Home Biografie Team
Uitslagen Fotoalbum Archief
Programma Video & artikel Contact13.01.2019 winst pistemeeting 12 januari 2019.
Afgelopen zaterdag was Jochen de beste op de pistemeeting in het VWEM. In de voormiddag fietste hij ook nog mee op de wekelijkse ploegtrainingen die de komende zeven weken gepland staan op zowel zater- als zondag. 

19.12.2018 BK PISTE
Afgelopen zondag wist Jochen zich te plaatsen tijdens de kwalificatiereeksen voor het Belgisch kampioenschap achter derny voor aanstaande zaterdag. Hij toonde zich de beste in zijn reeks, gegangmaakt door Michel Vaarten, voor Jules Hesters en Nicolas Wernimont.

Aanstaande zaterdag strijdt Jochen voor de tricolore bij de eliterenners (22/12/2019). De finale is er om 13h25. Hij zal ook nog deelnemen aan het BK scratch zaterdag om 15h15.

Na twee jaar afwezigheid keert hij met heel veel enthousiasme terug naar het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx.

03.03.2018 Zesde plaats in Vlaamse Pijl Harelbeke.
Jochen werd vandaag zesde in zijn eigen Harelbeke. Door de sneeuwval van vrijdagavond besliste de organisatie zaterdagmorgen om de lus door de Vlaamse Ardennen te schrappen en een koers te organiseren over lokale ronden. De wedstrijd startte om 14h voor 15 ronden, goed voor 120km koers. Het werd een snelheidskoers. Maar liefst 46 km/u bedroeg het gemiddelde. Vijf renners gingen op twee ronden van het einde in de aanval en hielden finaal stand. Bjorn De Decker haalde het met een lichte voorsprong. Jochen won de pelotonsprint op 24 seconden. Later meer.

27.02.2018 Vlaamse Pijl Harelbeke
Aanstaande zaterdag staat de Vlaamse Pijl op het programma. Jochen start met ambitie in deze thuis wedstrijd en kan rekenen op een sterk team. De renners rijden door de Vlaamse Ardennen met onderweg de beklimmingen van de Kluisberg, Côte de Trieu, Oude Kwaremont, Paterberg, Tiegemberg en de Holstraat in Anzegem.

Volgende selectie van Dovy-Keukens komt aan de start:
- Jochen Deweer
- Cedric Defreyne
- Ruben De Marez
- Aaron Dewachter
- Gianni Bostoen
- Ward Lapierre
- Thijs Vanhee

27.02.2018 11e plaats Gent-Staden


169 renners aan de start voor Gent-Staden voor 160km koers verdeeld over 8 plaatselijke ronden in en rond Staden. Door de hevige wind lag in de tweede ronde het peloton in twee stukken. Nog een 100tal renners maakten kans op de overwinning. Op drie ronden van het einde bundelden negen renners de krachten. Voor Dovy Keukens-FCC was voorin Ruben De Marez vertegenwoordigd. Verder nog Bouvry, Calleeuw, Van Driesssche, Marchand, Boucher, Vanoverschelde, Wirtgen, en Verraes. Snel kregen de leiders één minuut voorsprong. Ondanks het achtervolgingswerk van Lotto-Soudal kon de kloof niet gedicht worden. De voorsprong liep uit naar anderhalve minuut. In de laatste ronde trokken Verraes, Calleeuw en Wirtgen door. Niemand raakte nog weg. Verraes won nipt. In de slotronde probeerden Jochen, Mannaerts, Druyts en Vandewalle een tegenaanval op te zetten. Het viertal probeerde nog de sprong naar voor te maken maar dichter dan één minuut raakten ze niet. Jochen kon sprinten voor een verre ereplaats en werd op 1’04’’ als elfde afgezwaaid. Het peloton kwam binnen op 1’18’’.


