Stap 1
Voor de negende regel staat geen cijfer. Deze rij bevat dus geen zwarte vakjes. Het is handig om de vakjes waarvan u zeker weet dat ze wit blijven met een streepje te markeren.
Voor de tweede regel staan de getallen 2, 2. Dit betekent dat er twee groepjes van twee aaneengesloten zwarte vakjes in deze regels staan. Omdat er altijd minstens één wit vakje tussen groepjes van dezelfde kleur staat, is er maar één mogelijkheid om deze vakjes in de regel te plaatsen. Ook deze regel kunt u dus direct invullen. De gebruikte getallen worden doorgestreept.
Stap 2
In de eerste regel staat volgens de aanwijzingen een groepje van drie aaneengesloten zwarte vakjes. Er zijn drie mogelijkheden om dit groepje in de regel te plaatsen (tekening 2A, 2B en 2C). De exacte positie van het groepje weet u dus nog niet. Echter, in alle drie de gevallen is het mddelste vakje zwart, u kunt dit vakje dus kleuren. Deze strategie kunt u toepassen wanneer het aantal gekleurde vakjes in een kolom of regel groter is dan de helft van het totaal aantal vakjes in die regel of kolom. Deze tip komt bij alle beeldzoekers van pas.
Het eerste getal boven de derde kolom is een 1. De positie van dit zwarte vakje is nu dus ook bekend.
Stap 3
In de eerste kolom staat volgens de aanwijzingen een groepje van drie zwarte vakjes. Het tweede vakje van de kolom is al zwart en maakt dus deel uit van het groepje. Er zijn nog twee mogelijkheden over om dit groepje te plaatsen (tekeningen 3A en 3B). In beide gevallen is het derde vakje zwart en blijven de vakjes 5 t/m 10 van dezelfde kolom wit. Dit geldt net zo voor de vijfde kolom. De twee losse zwarte vakjes uit de derde regel heeft u nu ook gevonden en de overgebleven vakjes van regel 3 zijn dus wit (tekening 3C).
Stap 4
U kunt nu in tekening 3C verdergaan met het achtereenvolgens invullen van de tweede kolom, het eerste groepje van de vierde kolom en de vierde regel. Het voltooien van de tekening is nu niet moelijk meer. Blijft u logisch nadenken en vul alleen in wat u zeker weet. Wanneer u alle vakjes op de juiste manier heeft ingevuld, ontstaat er een tekening. De titel van de puzzel is een cryptische verwijzing naar de te onthullen tekening.