InnerSense
InnerSenseMassageTherapieTarievenPromotiesIdeetipsPraktisch

 

Home

 

De voordelen van massage

Massage is in eerste plaats een aangename ervaring en helpt om die reden de lichamelijke en geestelijke mechanismen bij de productie van endorfinen, wat de lichaamseigen pijnstillers zijn.

De effecten van de massage zijn zowel merkbaar op korte als op lange termijn. Je merkt direct na de massage, een heerlijk, diepe lichamelijke ontspanning: de spieren zijn losgemaakt, de bloeddruk is genormaliseerd, de aanmaak van adrenaline is verminderd, een snelle ademhaling is vertraagd en de afvalstoffen worden door een verhoogde vloeistofdoorstroming snel afgevoerd. Het lymfestelsel profiteert meer van een massage dan eender ander lichaamsysteem. Het lymfestelsel moet zonder pomp de lymfevloeistof doorheen het lichaam verplaatsen om also de gevaarlijke stoffen uit het lichaam te verwijderen. Daarom is massage in combinatie met lichaamsbeweging de meest effectieve methode om deze vloeistof in beweging te krijgen, iets wat helpt bij het verminderen van zwellingen en waterophoping.

Op mentaal vlak merk je dat je na afloop onbekommerd naar je eigen zorgen kunt kijken. Je bent kalmer, ontspannender en je voelt je gewaardeerd door de aangename vorm van aanraking en aandacht: persoonlijk, warm en respectvol. Ontspannen mensen kunnen helderder en positiever denken dan gespannen mensen die onder stress gebukt gaan. Ze kunnen ook gemakkelijker rationale beslissingen nemen. De hersenen en emoties van ontspannen mensen zijn beter uitgebalanceerd, daar beide functies profiteren van rust, wat doffe pijn en verstopping tegengaat.

Op langere termijn ga je je beter in je vel voelen: een verbeterde vorm van zelfkennis, zelfverzekerder, ontspannender en dus aangenamer in omgang. Kortom, je komt sociaal steviger te staan.

De massage brengt aldus het hele lichaam in balans en heeft een zeer positieve invloed op de geest. Al bij al een eenvoudige behandeling maar een met een intens en heerlijk resultaat.

Wist u dat?
- Tijdens een massage het hormoon oxytocine aangemaakt wordt? Dat zorgt voor een goede balans in het lichaam. Het vormt een tegenwicht voor het stresshormoon cortisol.

- Positief fysiek contact het humeur en de gezondheid bevordert? Fysiek contact is een eerste levensbehoefte van de mens, net als eten en drinken. Wie regelmatig aangeraakt wordt, voelt zich niet alleen beter, maar heeft ook meer weerstand! Wie daarentegen nooit wordt aangeraakt, voelt zich op den duur ongelukkig en zal fysiek verzwakken. Dat geldt voor mensen van alle leeftijden.

- Je na een massage veel (water) moet drinken? Massage stimuleert de doorbloeding en versnelt daardoor de afvoer van afvalstoffen. Dat maakt bijvoorbeeld sportmassage zo heilzaam als je spierpijn hebt, maar kan je tegelijk ook hoofdpijn opleveren als je na een massagesessie te weinig drinkt om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.

- De Romeinse keizer Nero rozenolie gebruikte om zijn hoofdpijn tegen te gaan?

- De Egyptenaren narcissenolie gebruikten om de ziel op te warmen?

 

InnerSense Relaxatie massage 
InnerSense Vitalo massage 
InnerSense Zwangerschapsmassage 
InnerSense Hot Stone Massage 
InnerSense Anti Cellulite massage 
De eerste keer 
Links 

 

 

InnerSense

 

Adres:

    Rijkenhoekstraat 28

    3191 Boortmeerbeek

BelgiŽ

Tel: +32 (0)477/52.20.01

Email: info@innersense.be


Openingsuren:
   Enkel na afspraak
   ma - vrij: van 9u tot 18u

en van 20u30 tot 23u

   za & zo op aanvraag

   Gesloten op feestdagen

©2007  InnerSense Ė Rudy Van Loo