In de Goublome, een rococo monument in Gent
heraldiekhistoriekrestauratierococo

Restauratie van 'De Goublome'

'De Goublome' is een gebouw daterend uit 1747. Het gebouw maakt deel uit van de weinige rococo privaatwoningen die de stad Gent rijk is. In 1997 werden de voorgevel en de bedaking grondig gerestaureerd. Daarna werden ook nog 3 historische ruimtes in het gebouw aangepakt. In 1998 waren de werken voltooid.


meer...historische nota

meer...voorgevel bij de start van de restauratie

In 1994 wordt het restauratiedossier ingediend bij de bevoegde overheden. De historische nota uit dit dossier geeft een goed beeld van de waarde van het gebouw.

voorgevel bij de start van de restauratieIn april 1997 start de restauratie met het stutten van ramen en poort in het linkse gedeelte van de gevel. Deze pagina geeft een beeld van de voorgevel bij de start van de restauratie.

meer...eindfase van de restauratie

meer...voorgevel na de restauratie
eindfase van de restauratieDeze professionele foto werd genomen toen de restauratie van de gevel in een eindfase gekomen was, net na het wegnemen van de stelling. voorgevel na de restauratieIn november 1997 is de restauratie van de gevel voltooid. Deze pagina geeft een beeld van de voorgevel na de restauratie.