22.02.2018 Selectie Gent-Staden.

Volgende renners staan komende zondag aan de zijde van Jochen aan de start in Staden:
- Ruben De Marez
- Aaron Dewachter
- Cedric Defreyne
- Fabrizio Dekoning
- Gianni Bostoen
- Ward Lapiere

We hebben een sterke ploeg voor zondag vertelt Jochen. Met vier renners moeten we heel ver raken. Zowel Ruben, Cedric, Aaron en mezelf zijn in goede doen. Fabrizio is goed op dreef, maar is nog jong en zal vooral ervaring opdoen. Gianni en Ward kunnen proberen meeschuiven in een vroege vlucht. Volgens mij wordt het een afvallingskoers. Voor de meeste renners is het aftasten hoe de benen zullen voelen na 3u30 wedstrijd. Pas dan begint de finale. De continentale renners zullen zeker in het voordeel zijn. Bij de favorieten reken ik mezelf niet. Daarvoor is het nog iets te vroeg. Geef me liever de status van outsider, benadrukt Jochen. De bedoeling is om top te zijn halverwege maart.

Alle info is te vinden op volgende link:
https://www.gentstaden.be/


22.02.2018 Meteen op de afspraak in eerste officiële wedstrijd.
Met een sterke delegatie zakte de ploeg af naar de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. 93 renners stonden aan de start in Emelgem (Izegem). Opnieuw zeven zwart-oranje renners renners tekenden het controleblad. Bij de eerste noemenswaardige ontsnapping waren zowel Fabrizio Dekoning en Ruben de Marez meteen bij de pinken. Hun poging strandde echter na een ronde. Even daarna, en bijna halfweg koers, konden 22 renners zich loswerken van het peloton. Ruben liet zich opnieuw niet verrassen en ook Cédric Defreyne waren in eerste instantie mee. Jochen zat halfweg het peloton en zag het gevaar. In z’n eentje reed hij de kloof dicht op vier renners die 10 seconden hingen. Met z’n vijf maakten ze dan de brug naar voor. Met nog drie ronden te rijden ontstond onder impuls van Jochen een kopgroep van zes renners met daarbij ook Ruben. Cedric kon het ploegenspel perfect spelen zodat geen renners meer uit de achtergrond terugkwamen. In de kopgroep werden pogingen van Jo Maes en Julien Van den Brande teniet gedaan door Jochen, die vol de kaart trok van Ruben, waardoor de zes samen naar de streep gingen. Ruben de Marez werd perfect gepiloteerd door Jochen en mocht meteen de handen in de lucht steken. Jochen eindigde zelf nog tweede wat het feestje voor de ploeg compleet maakte. Cedric werd 16e en Fabrizio knap 28e. (foto Roland Desmet).


22.02.2018 Vijfde plaats op het clubkampioenschap in Meulebeke.

In de oefenkoers te Meulebeke, in de volksmond een clubkampioenschap genoemd, stonden zeven Dovy-fcc renners aan de start. Halfweg koers brak het peloton in een twee. Een ruime kopgroep met daarin Cédric Defreyne, Aaron Dewachter, Ruben De Marez en Jochen waren voorin vertegenwoordigd. Verschillende aanvalspogingen werden teniet gedaan en de kopgroep kwam in de slotronde opnieuw samen. Na pogingen in de slotkilometer van zowel Aaron als Ruben, spurtte een omvangrijke kopgroep voor de overwinning. Jochen werd vijfde. De zege ging naar Gill Meheus.


16.02.2018 Last-minute wijziging programma.
Jochen start het seizoen één dag vroeger dan gepland. Hij gaat morgen van start in de oefenkoers in Izegem. Plaats van het gebeuren, Ingelmunstersestraat 15 te Izegem-Emelgem. Start is voorzien om 14h voor 118km.
Daags nadien volgt dan het clubkampioenschap in Meulebeke.


