Interieurzaken

Woontips voor een trendy interieur.

Een woonkamer, eetkamer of slaapkamer inrichten is voor sommige mensen een helse opdracht. Ze zitten met allerlei vragen: welke kleuren moet ik gebruiken, hoe kies ik de juiste meubelen, welke layout werkt het best...? Interieurzaken probeert deze vragen te beantwoorden en u te helpen met het samenstellen van een trendy inrichting.

Stap 1: alles start met inspiratie

Wanneer u een nieuwe auto gaat kopen, heeft u ongetwijfeld online reeds informatie opgezocht. Dat doet u bij de inrichting van uw interieur best ook. Door op voorhand inspiratie op te zoeken, krijgt u een beter beeld van welke stijlen u mooi vindt en welke niet.

Wooninspiratie opzoeken kan eenvoudig vanuit uw luie zetel. Er zijn immers verschillende websites die mooie foto's verzamelen. Pinterest is ongetwijfeld de bekendste, maar ook Abitaz is een uitstekend alternatief. Op beide sites vindt u leuke voorbeelden van trendy keukens, livings, eetkamers, kinderkamers, enz. U heeft zelfs de mogelijkheid om uw favoriete foto's toe te voegen aan uw profiel, om ze later snel opnieuw te bekijken.

Stap 2: een moodboard maken

Eens u inspiratie heeft opgedaan, kan u met de volgende stap starten. In de tweede stap gaan we een moodboard maken. Hierbij wordt eerst een interieurstijl gekozen - modern, landelijk, Scandinavisch, vintage ... - waarna we de foto's die bij deze stijl passen samenbrengen. Op deze manier ontstaat een duidelijk beeld van de richting waar u met uw interieur naartoe wil.

Stap 3: naar de meubelwinkel

Van zodra uw moodboard af is, kan u naar de dichtsbijzijnde meubelwinkel trekken. Op basis van uw moodboard selecteert u de juiste meubelen. Hulp nodig? Een medewerker van de meubelzaak kan u ongetwijfeld helpen om de juiste tafels, stoelen, salons, kasten, verlichting en decoratiestukken te selecteren. Zijn of haar professioneel advies is van goudwaarde

Stap 4: de kamer inrichten

De laatste stap is het inrichten van de kamer. Van zodra alle meubelen in huis zijn, kan u voor elk stuk een plaatsje zoeken. Dat hoeft niet meteen een voltreffer te zijn. Een kamer inrichten is een proces van proberen en experimenteren. Na verloop van tijd zal u ongetwijfeld nog meubelstukken en accessoires van plaats veranderen. Een interieur dat van de eerste keer een schot in de roos is, is eerder zeldzaam.


Tips voor een trendy inrichting

Om van uw inrichting een succes te maken, hebben we nog enkele handige tips verzameld in dit lijstje:

  • Gebruik een neutrale basis - Geef de muren en plafonds een neutrale kleur. Zo komen de meubelen beter tot hun recht. Ook voor de belangrijke meubelstukken kiest u best een sobere kleur.
  • Voeg kleur toe d.m.v. accessoires - Geef kleur aan uw interieur door middel van kleurrijke accessoires, zoals vazen, schalen en schilderijen. Eventueel kan u een groter meubelstuk in een frisse kleur plaatsen, zoals een felgroene fauteuil. Te veel verschillende kleuren combineren is moeilijk.
  • Blijf in dezelfde stijl - Verschillende stijlen combineren kan erg mooi zijn, maar is niet gemakkelijk. Voor een stijlvolle inrichting raden we aan om slechts een stijl te kiezen.
  • Denk aan de verlichting - Verlichting kan een kamer maken of kraken. Voorzie licht op functionele plaatsen en kies een warme lichtkleur voor extra gezelligheid.

Misschien wel de belangrijkste tip voor een trendy inrichting is deze: vraag in geval van nood raad aan een professional. Dat kan een medewerker van de meubelwinkel zijn, of een professionele interieurdesigner. Deze personen kunnen u bijstaan om samen het perfecte interieur samen te stellen.