Nieuws

Interclub: ronde 8

19 februari 2017

Onze eerste ploeg spoelt de nederlaag van vorige week door met een fris glas "Waregemse". Met een ruime 3-1 zege nestelt Izegem 1 zich mooi op de tweede plaats in het klassement.
De kansen voor Izegem 2 om hun eerste punt binnen te slepen, beginnen wat gering te worden: deze keer een nederlaag tegen Pion 68. Laurens was aan de beurt om de eer te redden met een half puntje.

Clubkampioenschap: ronde 9 (A)

17 februari 2017

De strijd in de heenronde is bijna gestreden! De spannende strijd om play-off 1 komt er aan (die in het voetbal is maar klein bier daartegen) met nog een aantal inhaalpartijen. Ivo, Johan V en Johan D zijn al zeker van een plaatsje bij de eerste 5. Voor de andere 2 plaatsen gaat het tussen Laurens, Gaby en Steven. De kansen van Frederic zijn van rekenkundige aard. Verslag van de 9e ronde.

Interclub: ronde 7

12 februari 2017

Izegem 1 moet zijn kansen om kampioen te spelen dit seizoen wat bijstellen na verlies tegen de huidige leider in de stand. Naar eigen zeggen van de ploegkapitein "is er nu een mirakel nodig".
De tweede ploeg moet jammer genoeg opnieuw de duimen leggen en ditmaal tegen de Roeselaarse buren. Uitschieter is Frederic die oudgediende Pauwel De Blauwe een vol punt afsnoept. Verslagen hier terug te vinden.

Vlaams jeugdkampioenschap

11 februari 2017

Zaterdag was de laatste van 3 dagen Vlaams jeugdkampioenschap in Mechelen. Heel verheugend dat 5 leden van Izscha zich hadden kunnen plaatsen voor dit sterke tornooi, en dan nog eens alle 5 deelnamen.
Naar ik meemaakte en vernam, was het voor allen een erg prettige belevenis. Geen van de Izscha-jeugdspelers haalde weliswaar de helft, maar iedereen verzamelde hier en daar wel vrolijk wat puntjes.
De Izegemse resultaten:

 • -18-20: Ivo 2,5/9, Laurens 3/9 (Vlaams jeugdkampioen werd Leon Dee uit Mechelen)
 • -14: Bogdan 3/9
 • -12: Jonas 3,5/9
 • -8 : Luka 2,5/7

Clubkampioenschap: inhaalronde

10 februari 2017

Amateurs : Laurens-Mattijs (uit ronde 1) : 1-0. Mattijs rokeerde kort, Laurens lang en een scherpe strijd leek zich aan te kondigen. Maar met c6 ging Mattijs in de fout en toen even later zijn dame op het trottoir verscheen was het direct beslist.

Vlaams jeugdkampioenschap

4 & 5 februari 2017

Afgelopen weekend kwamen 4 van onze jeugdspelers (Bogdan, Jonas, Laurens, Ivo) in actie op het Vlaams kampioenschap in Mechelen. Een stevig tornooi, sowieso, tegen de sterkste afgevaardigden van de verschillende provincies. Niettemin kon ik de eerste dag en de 2e ronde vaststellen hoe geen van de Izegemspelers verloor. Een zowaar vrolijk moment! Alle 4 sprokkelden ondertussen hier en daar hun puntjes. Jonas heeft na 2 dagen de beste Izegemse score met 2,5/6. Alle info via http://tsmschaakklub.info/ en "JVV2017".

Volgende zaterdag voegt Luka zich als als 5e bij de Izscha-delegatie in het 1-daags tornooi -10 jaar.

Nog een hartelijk woordje van dank voor de chauffeurs : Philip en Annelise (ouders van Laurens), Carine (mama van Jonas), Gaby. Zo kunnen we in onderlinge afspraak en met beurtrol onze jonge karwaten laten schaken en deelnemen aan de jeugdtornooien.
- Johan DB

Clubkampioenschap

3 februari 2017

10 deelnemers aan het Beloften-lente-tornooi: Daan, Wannes, Nico, Nick, Jonas, Tony, David, Matteo, Nel, Zoë. Bijzondere pluim voor de dappere deelname van Zoë, Nel en Matteo (uit stap 1 of 1+)! Volg de linkjes voor de stand en de uitslagen!