02.01.2018 Dovy Keukens - FCC seizoen 2018.
In 2018 zal Jochen opnieuw te zien zijn in het shirt van Dovy Keukens - FCC. De kern bestaat dit jaar uit een gezonde mix van jonge beloften en ervaren elite z/c. Door het stoppen van vijf beloften moest de ploegleiding op zoek naar versterking. Jongens als Cedric Defreyne, Aaron Dewachter, Thijs Vanhee, Ralf Goemaere en Gianni Bostoen hebben de nodige ervaring in de elite en belofte categorie. Tiebo Devoogt en Fabrizio Dekoning zijn de youngsters die proeven van een nieuwe categorie.

Het programma is gelijkaardig aan dit van afgelopen jaar. De Beker van België wordt opnieuw een doelstelling voor Jochen, die momenteel op stage is in Spanje. Beginnen doet hij met het clubkampioenschap in Meulebeke, gevolgd door de oefenkoers op woensdag in Izegem. De eerste grote afspraak is de Vlaamse Pijl in eigen Harelbeke. Daar wil ik al iets laten zien, al vind ik het nog vroeg op het jaar. De bedoeling is om opnieuw top te zijn in April waar we drie beker van België manches hebben na elkaar, het Provinciaal Kampioenschap en een andere belangrijke thuiskoers in Harelbeke, de 3-bergen prijs. Voorts mik ik opnieuw op enkele regionale zeges. Ik wil een vervolg breien aan mijn afgelopen twee succesvolle jaren.

Op vrijdag 16 februari 2018 stelt de ploeg hun renners voor aan de pers. Iedereen van harte welkom in de showroom van Dovy Keukens, Industrieweg 5, 8800 Roeselare - Beveren en dit vanaf 19u voor een verwelkoming met hapje en drankje gevolgd door de voorstelling. Het wordt er ondermeer uitkijken naar het nieuwe shirt van de ploeg, waarvan Jochen mede ontwerper is. Een strak en modern design vervangt het gekende wit-oranje.

Kern elite z/c 2018:
- Jonathan Van Betsbrugge
- Ward Lapiere
- Kim Borry
- Jochen Deweer
- Ruben De Marez
- Mathias Delameilleure
- Gianni Bostoen *
- Ralf Goemaere *
- Thijs Vanhee *

* = nieuwkomer
gestopt: Lounes Verschaeve,
Stijn Vandevijvere, Gilles Coorevits,
Jesse Lowyck, Pascal Collaert, Bjarne Vanderbeken
verlaten de ploeg: Thijs Vandaele, Aaron
De Veirman, Jari Vandenbussche, Jens
Teirlinck, Bruce Deboot & Maxim Cappelle
Kern beloften 2018:
- Wannes Roels
- Aaron Dewachter *
- Tiebo Devoogdt *
- Fabrizio Dekoning *
- Cedric Defreyne *
 31.08.2017 aanvulling programma tot einde seizoen.
Het programma werd volledig aangevuld. Meer info, klik hier.


31.08.2017 Drukke september week .
Jochen staat voor een drukke koersweek. Morgenavond, vrijdag 01 september treed hij aan in de wedstrijd te Beveren-Leie. Daags nadien volgt het derny criterium in Rollegem. Twintig renners gaan de strijd aan om met hun gangmaker Tombroek koerse te winnen. Er zijn eerst reeksen en in de vooravond wordt de finale gereden. Op zondag staat het Internationaal criterium in Bavikhove op het programma. Dit is een profcriterium met o.a. Greg Van Avermaet en Olivier Naessen aan de start.

Na het weekend volgt op maandagavond het champagne criterium in Wakken. Start is er om 17u30. Op dinsdag wordt het uitkijken wat Jochen nog kan tijdens de lokale wedstrijd te Hulste.

