Nieuws

Clubkampioenschap

21 oktober 2016

In de A-reeks pakt Johan V al een belangrijk punt tegen Johan D. Steven behaalt zijn eerste volle punt in een competitie.
De B-reeks is intussen ook van start gegaan met Daan die zijn eerste punten sprokkelt tegen Nico. Verslagen en standen vind je terug onder het onderdeel clubkampioenschap.

Interclub: ronde 2

16 oktober 2016

Onze twee interclub-ploegen mochten dit weekend op verplaatsing naar het mooie Ieper. Izegem 1 blijft op de afspraak en rijft terug de overwinning binnen. Izegem 2 is nog steeds wat aan het sleutelen aan de motor en moet met verliescijfers huiswaarts keren. Een verslag van de reporters ter plaatse.

Jeugdschaak: tornooitje

15 oktober 2016

Tornooitje van 15/10 : 12 deelnemers, soms nog een beetje onwennig met die vreemde klok, soms een beetje te vlug, soms ook een beetje te traag, maar allemaal met volle inzet en tegelijk heel sportief.
Daan van stap 3 won het tornooitje met 3/3. Liam en Henri van stap 2 haalden prima 2/3, en ook Barend van stap 1+ haalde al uitstekend 2/3. Van stap 1 wisten ook Matteo en Bas al een partijtje te winnen.
Maar nog eens : voor alle deelnemers een pluim voor inzet en sportiviteit!

Clubkampioenschap: ronde 1 (A)

14 oktober 2016

De A-reeks van het clubkampioenschap is van start gegaan met tien deelnemers. In de B-reeks zijn er 4 deelnemers: jeugdspeler Daan, papa Nick, Nico en Wannes (eveneens zoon en papa) die de korte lessenreeks "schaken voor volwassenen" volgden. Veel succes én vooral plezier!

Clubkampioenschap: A-reeks

11 oktober 2016

Nog een paar keer slapen en dan gaat de nieuwste uitgave van het clubkampioenschap (A-reeks) van start. Voor alle resultaten, verslagen, kalender en inhaaldagen kun je hier terecht.

West-Vlaamse Interclub: ronde 2

Een oude bekende (blader maar eens door de krantenknipsels of ga eens door deze lijst), een habitué (ditto op dezelfde lijst en knipsels terug te vinden) en opkomend talent: een ploeg zoals we die graag zien. En deze ploeg ging met de overwinning lopen tegen Tielt in deze tweede ronde.

Schaakles voor volwassenen

3 oktober 2016

9 enthousiaste volwassenen (Cathy, Isa, Benedicte, Nick, Wannes, Nico, Marc, Hans, Kurt) hebben zich op 3 avonden meester gemaakt van (de basis van) het schaakspel. Voor Stefaan en mij waren het zeker drie prettige avonden. Sommige deelnemers kunnen nu met meer kennis van zaken en als ideale sparringpartner de strijd aangaan met zoon- of dochterlief.
- Johan DB

Interclub: ronde 1

2 oktober 2016

De nationale interclubs zijn van start gegaan en onze 2 ploegen traden aan tegen Bredene met gemengde resultaten. Onze eerste ploeg in 4e gaat flitsend van start en behaalt een heel motiverende overwinning tegen de kampioen van vorig seizoen.
De diesel van onze tweede ploeg in 5e moet nog wat op gang trekken. Ze kunnen de winst niet binnenhalen maar blijven strijdvaardig! Volledige resultaten en verslag vind je hierzo.

Clubavond: snelschaak

30 september 2016

De jaren krijgen geen vat op Tarcis zijn schaakvermogen, dat bleek al bij zijn 2 stevige partijen in de vriendenmatch tegen Tielt. Nu wist hij ook het snelschaaktornooi op de clubavond te winnen. Vingervlugheid en snel denken, daar komt het op neer bij snelschaken. Dan denkt een mens automatisch aan jonge dartele veulens, maar Tarcis maakte korte metten met dit vooroordeel.
Met 8 deelnemers werd een heen-en terugronde gespeeld, een eivolle avond dus. Tarcis scoorde 11,5 op 14 en liet daarmee zijn 7 tegenstanders netjes achter zich. De uitslag:

#NaamPunten
1Tarcis11.5
2Johan V11
3Johan D10.5
4Gaby7
6Ivo5.5
6Samuel4
6Frederic3.5
6Mattijs3

Kampioenenviering: foto's

26 september 2016

Frederic vereeuwigde de gevierde kampioenen in een aantal foto's. Deze vind je hier terug.

Filmpje sneukelwandeling

26 september 2016

De sneukelwandeling van een week geleden kan je nog eens opnieuw beleven via een heel bijzonder filmpje van Ivo:

Vriendenmatch Tielt

23 septemer 2016

De vriendenmatch tegen Tielt werd een gezellige avond waarbij onze goeie Tieltse vrienden een 12-10 overwinning uit de brand konden slepen. Na afloop werden we alvast uitgenodigd voor een terugmatch volgend jaar. Een volledig verslag met uitslagen kun je terug vinden op de pagina met overige competitie.

Krantenknipsels

21 september 2016

Een hele tijd terug leende Tarcis mij zijn (omvangrijk) archief met krantenknipsels over zijn geliefde schaakclub. Wegens allerhande verplichtingen heeft het eventjes geduurd, maar bij deze staat de helft van dat archief online (1999 tot 2015).

Jeugdschaak: stap 4

20 september 2016

Voor de jeugdschakers met al enkele jaren op de teller organiseren we dit seizoen op zondagvoormiddag van 10.00u tot 11.30u een aantal schaaklessen. Deze zullen gegeven worden door Stefaan en Johan DB. We starten op 25/09, voor de verdere data zie de kalender of de jeugdpagina.
Deze lessen mikken vooral naar de rijpere jeugdspelers Laurens, Ivo, Mattijs, Steven, Jarne, .. maar staan open voor àlle geïnteresseerde clubleden. Telkens in 't JOC (vergaderzaal boven).