In de A-reeks zijn we bijna door de heenronde. Er heerst nog een verbeten strijd om de laatste plaatsjes in de play-offs. Een verlagje van de 8e ronde.

Interclub: ronde 6

29 januari 2017

Na een verdiende pauze duiken onze beide interclubploegen er weer in.

Izegem 1 kreeg Gent 6 op bezoek en deed wat het aan het begin van het seizoen beloofde: winnen! Stellen dat we er goed voor staan met een 6 op 6 is een understatement. Op de partijen-pagina kun je trouwens nog eens het minatuurtje naspelen dat Johan Vdb uit zijn mouw schudde.

Izegem 2 kreeg nog maar eens een ploeg uit Brugge voor de kiezen: het zag er op een bepaald punt allemaal goed uit, maar de geringe voorsprong in materiaal op de 4 borden kon niet verhinderen dat enkel Laurens winst kon laten optekenen (tegenover 3 verliespartijen).

Volledige verslagen van de reporters ter plaatse kun je terugvinden op de gebruikelijke plaats.

Clubkampioenschap: ronde 7

20 januari 2017

Twee partijen uit de zevende ronde en eentje uit ronde 9 op het programma in de A-klasse van het clubkampioenschap.
Het werd een korte clubavond o.m. door Gaby en Laurens die welhaast in blitz-tempo acteerden. Samuel offerde meteen op f7: interessant, maar niet correct. Ik kon vervolgens maximaal profiteren van een aftrekschaakje. Johan V kneep Gaby zachtjes maar kordaat achteruit en Gaby wachtte niet op de volledige omknelling om het doek te gooien. Frederic verwierf tegen Laurens licht voordeel en trad het eindspel in met een pluspionnetje. Na wederzijdse onnauwkeurigheden viel er plots een eeuwig schaakje uit de kast.

Jeugdtornooi: foto's

14 januari 2017


16 Izscha-jeugdschakers gingen aan de slag op het interne jeugdtornooitje afgelopen zaterdagvoormiddag. Concentratie en inzet alom, op de gevoelige plaat genomen door Gaby.
De stap-3-ers streden logisch om de zege: in een fel bevochten duel haalde Jonas het van Tony. Prima resultaat zagen we ook van Luka en Matteo. Maar eigenlijk deed iedereen zijn best :hoffelijk, gedisciplineerd, enthousiast.

West-Vlaamse schoolschaakkampioenschappen

14 januari 2016


Deelname met 3 ploegen van de basisschool Heilige Familie (Bosmolens). Eeb uitgebreid verslag vind je hier terug.
De resultaten van de Izegemse schaakleden:

 • Daan won 6 van de 8 partijen op bord1 bij ploeg 1
 • Deborah haalde een score van 2,5 op 8 op bord1 bij ploeg 2
 • Lennert won 4 van de 8 partijen op bord2 van ploeg 3
- Nick

Clubkampioenschap: ronde 6

13 januari 2016

Ivo moet tegen Gaby zijn eerste halfje prijs geven. Maar het moet toch gezegd worden: met nog steeds geen enkele verliespartj (enkel Johan V kan hetzelfde zeggen) staat hij nog steeds aan de leiding van het klassement in de A-reeks! Een verslag over deze en de andere partijen uit deze zesde ronde hier.
Voor de volledigheid het huidige klassement:

PlaatsNaamELOPuntenGespeeld
1Ivo14445.56
2Johan V178655
3Johan D17284.56
4Gaby13562.55
5StevenNG2.55
5Frederic130926
7Mattijs113925
7Johan L11501.57
7Laurens12771.54
10SamuelNG05

Jeugd

11 januari 2017

Op 3 februari start het nieuwe clubkampioenschap voor beloften: speciaal voor jeugdspelers en volwassenen met nog wat minder ervaring. Inschrijven kan bij Johan DB tot uiterlijk 28 januari.