 - Vrijdag 01/09: Beveren-Leie (16h30)

 - Zaterdag 02/09: Rollegem
           - 14h00: reeks 1
           - 14h35: reeks 2
           - 16h15: kleine finale
           - 17h00: grote finale
           - deelnemers, klik
hier

- Zondag 03/09: Internationaal Criterium Bavikhove (17h00)

- Maandag 04/09 : Champagne criterium Wakken (18h30)

- Dinsdag 05/09: Hulste (15h)31.08.2017 vierde plaats BVB-manche te Rummen.
De BvB-koers in Rummen bleef lang gesloten. Op 4 ronden van het einde konden 22 renners zich loswerken. Jochen zag het gevaar en sluipte in z'n eentje naar de kopgroep, op een gelijkaardige manier als vorig jaar. De kopgroep nam vlug 45sec. Jochen en Thijs Vandaele waren mee voor Dovy Keukens - FCC. Deze situatie was zeer gunstig aangezien de BvB-leider, Benjamin Verraes niet mee was. In de voorlaatste ronde kon hij zich echter onweerstaanbaar loswerken uit het peloton en reed dit gat met 13 renners in zijn wiel dicht. In een mum van tijd werd de scheve situatie rechtgezet. Met 36  trokken ze de finale in. Bij het aansnijden van de slotronde probeerde Pieter Jacobs het, maar tevergeefs. Ook Matthias Legley waagde zijn kans maar werd even later tot de orde geroepen. Thijs controleerde de slotkilometers om het op een sprint te laten uitdraaien. Door de kopwind was het moeilijk sprinten en kon Jochen niet voluit zijn kans gaan. Hij werd vierde. Verraes won met sprekend gemak. Thijs  werd nog 30e.

20.08.2017 Opgave BVB-manche te Hotton.
Vandaag stond de zware Beker van België wedstrijd in Hotton op het programma. Een race over 160km met ruim 2300 hoogtemeters verdeeld over een grote ronde van 110km en drie plaatselijke ronden in en rond Hotton. Jochen kon enkel maar volgen vandaag en kwam nooit echt in beeld tijdens de wedstrijd. Op een parcours die niet op zijn maat was diende hij enkel zijn tweede plaats in het algemeen klassement te verdedigen. Helaas moest Jochen in een ruime groep het peloton laten gaan tijdens de eerste plaatselijke ronde. Na 130km wedstrijd gaf Jochen op. De koers werd gewonnen door Bjorn De Decker. In het algemeen klassement blijft Jochen op een tweede plaats staan na Benjamin Verraes.


16.08.2017 Criterium Kortrijk koerse aanstaande vrijdag.
Om 18u00 wordt het startschot gegeven voor Kortrijk Koerse. De renners rijden 40 ronden met passage door de Kortrijkse binnenstad om na 88km te strijden voor de overwinning. Jochen komt ook dit jaar aan de start. Daarnaast onder meer ook  Oliver Naesen, Julien Vermote, Pieter Serry en Baptiste Planckaert. Mark Cavendish werd ook aangekondigd door de organisatie maar de laatste berichten melden dat hij wellicht toch niet de start neemt.


16.08.2017 Opgave BK wielrennen.
Een enorm hoog tempo in de aanvangsfase moest Jochen halfweg koers bekopen. De koerssituatie lag in een beslissende plooi. Een kopgroep van 11 renners mocht strijden om de driekleur. Het peloton volgde op ruim anderhalve minuut. Halfweg koers gaf Jochen er de brui aan. De nieuwe Belgische Kampioen is Stijn De Bock. Hij haalde het voor Jens Moens en Dieter Bouvry.


01.08.2017 Jochen in extremisch aan de start van het BK wielrennen.
Aanstaande zondag vindt in Stabroek het BK wielrennen plaats. Gezien de elite z/c samen de titel betwisten met renners uit het continentale circuit zag Jochen geen mogelijkheden om voor een top vijf notering te gaan. Daarbovenop nog eens de week nadien de zware Ardennen wedstrijd in Hotton, meetellende voor de Beker van België, en het vroege startuur stelde Jochen zich geen kandidaat.

