<

 

WELKOM OP DE WEBSITE VAN b.v.b.a. ADVOCATENKANTOOR JEF VERMASSEN


Voorkeurmateries

Een gevestigde waarde sinds jaren.
U kan bij ons terecht voor:

  • Strafrecht
  • Familierecht
  • Burgerlijk recht
  • Erfrecht
  • Arbeidsrecht
  • Sociale zekerheid
  • Burgerlijke aansprakelijkheid
  • Personenrecht
  • Huurrecht
  • Handelsrecht

 

Adres

Ons kantoor is gelegen in de Kasteeldreef 48, te 9340 Lede.

Tel.: 053 80 45 70
Fax: 053 80 66 50

U bent bezoeker

http://users.telenet.be/cgi-bin/yaac/yaac?b020812+inv

Jef Vermassen & Partners

 

Meester, ik heb geen tranen meer.

het onbekende en miskende leed van slachtoffers

Meer dan 100.000 keer ging het boek ‘Moordenaars en hun motieven’ (2004) van Jef Vermassen over de toonbank. Het was lang wachten op een opvolger, maar die mag er dan ook zijn. Vlaanderens bekendste strafpleiter schreef deze keer een meeslepend en imposant werk over slachtoffers. Vermassen wil de stem zijn van al wie rouwt en wie lijdt.

Van misbruikte kinderen en verminkte slachtoffers, tot de families van vermoorde en verongelukte mensen. Hoe verwerken zij hun trauma? Hoe verloopt een rouwproces? Welke ijkpunten kunnen rouw minder of meer rauw maken? Wat met woede en wrok? En hoe schud je de dader van een misdrijf uit je nek?

Essentiële vragen waarop Jef Vermassen sterke antwoorden geeft, geïllustreerd met talrijke verhalen uit zijn 47-jarige loopbaan.

In elke mens schuilt helaas een potentiële moordenaar. Levensdelicten worden als beestachtig ervaren, maar doorgaans doden dieren geen soortgenoten. Alleen mensen en sommige mensapen zijn ertoe in staat.

In
Moordenaars en hun motieven. Monsters of mensen? vertelt strafpleiter Jef Vermassen het onthutsende verhaal van de menselijke wreedheid in al haar facetten.

Moordenaars zijn en blijven mensen, hoe monsterachtig hun daden ook lijken. Ze komen uit alle rangen en standen. Jef Vermassen toont de vele gezichten van moord, van partnerdoding tot genocide. Hij ontleedt zo nauwkeurig mogelijk de motieven van moordenaars. Voortdurend stelt hij zich de vraag naar het waarom van hun soms zo onbegrijpelijke daden.

Jef Vermassen schrijft zoals hij pleit: met gedrevenheid. Die eigenschap vormt de kern van zijn engagement als strafpleiter-criminoloog en maakt van
Moordenaars en hun motieven een even ontluisterd, moedig als belangrijk boek. Moordenaars en hun motieven zal niemand onbewogen laten.

Jef Vermassen is Vlaanderens bekendste advocaat, die door de media het meest wordt geconsulteerd. Meer dan 30 jaar lang werd hij beroepshalve geconfronteerd met zowel moordenaars als hun slachtoffers. Hij verdedigde hen in een 80-tal assisenzaken. Jarenlang heeft hij aan dit boek gewerkt.

De opbrengst van dit boek gaat naar sociale projecten in binnen- en buitenland

 

Advocaten

Jef Vermassen
Rudy Arts
Jo Muylle
Marijke Collier
Jan Peynsaert
Stephen Schellinck
Naomi Thielens

 

Wegbeschrijving

Klik hier

b.v.b.a. ADVOCATENKANTOOR JEF VERMASSEN