Ook de lessenreeksen voor de jeugdspelers nemen terug aanvang: alle info terug te vinden op de jeugdpagina.

Clubkampioenschap: inhaalronde

6 januari 2017

Laurens - Johan L (uit ronde 5) 0,5-0,5 : Voorzichtigheid troef en na 20 zetten werd al vrede gesloten.
Johan V - Samuel (vooruitgeschoven uit ronde 6) 1-0 : Samuel kwam met voordeel uit de opening met sterk paard tegen slechte loper. Zijn te voortvarende aanval leek een kwaliteit te winnen, maar in plaats kon Johan met een tussenzet-penning materiaal winnen. Meteen lag de weg open naar winst.

Jeugdtornooi Oostende

3-6 januari 2017

Ivo beet de spits af in 2017 door deel te nemen aan het jeugdtornooi in Oostende. Hij sluit een moeilijk tornooi af met tweemaal remise en een bye, goed voor 2 punten. Zie ook www.oycm.be/uitslagen voor de uitslagen!

Jeugdtornooi Brugge

27-28 december 2016

Dappere deelname van Tony : bij de -14 jaar wellicht de enige met nog maar een half jaar schaakles achter de rug. Hij hield het op 1/7, veel bijgeleerd en het enthousiasme voor het schaken bleef onaangetast. Ook nog wel last van de typische jeugdkwaal : te vlug spelen. Papa Guy hield het ook bij 1 punt : op 3, want kon de 2e dag niet meer meedoen. Zelf bleef ik steken op 3/7.
- Johan DB

Clubkampioenschap

16 december 2016

Twee inhaalpartijen werden afgewerkt:

Uit ronde 3 wint Johan D zijn match tegen Johan L. Johan L had zich vermomd als de goede Kerstman (volgens Johan D) en gaf deze laatste direct een pakje met strikje rond.

Uit ronde 4 komen Gaby en Frederic samen aan het bord. Een pionnenstrijd op de koningsvleugel leverde Gaby het loperpaar op (tegen het "paardpaar" van Frederic) en ruimtelijk voordeel. Nadat Frederic lang gerokeerd had, gooide Gaby de boel open en de zwarte koning raakte in nauwe schoentjes, waarna Gaby het punt binnen kon rijven.

Clubkampioenschap

9 december 2016

Twee inhaalpartijen en een vooruitgeschoven partij uit ronde 7.
(R4) Mattijs-Samuel 1-0: Mattijs behaalde zijn eerste zege met een aanval met dame en loper na een aanval van Samuel te hebben afgeslagen.
(R5) Frederic-Johan V 0-1: Johan verdedigde secuur en op de 25ste zet verspeelde Frederic een pion op de damevleugel. Na afruil van de dames geraakte Frederic uiteindelijk in Zugzwang : koning tegen koning met 4 tegen 5 pionnen.
(R7) Steven-Johan L 1-0: Steven leek eerst makkelijk te gaan winnen maar plots kwam Johans dame gevaarlijk opzetten. Hij won uiteindelijk toch nog omdat Johans zwarte koning te onbeschermd in het midden van het bord stond.

Interclub: ronde 5

4 december 2016

Onze beide interclub-ploegen gaan de winterstop in. De eerste ploeg boekt opnieuw een overwinning, zij het in mineur. Twee van de spelers van Knokke kwamen niet opdagen, waar ook de anderen van hun ploeg van opkeken. Izegem 2 krijgt terug verliespunten aangesmeerd. Frederic speelt evenwel de match van zijn leven en blikt zomaar eventjes een tegenstander in die 500 elo-punten hoger gekwoteerd staat! Volledige verslagen hier.

Clubkampioenschap

2 december 2016

Belangrijker dan het nieuws rond Magnus: Daan is hersftkampioen in de B-reeks van het clubkampioenschap! Proficiat!
In de A-reeks maar 2 partijen te noteren: Johan DB wint van Steven, Ivo gaat verder op zijn elan en deze keer is Mattijs het slachtoffer van dienst.

