarten pluym © 2007-2014 | laatst bijgewerkt op 24 januari 2016 | technische gegevens website |