Sneukelwandeling

18 september 2016

Aangename wandeling door landelijke wegen, plaatsen waar we anders nooit komen, opgevrolijkt niet alleen met het relatief mooi weer, maar tevens met 5 versnaperingen onderweg. 9 km en 13838 stappen op mijn stappenteller!
Overigens haalden we ruimschoots de vooropgestelde voorwaarden van de sportraad. Met dank aan de deelnemers Fréderic, Ivo, de familie Frank Denys, de gebroeders Laurens en Lennert, de familie Nick Vanhaverbeke en de familie Patrick Step.
Voor degenen die het gemist hebben: Marijke, vrouw van Frank Denys, maakte sfeervolle foto's en dit leverde deze collage op.
- Tarcis

West-Vlaamse IC: ronde 1

16 september 2016

Een magere Izegemse start in de West-Vlaamse Interclub tegen een onverwacht sterk Knokke2.

Inschrijven!

12 september 2016

  • 18/09 - Sneukelwandeling - Inschrijven tot 14/09 bij Tarcis
  • 23/09 - Vriendenmatch Tielt - Inschrijven tot 22/09 bij Johan D
  • 14/10 - Start clubkampioenschap A - Inschrijven tot 07/10 bij Johan D
  • 21/10 - Start clubkampioenschap B - Inschrijven tot 15/10 bij Johan D

Welkom!

12 september 2016

Naast de terugkerende jeugdspelers, verwelkomen we dit jaar enkele nieuwe gezichtjes: Nel, Tijn, Lennert, Bas, Tony en Matteo!

Clubavond: simultaan Johan V

9 september 2016

Clubkampioen 2016 Johan VdB - rest van de club : 3-3.
'Maar' 6 tegenstanders voor de simultaangever, maar wel 6 van de flinkere clubspelers, en dit betekende voor Johan dan ook een lastige avond. 50% is dus een prima score.
Na een spoedige remise tegen Frederic, kwam er winst voor Ivo na een mooi torenoffer. Johan kreeg de bordjes weer in zijn voordeel na zeges tegen Gaby en Tarcis, maar na stukverlies moest hij zich gewonnen geven tegen Johan D. In de laatste-langste partij had Laurens licht materieel voordeel, maar een simultaangever kan eisen dat zijn tegenstander dan telkens onmiddellijk zet. Wijselijk en vredevol werd remise overeengekomen, wat tot de 3-3 eindstand leidde.
Een Duveltje was vervolgens meer dan verdiend voor de clubkampioen-simultaangever. - Johan D

Clubavond

2 september 2016

Rapidavond met 7 deelnemers over 5 ronden, en Johan V als winnaar met 4,5 op 5. Enkel Ivo wist hem een halfje af te snoepen. Met een 2e plaats zette Gaby zijn prima vormpeil in de verf. Volledige uitslag:

#NaamPunten
1Johan V4.5
2Gaby4
3Ivo3.5
4Frederic & Johan D3
6Laurens & Johan L1

Kalender

2 september 2016

De kalender voor het nieuwe seizoen begint stilaan vorm te krijgen:
De data en tegenstanders (behoudens wijzigingen) voor de nationale interclubs zijn gekend en kun je terugvinden op de kalender.
Ook de kalender voor de West-Vlaamse interclub ligt (bijna volledig) vast. De tegenstanders worden later meegedeeld.
Voor de (mama's en papa's van de) jeugdspelers: op de kalender kun je de data terugvinden waarop lessen en jeugdtornooien doorgaan. Voor de jeugdtornooien (en -verslagen) kun je ook op de jeudpagina terecht.

Sneukelwandeling

30 augustus 2016

Op 18 september organiseert Izegem de sneukelwandeling (9km). Aangename rustige wandeling langs plaatsjes waar je anders nooit komt. Onderweg wordt u getrakteerd op verschillende "sneukelingen", vandaar de naam. Warme oproep om minstens 15 deelnemers bij elkaar te krijgen, inschrijven kan bij Tarcis Deprez tot 14/09. Het inschrijvingsgeld (4?) is reeds vooraf betaald door de club! Die zondag is er geen interclub. Meer info vind je terug op sport.izegem.be.

Clubfeest op 24/09

30 augustus 2016

Op 24/09 gaat het clubfeest door in Het Damberd in Izegem. Naast een maaltijd en gezellig samenzijn, worden ook de clubkampioenen gehuldigd.
Wie erbij wil zijn, kan zich nog tot 11/09 aanmelden bij Gaby Vanmechelen. Alle nuttig info vindt u terug in de flyer.

Leer schaken in 3 avonden!

30 augustus 2016

Het is nooit te laat om met schaken te beginnen, het kan niet genoeg gezegd worden! Bij wijze van introductie tot de schaaksport organiseert schaakclub Izscha 3 lessen voor volwassenen. De nodige info vind je hier terug.
Voor de ouders van jeugdspelers zijn de 3 lessen trouwens gratis!

Jeugdschaak

30 augustus 2016

Onze lesgevers staan opnieuw klaar om de jongste schakertjes te begeleiden tijdens het jeugdschaak. De lessen gaan van start op zaterdag 3 september. Voor terugkomende én nieuwe aspirant schakers, neem zeker een kijkje op de jeugdpagina!

Seizoen 2016-2017

30 augustus 2016

Het nieuwe seizoen staat voor de deur, hou dus zeker de kalender in de gaten!

top