Magnus Carlsen blijft wereldkampioen!

30 november 2016

Na de 6-6 in de normale partijen viel de beslissing vorige woensdag in de tie-break met rapidpartijen (25' pppp + 10" extra per zet). De eerste partij werd remise, in de tweede partij ontsnapte uitdager Karjakin wonderbaarlijk met pat! De derde partij won Carlsen en in de 4e en laatste partij moest Karjakin dus alles of niets spelen. Het werd niets en de match werd bezegeld met een bijzonder fraai dameoffer. Karjakin kon Carlsens dame op 2 manieren slaan, maar telkens volgde onmiddellijk mat!

Interclub: ronde 4

27 november 2016

De eerste ploeg begint zich stilaan vast te bijten in de hoogste regionen van hun klassement. Met hun winst tegen Landegem 2 verstevigen ze hun positie en begint met stilaan te dromen van eindwinst. De tweede ploeg vaart minder wel en moet terug een nederlaag slikken. De heren moeten collectief de handdoek gooien, terwijl de dame in het gezelschap gelukkig de eer kan redden. Standen en verslagen op de gebruikelijke plaats te vinden!

Clubkampioenschap

25 november 2016

Veel uitstel en maar 2 gespeelde partijen: Johan D wint van Laurens, Ivo komt alleen aan de leiding van het klassement na winst tegen Johan L.
Volgende week gaan Wannes en Daan de strijd aan voor de herfsttitel in de B-reeks. Succes gewenst aan beiden!

West-Vlaamse interclub: ronde 3

18 november 2016

Een vlotte Izegemse overwinning tegen Oostende, een verslagje. Goed op weg naar de titel?

Jeugd

11 november 2016

We verwelkomen 2 nieuwe jeugdschakers : Zoë, kleindochter van Elly en Johan van 't Damberd, en David die elders al een schaakbasis verwierf en aansluit bij stap 3.

Twee van onze Izegemse jeugdspelers kwamen op 11 november aan de aftrap op het jeugdtornooi van Zottegem. Jonas behaalde een fraaie 5/9, terwijl Tony kon al keurig een partij winnen op zijn allereerste tornooi. Een verslagje van de hand van Johan DB.

Clubkampioenschap

11 november 2016

Derde ronde in de A-reeks: Ivo en Johan V zijn de enige met alle punten. Na 2 rondes in de B-reeks komt (blijft) Daan eenzaam aan de leiding met het maximum van de punten. Een overzichtje van de stand en de partijen gespeeld op wapenstilstand (waarop notabene geen enkele remise te noteren viel, zij het ééntje met een dag vertraging).

Foto's

9 november 2016

Voor wie nog eens wil terugkijken naar de West-Vlaamse jeugdkampioenschappen, is er een nieuw album toegevoegd aan de fotopagina.

Interclub: ronde 3

6 november 2016

Izegem 1 gaat met winst lopen tegen een gevreesd Veurne 1 dat verzwakt aan de match kwam, Izegem 2 moet zijn derde nederlaag slikken. Een verslag.

Herfsttornooi Waregem

4 november 2016

Een beetje meer reclame en daardoor een beetje meer deelnemers, te weten 45, waaronder ook 6 van Izegem. Op basis van elo werden twee aparte groepen gevormd, die een apart tornooi afwerkten, 4 ronden rapid 20'. Gaby verdedigde de Izegemse kleuren het best met een gedeelde 2e plaats in de B-groep met 3/4, een halfje achter winnaar Ilse Daels. Verder volgden Laurens met 2,5, Ivo met 2 en Frederic met 1,5. In de A-groep zegevierde Lowie Tomme met 4/4 en braken de 2 Johannen niet al te veel potten met 2 (D) en 1,5 (V) uit 4.

