Zillertal
Vorige Start Omhoog Volgende

Meren van Salzkammergut Zillertal Noorse Fjorden Catalonië Kreta

 

 

Is wandelen voor u het absolute einde, dan hebben we uw ultieme droombestemming gevonden: het gastvrije Zillertal in het Oostenrijkse Tirol. U zal jaren nodig hebben om alle wandelroutes in de prachtige streek rond de idyllische bergdorpen Fügen en Uderns te doorlopen. Bovendien botst u onderweg op zoveel verbluffend mooie hoekjes en landschappen dat u het ongetwijfeld niet zal kunnen laten om af en toe even halt te houden en al dat fraais oprecht te bewonderen.

Omdat uw bergschoenen soms ook wel eens wat rust verdienen, nodigen we u graag uit om ook een paar excursies in de nabije omgeving te doen. De stad Salzburg is een bezoek meer dan waard en ook onze tocht naar Hintertux, Grossglockner en de Krimmler waterval, zal u ongetwijfeld nog lang bijblijven.

Reisroute & programma

1ste dag:

Naar de centrale vertrekplaats Taverne Astrid Kontich. Mogelijkheid tot avondmaal. Overladen van de bagage om 20.45 uur. Aansluitend via de E19, E40 en A2 autosnelwegen doorheen Duitsland in de richting van Oostenrijk. Videofilm aan boord en middernachtstop.

2de dag:

‘s Morgens mogelijkheid tot ontbijt in Oostenrijk. Rond 09.00 uur bereiken we het Zillertal. Vrije voormiddag en installatie in het gekozen hotel waar onze kamers beschikbaar zijn vanaf 13.00 uur. Avondmaal in het gekozen hotel.

3de tot en met de 8ste (15de) dag:

Verblijf in Fügen of Uderns op basis van halfpension.

9de ( 16de) dag:

We verlaten onze kamer om 9.00 uur en genieten van een vrije dag in Fügen of Uderns. Mogelijkheid voor het maken van een laatste prachtige wandeling. Vrij avondmaal. Rond 21.00 uur verlaten wij onze verblijfplaatsen. Videofilm aan boord en middernachtstop.

10de (17de) dag:

Rond 09.00 uur aankomst op de centrale vertrekplaats Taverne Astrid Kontich. Mogelijkheid tot ontbijt. Bagage overladen om 10.00 uur en nadien naar de verschillende opstapplaatsen.

Mogelijke uitstappen vanuit Fügen of Uderns

Ganse dag: Krimmler watervallen

Voor de middag via de Geriospas naar de Krimmler watervallen. De Gerlospas biedt sublieme panorama's op de Hohe Tauern en de watervallen van Krimmi. Deze watervallen zijn de meest imposante van Oostenrijk, die zich met drie neerstorten van 400 meter hoogte.

Na de middag volgt vrije tijd met mogelijkheid een prachtige wandeling te maken.

Gedurende de terugrit houden we halt in Gerlos.

Ganse dag: Salzburg

Deze uitstap staat in het teken van een uitgebreid bezoek aan de Mozart stad. Langs de Dom naar de Kapitelplatz waar Neptunus met drietand in een nis staat. We kijken naar de machtige vesting Holhensalzburg. Mogelijkheid om met een tandradbaan een bezoek aan de vesting te brengen. We maken kennis met de bezienswaardigheden van de stad Salzburg: Alter Markt Getreidegasse, Mozartplatz, Residenzplatz Domplatz met Dom, enz.

Ganse dag: Met de stoomtrein door het Zillertal

Met een stoomtrein uit de jaren 1900 maken we een unieke tocht doorheen het Zillertal tot Mayerhofen. Dit magnifiek tegen de achtergrond van de ZillertalerAlpen gelegen plaatsje weet alles heel slim te bieden op het gebied van moderne hotel- en sportfaciliteiten.

Vrije winkeltijd in Mayerhofen.

Ganse dag: Grossglockner - Felbertauern - Heiligenblut

Doorheen het Inntal naar Kitzbühel – Mittersill - Bruck an der Glöcknerstrasse naar de Franz Joseph Höhe. Het uitzicht op de besneeuwde toppen van het Grossglocknermassief en de imponerende Pasterzengletscher is uniek. Vrije tijd en mogelijkheid om met de tandradbaan of te voet af te dalen tot de gletscher. Na de middag bezoek aan Heiligenblut. Dit is een druk bezochte toeristenplaats met beroemde gotische kerk. Voor de terugweg rijden we langs: Zeil am See, Lofer, St Johann in Titel en Wörgl.

Ganse dag: Hintertux

Doorheen het Zillertal naar het gletsjerdorp Hintertux. Een kuuroord op 1 500 meter hoogte met gezonde lucht en een radiumhoudende thermale bron. Mogelijkheid om met de lift naar de Sommerberg Arena te gaan, uniek zicht op de omliggende gletsjers.

Mogelijke uitstappen

Grote Dolomietentocht, Schlegeis Stausee, Gardameer, Innsbruck met Swarovski, Rattenberg en de Achensee.

 

 

Stella World-Wide
Kloosterstraat 7 2990 Wuustwezel ·Tel. (03) 223 11 11 ·Fax. (03) 123 50 26