Tweelingen

Tweeling 92 dagen na elkaar geboren

CHICAGO - In de buurt van Chicago heeft een 35-jarige vrouw met een tussenpoos van 92 dagen het leven geschonken aan twee tweelingbroers.

Het Rockford Memorial Ziekenhuis raadpleegde het Guinness Book of Records en stelde vast dat het om een nieuw record gaat. Het vorige dateert van tien jaar terug. Een Italiaanse tweeling werd toen met een interval van 36 dagen geboren.

De eerste zoon van Janet Pasaye uit Illinois, Joshua, kwam al op 26 oktober ter wereld, na 25 weken zwangerschap. Hij woog op dat moment amper twee pond. Inmiddels is hij in de couveuse aangegroeid tot 1,8 kilo. Afgelopen zondag zag tweelingbroer Jacob het levenslicht. Artsen hadden zijn geboorte uitgesteld door zijn moeders baarmoederhals dicht te stikken. Jacob weegt 2,8 kilo en is kerngezond.

Zo stond het enkele maanden geleden te lezen in de krant.

Meteen een aanleiding om binnen PRO-GEN eventuele twee- of meerlingen op te sporen en als dusdanig te coderen. Het resultaat : GEMELLI.VTX.

De extra routine wordt middels een eigen INSTALL.BAT automatisch toegevoegd bij UITVOER PERSONEN.
Indien gebruikt voor stamreeks, kwartierstaat, genealogie of parenteel krijgt de gebruiker een passende waarschuwing. Dit geldt ook indien men kiest voor uitvoer naar printer, schijf of fileviewer.

De programmamodule houdt er bij het opsporen van twee- of meerlingen rekening mee dat deze personen kunnen geboren zijn:

op dezelfde dag of in dezelfde maand van dat jaar

met een interval van één maand (naar voor of naar achter) rekening houdend met de overgang van het ene jaar in het andere.

Bij oproepen van de nieuwe routine krijgt men volgend invulscherm:

 

De 2- en meerlingen krijgen in hun kladveld een vermelding. Met behulp van de meegeleverde extra selectievoorwaarde is deze vliegensvlug op te sporen. Ook treft U een extra lijstweergave en extra sorteerroutine aan.

Begin   Genealogie   Pro-Gen   Bidprent   Varia 

Copyright © 2001 Jaak Simons , Hasselt     Laatst bijgewerkt:  op dinsdag 27 maart 2001 18:16:26