Lille (Sint Pieter), heemkunde en genealogie

 

Lille is een dorp in BelgiŽ in de provincie Antwerpen, in de atlas of op Google Earth vind je Lille op 51 14' noorderbreedte en 4 49' oosterlengte.Vandaag is Lille gefusioneerd met de deelgemeenten Gierle, Poederlee en Wechelderzande onder de naam Lille.
Enige informatie over Lille vindt u op Wikipedia.

Onder de vleugels van de heemkundige kring "Norbert De Vrijter" worden de bronnen van het oud archief van het Lille bewerkt en voor iedereen toegankelijk gemaakt.Met onder meer de geboorten-, huwelijks- en overlijdensakten zoals deze te vinden zijn in de parochieregisters en in de akten van de burgerlijke stand.

Op elke derde dinsdag van de maand is van 20 uur iedereen welkom in ons heemhuis (gelegen aan de kerk van Lille) om opzoekingen te doen in ons schaduwarchief en onze bibliotheek (uitgezonderd in de maanden juli en augustus).Ons adres:Rechtestraat 7, 2275 Lille.Zie wegenkaart.

De meeste originele bronnen bevinden zich in het Rijksarchief van Antwerpen, 2018, Sanderusstraat nummer 81-85 (nu gesloten).Wegens verbouwingswerken bevinden de originele stuken zich tijdelijk in het Rijksarchief van Beveren, 9120, Kruibekesteenweg nummer 39/1.Zie Rijksarchief.

Parochieregisters en burgerlijke stand:

Ik heb de moeite genomen om de Latijnse tekst van de akten over te typen.Vaak zijn deze enkele regels het enige stoffelijke wat van onze voorouders over blijft en daarom waardevol genoeg om ze te koesteren.

 

       Alfabetisch toegang tot de huwelijksakten op naam van zowel de bruidegom als de bruid.

       De huwelijksakten in chronologische volgorde.

 

       Alfabetische toegang tot de overlijdensakten.

       De overlijdensakten, chronologisch (wegens plaatsgebrek verwijderd).

 

Onder welke sorteernaam een achternaam gesorteerd is vindt u op deze pagina.

 

Enkele interessante links:

De web site van de heemkundige kring "Norbert De Vrijter", van Gierle, Lille, Poederlee en Wechelderzande.

Genealogische en heemkundige gegevens van Poederlee:http://users.telenet.be/jaak.jacobs1/Poederlee/

De genealogische gegevens van Gierle vindt u op de website van http://users.skynet.be/JozefNeefs/Gierle/gierle_Algemeen.htm (oude site, zolang de nieuwe niet raadpleegbaar is).

Er wordt aan gewerkt om de gegevens van Wechelderzande op internet te zetten.

Bij de werkgroep BS Kempen vindt u de gegevens van de burgerlijke stand van de volgende gemeenten:  Eindhout, Geel, Herentals, Herselt, Houtvenne, Hulshout, Morkhoven, Noorderwijk, Oevel, Olen, Tongerlo, Varendonk, Veerle, Vorst, Westerlo, Westmeerbeek en Zoerle-Parwijs.

De site van het Rijksarchief met fotoís van geboorte-, huwelijks en overlijdensakten zoals deze werden opgeschreven door de pastoor in de parochieregisters (tot en met 1797). Zie Parochieregisters.

De site van FamilySearch met de microfilms van de burgerlijke stand.

En op Geneanet vind je stambomen die anderen hebben opgezocht.Je vind er vast en zeker ook wel iets van jouw stamboom.

 

Deze web site is het laatst bijgewerkt op 28 november 2019.De akten van 1901 tot en met 1910 zijn toegevoegd.

Voor inlichtingen mail naar:mailto:jaak.jacobs@telenet.beBeschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: http://hitwebcounter.com/counter/counter.php?page=33297&style=0011&nbdigits=7&type=page&initCount=0
Web Counters