Maar niet getreurd, want iedereen prijs, en ook in de daaropvolgende tombola kwam elke Izegemnaar minstens 1 keer uit de trommel. Behalve Frederic.
- Johan DB

West-Vlaamse jeugdkampioenschappen

28-30 oktober 2016


Dat deze editie van de West-Vlaamse jeugdkampioenschappen weer een daverend succes werd, kan niet genoeg herhaald worden. Daarvoor een welgemeende dankjewel aan degene die hier hun schouders onder gezet hebben: Gaby, Trees, de vrijwilligers van de club, de ouders en de mensen van de Liga.
De jeugdspelers van Izegem deden het méér dan goed en niet minder dan 4 spelers mogen Izegem gaan vertegenwoordigen op de Vlaamse kampioenschappen! Een volledig verslag vind je hier, een artikel uit KW Izegem vind je in het onderdeel krantenknipsels.

Clubkampioenschap

21 oktober 2016

In de A-reeks pakt Johan V al een belangrijk punt tegen Johan D. Steven behaalt zijn eerste volle punt in een competitie.
De B-reeks is intussen ook van start gegaan met Daan die zijn eerste punten sprokkelt tegen Nico. Verslagen en standen vind je terug onder het onderdeel clubkampioenschap.

Interclub: ronde 2

16 oktober 2016

Onze twee interclub-ploegen mochten dit weekend op verplaatsing naar het mooie Ieper. Izegem 1 blijft op de afspraak en rijft terug de overwinning binnen. Izegem 2 is nog steeds wat aan het sleutelen aan de motor en moet met verliescijfers huiswaarts keren. Een verslag van de reporters ter plaatse.

Jeugdschaak: tornooitje

15 oktober 2016

Tornooitje van 15/10 : 12 deelnemers, soms nog een beetje onwennig met die vreemde klok, soms een beetje te vlug, soms ook een beetje te traag, maar allemaal met volle inzet en tegelijk heel sportief.
Daan van stap 3 won het tornooitje met 3/3. Liam en Henri van stap 2 haalden prima 2/3, en ook Barend van stap 1+ haalde al uitstekend 2/3. Van stap 1 wisten ook Matteo en Bas al een partijtje te winnen.
Maar nog eens : voor alle deelnemers een pluim voor inzet en sportiviteit!

Clubkampioenschap: ronde 1 (A)

14 oktober 2016

De A-reeks van het clubkampioenschap is van start gegaan met tien deelnemers. In de B-reeks zijn er 4 deelnemers: jeugdspeler Daan, papa Nick, Nico en Wannes (eveneens zoon en papa) die de korte lessenreeks "schaken voor volwassenen" volgden. Veel succes én vooral plezier!

Clubkampioenschap: A-reeks

11 oktober 2016

Nog een paar keer slapen en dan gaat de nieuwste uitgave van het clubkampioenschap (A-reeks) van start. Voor alle resultaten, verslagen, kalender en inhaaldagen kun je hier terecht.

West-Vlaamse Interclub: ronde 2

Een oude bekende (blader maar eens door de krantenknipsels of ga eens door deze lijst), een habitué (ditto op dezelfde lijst en knipsels terug te vinden) en opkomend talent: een ploeg zoals we die graag zien. En deze ploeg ging met de overwinning lopen tegen Tielt in deze tweede ronde.

Schaakles voor volwassenen

3 oktober 2016

9 enthousiaste volwassenen (Cathy, Isa, Benedicte, Nick, Wannes, Nico, Marc, Hans, Kurt) hebben zich op 3 avonden meester gemaakt van (de basis van) het schaakspel. Voor Stefaan en mij waren het zeker drie prettige avonden. Sommige deelnemers kunnen nu met meer kennis van zaken en als ideale sparringpartner de strijd aangaan met zoon- of dochterlief.
- Johan DB

Interclub: ronde 1

2 oktober 2016

De nationale interclubs zijn van start gegaan en onze 2 ploegen traden aan tegen Bredene met gemengde resultaten. Onze eerste ploeg in 4e gaat flitsend van start en behaalt een heel motiverende overwinning tegen de kampioen van vorig seizoen.
De diesel van onze tweede ploeg in 5e moet nog wat op gang trekken. Ze kunnen de winst niet binnenhalen maar blijven strijdvaardig! Volledige resultaten en verslag vind je hierzo.

