Home
Biografie
Les 1
Les 2
Les 3
Werking
Besluit

Welkom.

Welkom op de presentatie-site van Jelle Demarť en Hannes Bourgoignie, studenten 1e bachelor industrieel ingenieur aan KAHO-Sint Lieven.
De PC is tegenwoordig een heus multimediastation geworden. Een klein detail ontbreekt echter nog: een afstandsbediening. Dankzij deze kleine schakeling kun je de afstandsbediening van je oude TV of stereoapparaat gebruiken om vanuit je luie zetel Windows (of Linux) te bedienen of Windows- of Linux-toepassingen te bedienen.
Het omgekeerde is ook mogelijk: de PC als afstandsbediening voor het bedienen van TV, video, DVD, cd-speler... Het enige wat je nodig hebt is een vrije seriŽle RS232-poort op je pc!
Aan de hand van deze site presenteren wij onze infrarood-afstandsbediening (voor een desktop PC), die we in de lessen gedifferentieerde vorming elektronica zelf gerealiseerd hebben.
In deze drie lessen hebben wij het een en het ander geleerd over de verschillende elektronische componenten, het praktische werk (het realiseren van de afstandsbediening zelf) en hoe een website te maken om zo ons product voor te stellen.
Wilt u meer teweten komen, neem dan gerust verder een kijkje op deze site!