Jeugd

Jean-Paul Mertens werd geboren in Brussel en volgde er Franstalig onderwijs. De goochelmicrobe kreeg hem al op jonge leeftijd te pakken. Hij trok naar de bibliotheek, leende enkele goochelboeken en probeerde zich de trucjes eigen te maken. Geen gemakkelijke opgave. Veel oefenen was noodzakelijk, zelfs tijdens de werkpauzes. Zijn eerste goocheltrucs voerde hij dan ook op voor zijn werkmakkers.

Eerste optredens

Op 20-jarige leeftijd verhuisde Jean-Paul naar Kortrijk. Hij kreeg de Nederlandse taal onder de knie en kwam dankzij een bevriende goochelaar in contact met enkele goochelclubs. Die waren onder de indruk van zijn talenten. Na jarenlang trucs aanleren en oefenen, voelde Jean-Paul zich op zijn 28ste klaar voor zijn eerste podiumoptredens.

Close-up

Jean-Paul hield van het contact met het publiek. Hij hield er zelfs zo van, dat hij graag nog dichter bij het publiek wilde goochelen. Daarom begon hij in 1975 als eerste Vlaming met close-up goochelen.

Vandaag

Jean-Paul Mertens is beroepsgoochelaar sinds 1998. Zijn specialisatie is close-up goochelen of tafelgoochelen. Hij treedt onder andere op tijdens familie- en personeelsfeesten, opendeurdagen en verenigingsactiviteiten. Telkens weet hij zowel jong als oud te verbazen. Vandaag maakt hij furore met zijn mysterieuze show "Bizar". Jean-Paul Mertens deelt ook graag zijn passie en kennis met anderen. Daarom organiseert hij workshops, cursussen, lezingen en demonstraties.

Goochelaar Jean-Paul

Niemand weet zo een zaal te animeren als Jean-Paul. Dankzij zijn 40 jaar ervaring is hij dan ook een onmiskenbaar meester in de branche.

Contacteer Jean-Paul

Luingnestraat 105
8511 Aalbeke
0475 69 85 08
info@jean-paul.be