Clubavond: snelschaak

30 september 2016

De jaren krijgen geen vat op Tarcis zijn schaakvermogen, dat bleek al bij zijn 2 stevige partijen in de vriendenmatch tegen Tielt. Nu wist hij ook het snelschaaktornooi op de clubavond te winnen. Vingervlugheid en snel denken, daar komt het op neer bij snelschaken. Dan denkt een mens automatisch aan jonge dartele veulens, maar Tarcis maakte korte metten met dit vooroordeel.
Met 8 deelnemers werd een heen-en terugronde gespeeld, een eivolle avond dus. Tarcis scoorde 11,5 op 14 en liet daarmee zijn 7 tegenstanders netjes achter zich. De uitslag:

#NaamPunten
1Tarcis11.5
2Johan V11
3Johan D10.5
4Gaby7
6Ivo5.5
6Samuel4
6Frederic3.5
6Mattijs3

Kampioenenviering: foto's

26 september 2016

Frederic vereeuwigde de gevierde kampioenen in een aantal foto's. Deze vind je hier terug.

Filmpje sneukelwandeling

26 september 2016

De sneukelwandeling van een week geleden kan je nog eens opnieuw beleven via een heel bijzonder filmpje van Ivo:

Vriendenmatch Tielt

23 septemer 2016

De vriendenmatch tegen Tielt werd een gezellige avond waarbij onze goeie Tieltse vrienden een 12-10 overwinning uit de brand konden slepen. Na afloop werden we alvast uitgenodigd voor een terugmatch volgend jaar. Een volledig verslag met uitslagen kun je terug vinden op de pagina met overige competitie.

Krantenknipsels

21 september 2016

Een hele tijd terug leende Tarcis mij zijn (omvangrijk) archief met krantenknipsels over zijn geliefde schaakclub. Wegens allerhande verplichtingen heeft het eventjes geduurd, maar bij deze staat de helft van dat archief online (1999 tot 2015).

Jeugdschaak: stap 4

20 september 2016

Voor de jeugdschakers met al enkele jaren op de teller organiseren we dit seizoen op zondagvoormiddag van 10.00u tot 11.30u een aantal schaaklessen. Deze zullen gegeven worden door Stefaan en Johan DB. We starten op 25/09, voor de verdere data zie de kalender of de jeugdpagina.
Deze lessen mikken vooral naar de rijpere jeugdspelers Laurens, Ivo, Mattijs, Steven, Jarne, .. maar staan open voor àlle geïnteresseerde clubleden. Telkens in 't JOC (vergaderzaal boven).

Sneukelwandeling

18 september 2016

Aangename wandeling door landelijke wegen, plaatsen waar we anders nooit komen, opgevrolijkt niet alleen met het relatief mooi weer, maar tevens met 5 versnaperingen onderweg. 9 km en 13838 stappen op mijn stappenteller!
Overigens haalden we ruimschoots de vooropgestelde voorwaarden van de sportraad. Met dank aan de deelnemers Fréderic, Ivo, de familie Frank Denys, de gebroeders Laurens en Lennert, de familie Nick Vanhaverbeke en de familie Patrick Step.
Voor degenen die het gemist hebben: Marijke, vrouw van Frank Denys, maakte sfeervolle foto's en dit leverde deze collage op.
- Tarcis

West-Vlaamse IC: ronde 1

16 september 2016

Een magere Izegemse start in de West-Vlaamse Interclub tegen een onverwacht sterk Knokke2.

Inschrijven!

12 september 2016

 • 18/09 - Sneukelwandeling - Inschrijven tot 14/09 bij Tarcis
 • 23/09 - Vriendenmatch Tielt - Inschrijven tot 22/09 bij Johan D
 • 14/10 - Start clubkampioenschap A - Inschrijven tot 07/10 bij Johan D
 • 21/10 - Start clubkampioenschap B - Inschrijven tot 15/10 bij Johan D

Welkom!