Komend weekend ging Jochen een weekend in de Ardennen trainen en trok de ploeg met vijf andere renners naar Tour de Côte d'Or in Frankrijk. Echter, de KBWB gaf geen goedkeuring om in het buitenland te koersen aan de ploegleiding, tenzij enkel en alleen Jochen van start zou gaan op het BK wielrennen. Jochen stond verteld toen hij deze week het nieuws vernam en stond voor een voldongen feit. "Hier valt niets te onderhandelen of te beslissen, de KBWB chanteert de ploeg en ik ben er de duppe van. De meerdaagse stond zelfs niet op mijn planning en toch wordt enkel ik geviseerd terwijl we nog verschillende elite z/c in de ploeg hebben, aldus Jochen.

01.08.2017 Jochen past voor ronde van Namen 2017.
Jochen zal dit jaar niet deelnemen aan de ronde van Namen, die morgen op 02 augustus van start gaat. Vorig jaar behaalde hij er nog de rode rushestrui. "De ploeg kreeg in extremisch nog startrecht maar mijn planning voor Augustus was reeds uitgetekend. Daarnaast heb ik mij fysiek als mentaal niet kunnen voorbereiden op deze lastige vijfdaagse. Ik plan een rustige trainingsweek in met geen enkele interclub. Ik opteer dit jaar voor de kermiskoers in Deerlijk, waar ik heel wat supporters én de organisatie belooft heb van start te gaan. Voor de interclub in Zillebeke daags nadien, op woensdag 02 augustus pas ik ook. Op zondag rij ik dan nog de kermiskoers in Oostnieuwkerke", aldus Jochen.


31.07.2017 Duo aanval Deweer-De Marez in Torhout.
Zeven Dovy renners stonden aan de start van de wedstrijd in Torhout-Don Bosco. En dat heeft de tegenstand geweten. Jochen en Ruben De Marez hadden hun wedstrijd van daags voordien blijkbaar goed verteerd. Half koers trokken ze er met z'n tweeën vandoor. Ze schudden een 50km-lange koppeltijdrit uit hun benen. Pas op drie ronden van het einde, ofwel 12km, werden ze ingelopen. Gilles Coorevits probeerde het nog even, maar tevergeefs. In de laatste ronde konden nog 4 renners wegglippen.. De zege ging naar de Fransman Gouel. Hij won nipt voor Minne.  Jochen en Ruben werden na hun stunt moegestreden 33e en 37e.


 

31.07.2017 Vijfde seizoenszege vrijdagavond in Moorsele.
Iets meer dan 70 renners aan de start voor deze avondkoers over 110km. De lichte regenval zorgde voor gevaarlijke wegen. Ploegmaat Ruben de Marez was gebrand op een knalprestatie, dit was voor hem een thuiskoers. Vrij vlug ontstond een kopgroep van vijf renenrs. Ruben en Jochen Deweer waren attent mee. Verder Jo Maes, Angelo Van Dale en Oost-Vlaming Mario Willems. Het vijftal kreeg nooit meer dan 35 seconden voorsprong van het peloton. Een aarzeling zou fataal zijn. Het pokeren in de laatste ronde zorgde ervoor dat nog 7 renenrs kwamen aansluiten onder de rode vod. In volle finale speelden de twee boezemvrienden het zoals het moest. Ruben demareerde slag om slinger. Telkens werd hij gecounterd, waardoor Jochen in een zetel zat om het af te maken in de spurt. Hij deed dit ook en behaalde zo zijn 5 zege van het seizoen. Ruben werd nog 11e.


