Weggeefwinkel!   delen   english version

...zoveel méér dan gratis


Comment Form is loading comments...


DE WEGGEEFWINKEL IS GESLOTEN:
Na 5,5 jaar mijn huis open te hebben gesteld als een plek voor het weggeefzaadje om te ontkiemen, is de tijd aangebroken om ruimte te creëren voor nieuwe dingen in mijn leven. Daarom sloot het Huisje van Overvloed zijn deuren definitief op zondag 28 mei 2017.

Dank aan de vele vrijwilligers die in de loop der jaren kwamen helpen, in het bijzonder Brigitte die vanaf de 2de opening steeds trouw op post was en gedurende al die jaren een enorme steun betekende voor mij én de weggeefwinkel. Dank ook aan de vrijwilligers van het allereerste uur: Annelies, Ruth en Florence. En aan alle mensen die iets kwam halen, spullen of babbeltjes deelden. Speciale dank ook aan de journalisten. Allemaal samen hebben we een positief verhaal geschreven, vol magische momenten en de weggeefbeweging stevig in gang gezwengeld.

Ik heb oneindig veel geleerd. Onder meer over wat het geldgebruik met een mens doet...
in een winkel waar je niets kan kopen, is iedereen gelijk. Vereerd dat ik samen met jullie allen aan de wieg van dit project mocht schommelen en dankbaar voor zoveel gedeelde vreugde, zend ik u een verbonden groet
Jan

ps: FC LEUVEN DORP blijft bestaan (onze vriendenvoetbalploeg)

-> tips voor wie nu niet weet waarheen met zijn spullen:
*richt zelf een etalage in achter je venster
*zet een weggeefdoos (veilig!) aan je deur
*breng je spullen naar één van de talrijke naburige weggeefinitiatieven (wie googelt, die vindt :-)
*verzamel wat buren of vrienden en start een weggeefwinkel :-)
*post je zoekertjes op www.leuvendorp.be (de site blijft zeker nog een hele tijd online, en de zoekertjes-sectie staat nu bovenaan)-------------------------------------------------------------------------------------


DE OUDE INFO TER INSPIRATIE (vb voor andere weggeefinitiatieven):

Wie kent dat niet? Van die spulletjes die al jaren onaangeroerd in of op de kast staan, zaken waaraan je gehecht bent maar die je nooit gebruikt of cadeautjes waar je niets mee bent. Er is goed nieuws: je kan er iemand anders blij mee maken!!


HOE WERKT HET?
In het Huisje van Overvloed kan je een voorwerp (of enkele) uitkiezen voor jezelf, voor een geliefde of zelfs -waarom niet- voor een wildvreemde. Je kan -maar dat moet niet!- ook zelf spulletjes achterlaten waarmee je er iemand anders een plezier kan doen (kringloopprincipe). Zo draait ons winkeltje, en het is er voor iedereen en zo vaak je wil. Wij werken zonder geld of ruilhandel.

WAAROM?
Onze hoofdbedoeling is vreugde te brengen door het delen van overvloed, zo versterken we ineens ook de samenhorigheid en de sociale contacten, en sparen we het milieu!

WANNEER?
Wij werken enkel met vrijwilligers, dus de openingen zijn beperkt. We stemmen die af op onze agenda's. Spulletjes kan je afgegeven of komen uitkiezen op wisselende tijdstippen. Vaak beslissen we dit slechts enkele dagen op voorhand in functie van het weer. We scheiden soms de binnenbrengmomenten van de weggeefmomenten.. Als je geen recente datum terugvindt op deze site bij 'agenda', hebben we nog geen moment gepland. We raden je aan je in te schrijven op de mailinglijst (zie rechterkolom). Je bent tussendoor ook welkom op afspraak!


TIP: je hoeft niet te wachten op een opening, misschien kan je je buren, familieleden, vrienden... al plezieren met iets dat jij wegdoet. Al eens gedacht aan een weggeeftafel of -kast op je werk, op je feestje of tijdens een activiteit die je organiseert? Of zet eens een weggeefdoos voor je deur als dat veilig kan!WAT KAN JE AFGEVEN?
Wij stapelen in bananendozen, dus alleen kleine spulletjes die in een gesloten bananendoos passen (tenzij op voorhand anders overeengekomen). Enkel zaken in werkende, volledige en propere staat (vb huisraad, kledij, kleine electronica,...). Grote spullen kan je weggeven of vinden via onze zoekertjes hieronder. Als je twijfelt of iets in aanmerking komt, vraag het steeds eerst: info@leuvendorp.be

Dank je om geen spullen achter te laten aan de gevel (reden: ze kunnen nat worden als het plots gaat regenen, ze kunnen op het voetpad terecht komen, stuk gaan en voor een onprettig zicht zorgen, ze kunnen niet voldoen aan onze criteria. Wij hebben immers geen herstelatelier, wassalon of afvalcontainer, en de plaats is beperkt)