Bridge
De sport voor het leven
 

 

 

 

 

 

 


Wat is bridge?

 Bridge is het koninklijke spel onder de kaartspelen, ontstaan uit het whistspel, maar het biedt heel wat meer mogelijkheden. Het is spannend, ontspannend, heerlijk, eerlijk en fascinerend.  Vroeger werd het gespeeld door een elite, maar nu is dit spel zeer populair en het wordt vooral in clubverband gespeeld. Zo leert men snel vele nieuwe vrienden kennen.

 

Welke zijn de voornaamste activiteiten?

 De leden van de Aarschotse bridgeclub spelen op maandag- en donderdagavond een tornooi in zaal Vinea om 19.30u.  Er zijn ook sociale activiteiten, zoals een etentje, een weekend-uitstap e.a. Tevens spelen enkele ploegen in de competitie van de Vlaamse Bridgeliga.

 

Is bridgen moeilijk?

 Over bridge bestaan nogal wat misverstanden: moeilijk, elitair, ondemocratisch…. Moeilijk is het zeker niet; wie kan whisten (wiezen) of kingen is wel een stapje voor op de absolute kaartleek. Overigens is bridge er voor iedereen, man of vrouw, jong of minder jong en het is nagenoeg kosteloos: geen materiaalkosten, een beperkt lidgeld en de persoonlijke uitgaven voor bv. een democratisch drankje.

 

Hoe leren bridgen?

 Bridge kan men niet op zijn eentje leren uit een boek. Daarom organiseert de Aarschotse Bridgeclub vanaf 6 oktober 2010 een bridgecursus. Gedurende een tiental lessen worden de geïnteresseerden de kunst van het bieden en spelen bijgebracht aan de hand van de lesboeken van Berry Westra, gewezen wereldkampioen. Zoals iedereen kan leren lopen, kan ook iedereen bridgen; het is immers niet nodig kampioen te worden, maar er is geen beletsel om hiernaar te streven. De eerste les vangt aan op 6 oktober.

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de club volgend jaar is deze cursus gratis.

 

Hoe kun je hierover meer vernemen?

 Wie belangstelling heeft kan informeren op het secretariaat van de club 016/56.74.91 en zich op woensdag 6 oktober om 19u30 aanmelden op de eerste les in zaal Vinea, Poortveldenplein Aarschot