12 september 2016

Naast de terugkerende jeugdspelers, verwelkomen we dit jaar enkele nieuwe gezichtjes: Nel, Tijn, Lennert, Bas, Tony en Matteo!

Clubavond: simultaan Johan V

9 september 2016

Clubkampioen 2016 Johan VdB - rest van de club : 3-3.
'Maar' 6 tegenstanders voor de simultaangever, maar wel 6 van de flinkere clubspelers, en dit betekende voor Johan dan ook een lastige avond. 50% is dus een prima score.
Na een spoedige remise tegen Frederic, kwam er winst voor Ivo na een mooi torenoffer. Johan kreeg de bordjes weer in zijn voordeel na zeges tegen Gaby en Tarcis, maar na stukverlies moest hij zich gewonnen geven tegen Johan D. In de laatste-langste partij had Laurens licht materieel voordeel, maar een simultaangever kan eisen dat zijn tegenstander dan telkens onmiddellijk zet. Wijselijk en vredevol werd remise overeengekomen, wat tot de 3-3 eindstand leidde.
Een Duveltje was vervolgens meer dan verdiend voor de clubkampioen-simultaangever. - Johan D

Clubavond

2 september 2016

Rapidavond met 7 deelnemers over 5 ronden, en Johan V als winnaar met 4,5 op 5. Enkel Ivo wist hem een halfje af te snoepen. Met een 2e plaats zette Gaby zijn prima vormpeil in de verf. Volledige uitslag:

#NaamPunten
1Johan V4.5
2Gaby4
3Ivo3.5
4Frederic & Johan D3
6Laurens & Johan L1

Kalender

2 september 2016

De kalender voor het nieuwe seizoen begint stilaan vorm te krijgen:
De data en tegenstanders (behoudens wijzigingen) voor de nationale interclubs zijn gekend en kun je terugvinden op de kalender.
Ook de kalender voor de West-Vlaamse interclub ligt (bijna volledig) vast. De tegenstanders worden later meegedeeld.
Voor de (mama's en papa's van de) jeugdspelers: op de kalender kun je de data terugvinden waarop lessen en jeugdtornooien doorgaan. Voor de jeugdtornooien (en -verslagen) kun je ook op de jeudpagina terecht.

Sneukelwandeling

30 augustus 2016

Op 18 september organiseert Izegem de sneukelwandeling (9km). Aangename rustige wandeling langs plaatsjes waar je anders nooit komt. Onderweg wordt u getrakteerd op verschillende "sneukelingen", vandaar de naam. Warme oproep om minstens 15 deelnemers bij elkaar te krijgen, inschrijven kan bij Tarcis Deprez tot 14/09. Het inschrijvingsgeld (4?) is reeds vooraf betaald door de club! Die zondag is er geen interclub. Meer info vind je terug op sport.izegem.be.

Clubfeest op 24/09

30 augustus 2016

Op 24/09 gaat het clubfeest door in Het Damberd in Izegem. Naast een maaltijd en gezellig samenzijn, worden ook de clubkampioenen gehuldigd.
Wie erbij wil zijn, kan zich nog tot 11/09 aanmelden bij Gaby Vanmechelen. Alle nuttig info vindt u terug in de flyer.

Leer schaken in 3 avonden!

30 augustus 2016

Het is nooit te laat om met schaken te beginnen, het kan niet genoeg gezegd worden! Bij wijze van introductie tot de schaaksport organiseert schaakclub Izscha 3 lessen voor volwassenen. De nodige info vind je hier terug.
Voor de ouders van jeugdspelers zijn de 3 lessen trouwens gratis!

Jeugdschaak

30 augustus 2016

Onze lesgevers staan opnieuw klaar om de jongste schakertjes te begeleiden tijdens het jeugdschaak. De lessen gaan van start op zaterdag 3 september. Voor terugkomende én nieuwe aspirant schakers, neem zeker een kijkje op de jeugdpagina!

Seizoen 2016-2017

30 augustus 2016

Het nieuwe seizoen staat voor de deur, hou dus zeker de kalender in de gaten!

top