InnerSense
InnerSenseMassageTherapieTarievenPromotiesIdeetipsPraktisch

 

Home

 

InnerSense Anti Cellulite massage

Cellulite is een duidelijk zichtbare, 'bobbelige' structuur van het huidoppervlak. Een andere benaming is ook wel 'sinaasappelhuid', vanwege de opvallende structuur van bobbeltjes en kuiltjes.

Cellulite is een cosmetisch schoonheidsprobleem dat voorkomt op bepaalde lichaamsdelen, vooral op de heupen, bovenbenen en billen. In ernstigere gevallen kan het onaangenaam en zelfs pijnlijk zijn bij het aanraken en knijpen van de huid.

Cellulite mag niet verward worden met 'cellulitis'. Dat is een medische term voor een bacteriŽle infectie van de huid en de daarmee samenhangende ontsteking van het weefsel.

Eenmaal ontwikkeld, zal cellulite niet vanzelf weer verdwijnen of verminderen. Integendeel: waarschijnlijk zal het zich verder ontwikkelen. Het goede nieuws is dat cellulite gereduceerd kan worden, het zal echter nooit volledig verdwijnen. De enige oplossing is de strijd tegen cellulite op te nemen in uw reguliere verzorgingsprogramma. Begin zo snel mogelijk met de behandeling, voordat het probleem erger wordt.

De InnerSense anti cellulite behandeling is een intensieve massage op de plaatsen waar de cellulite zich ophoopt zoals heupen, bovenbenen en billen. Er wordt gemasseerd met druivenpit Salie of citroen olie. De massage duurt zoín 60 minuten per sessie.

De massage is te vergelijken met een bindweefsel massage. Na 4 behandelingen is er al resultaat te zien: de huid wordt strakker en voelt elastischer aan, de cellulite wordt minder. Het beste resultaat krijg je door de eerste 6 sessies (een speciale 6-beurtenkaart is hiervoor verkrijgbaar) consequent elke week te ondergaan, hierna is het een kwestie van regelmatig bijhouden: 1 maal per 3-4 weken.

Hieronder kunt u meer lezen over de oorzaken en de diverse behandelingen van cellulite.

Als massage nieuw voor u is, kunt u steeds een kijkje nemen in de rubrieken  Waarom massage ?  Voor wie ?  De voordelen van massage en De eerste keer.

Het aanbod en de prijzen van de InnerSense massages zijn terug te vinden onder de rubriek Tarieven.

 

Meer over Cellulite

De oorzaken

Twee factoren hebben een belangrijke invloed op de vorming van cellulite:

1. De natuurlijke 'matras'- structuur van de vrouwelijke huid
Allereerst is cellulite terug te voeren op de specifieke, maar natuurlijke 'matras'- vormige structuur van de vrouwelijke huid. Het is een feit dat bij vrouwen, in tegenstelling tot bij mannen, het vetweefsel verticaal geordend is in de huid. Bij mannen is dit vetweefsel meer horizontaal geordend. Deze 'matras'- structuur wordt vooral zichtbaar wanneer de huid wordt samengeknepen. Als gevolg van deze specifiek vrouwelijke structuur kan in principe iedere vrouw cellulite ontwikkelen.

Doe de druktest: druk voorzichtig een stukje huid van uw bovenbeen samen tussen uw beide handen. Waarschijnlijk wordt de 'matras'- vormige structuur van de vetlaag in uw huid duidelijk zichtbaar.

Vooral wanneer het vetweefsel vol is of wanneer uw huid van nature dun is (bvb als gevolg van het natuurlijke verouderingsproces), wordt de bobbelige structuur van uw huid duidelijk zichtbaar.

2. Het vasthouden van vocht
Deze natuurlijke toestand van de huid kan zich ontwikkelen tot een stadium, waarin cellulite op de benen zichtbaar wordt, zelfs zonder te knijpen. In de meeste gevallen komt dit, doordat vocht zich ophoopt in het vetweefsel. Vrouwen houden in het algemeen meer vocht vast dan mannen, vooral in hun benen. Rondom de vetcellen kan zich dan soms veel vocht ophopen. Dit draagt bij aan het opzwellen van de cellulite- laag.

Wanneer het proces van vochtophoping maanden of zelfs jarenlang aanhoudt, kan het vetweefsel dikker en harder worden. Er kunnen zelfs harde bobbels ontstaan, die ook zonder te knijpen door het huidoppervlak zichtbaar zijn. Deze chronische situatie kan pijnlijk zijn bij het knijpen en/of aanraken, en is in tegenstelling tot het begin- en het middenstadium van cellulite, nauwelijks omkeerbaar.

Om na te gaan of u last heeft van vochtophoping, knijpt u de huid van uw bovenbeen zachtjes samen tussen 2 vingers. Trek de huid vervolgens voorzichtig omhoog en probeer het van de onderliggende laag 'los' te trekken. Als dit pijn doet, vooral wanneer u erin knijpt, kan dit een eerste teken zijn van vochtophoping en de daarbij horende zwelling van de cellulite laag.

De alternatieve behandelingsmethodes:

1. Dieet en cellulite:
Cellulite heeft niet automatisch alleen met overgewicht te maken. Een dieet kan het vet in uw lichaam reduceren, waardoor de zwelling van het vetweefsel zal afnemen. 'Vrouwelijke rondingen' zoals billen en dijen houden het vet echter veel hardnekkiger vast.

2. Lichaamsbeweging kan ook helpen bij het bestrijden van cellulite. Lichte aerobic- oefeningen, zoals wandelen of zwemmen, stimuleren de circulatie van het bloed en het lymfevatenstelsel in het lichaam. Maar om echt effectief te zijn, moeten de oefeningen precies die lichaamsdelen activeren waar cellulite aanwezig is. Dat blijkt in de praktijk een stuk moeilijker.

3. Massage. Behalve een dieet en lichaamsbeweging kan ook massage helpen de vochtafzetting in de cellulite laag te reduceren. Intensieve plaatselijke massage kan vocht in de vetlaag verdrijven en zo het lichaam helpen dit vocht via de normale circulatie door het lymfevatenstelsel af te voeren. Hierdoor kan de zwelling van de cellulite- laag afnemen.
Regelmatige massage kan eveneens het verder opzwellen en hard worden van de vetlaag voorkomen. Het verwijderen van overtollig vocht NU, verhindert het opzwellen en verharden van de vetlaag LATER.

 

InnerSense Relaxatie massage 
InnerSense Vitalo massage 
InnerSense Zwangerschapsmassage 
InnerSense Hot Stone Massage 
InnerSense Anti Cellulite massage 
De eerste keer 
Links 

 

 

InnerSense

 

Adres:

    Rijkenhoekstraat 28

    3191 Boortmeerbeek

BelgiŽ

Tel: +32 (0)477/52.20.01

Email: info@innersense.be


Openingsuren:
   Enkel na afspraak
   ma - vrij: van 9u tot 18u

en van 20u30 tot 23u

   za & zo op aanvraag

   Gesloten op feestdagen

VOOR             NA

Verticaal geordend vetweefsel in de vrouwelijke huid

Horizontaal geordend vetweefsel in de mannelijke huid

 

De druktest

 

De knijptest

©2007  InnerSense Ė Rudy Van Loo