27.07.2017 derde plaats woensdagavond in Deinze.
140 renners aan de start. Pas diep in de finale viel de beslissing. Op drie ronden van het einde konden 13 renners uit het peloton wegrijden. Al snel kregen ze 30 seconden bonus. In de finale kwam het peloton niet opzetten waardoor voorin het speculeren begon. De Engelsman Wood speelde op de verrassing en trok in de aanval met nog een zestal kilometer op de teller. Hij werd niet meer bedreigd en haalde het met 10 seconden voorsprong op Mario Willems, die de sprint op de glibberige kasseien door de motregen won voor Jochen.


24.07.2017 programma augustus - september 2017.
Het voorlopig programma werd deels aangevuld. Meer info, klik hier.


24.07.2017 Vierde plaats BVB Kraainem.
De renners van Dovy Keukens-FCC toonden in de BvB-koers in Kraainem dat ze een hecht team vormen en reden de perfecte koers. Na enkele schermutselingen lieten ze een groepje van 5 wegrijden. Deze namen maximaal 1min50 voorsprong. Op 35km van het einde vonden ze het welletjes en zetten ze zich met de voltalige ploeg op kop en samen met de mannetjes van "Van Eyck Sport" werd de voorsprong stelselmatig kleiner. Op 5km van de meet was de hergroepering een feit. Er was nog een ultieme poging van ex-prof Pieter Jacobs om de massaspurt te ontlopen, maar tevergeefs. Jochen moesten echter na een verwarrende spurt tevreden zijn met een 4e plaats. Zeker geen schande met winnaar en ex-prof Kevin Suarez en Benjamin Verraes (nog een ex-prof) als 2e. De prachtige ploegprestatie werd beloond met een 4e plaats in het dagploegenklassement. Daarmee rukt men opnieuw op naar de derde plaats in de tussenstand. Jochen blijft tweede in het algemene individuele klassement. Ruben de Marez werd nog knap 17e, Stijn Vdv 47e, Thijs Vandaele 87e en Gilles Coorevits 100e. Aaron de Veirman reed zijn eerste BVB-koers en deed meer dan zijn best. Na kilometers op kop van de groep te helpen beuken, moest hij pas in de laatste 5km de groep laten gaan en werd nog 114e. Jens Teirlinck bolde samen met Aaron over de meet na ook een ijzersterke koers in dienst van de ploeg.

18.07.2017 Diertiende plaats in profkoers te Dentergem.

18.07.2017 Vierde overwinning te Roesalare-Beitem.


06.06.2017 programma juni-juli 2017.
Het voorlopig programma werd aangevuld. Meer info, klik hier.

06.06.2017 Dertiende plaats in Gullegem en vijfde plaats in Waregem.
Met een dertiende plaats in Gullegem en een vijfde plaats in Waregem sluit Jochen deel één van het seizoen positief af. Drie overwinningen werden behaald, rushestrui in Tour de La Manche en de witte leiderstrui in de Beker van België. Ter vergelijking, twee overwinningen meer dan vorig jaar dezer tijd. Een rustweek staat voor de deur. Eerstvolgende koers is zondag 18 juni.


28.05.2017 Jochen wint opener van de Beker van België 2017.
Dovy Keukens-FCC zette de positieve trend van donderdag in Wielsbeke door. De ploeg controleerde de hele koers en zetten Jochen Deweer en Jari Vandenbussche perfect af voor de eindspurt. Deze ontgoochelden niet en Jochen won de massaspurt met lengten voorsprong. Jochen wordt hierdoor de eerste leider in de BvB. Jari werd knap 4e en strandde op één plaatsje van de blauwe trui in het jongerenklassement. In het ploegenklassement werd de ploeg knap tweede. Een ideale uitgangspositie voor de ploegentijdrit in Borlo begin juli.

Binnen het team mocht iedereen zijn eigen kans gaan, opent Jochen. Mocht het op een sprint uitdraaien, dan kon ik rekenen op de hulp van Thijs Vandaele en Jesse Lowyck. Zij hadden geen eindschot en moesten eventueel een sprint ontlopen. Met Jari Vandenbussche hadden we nog een tweede sprinter in de ploeg die eventueel voor de jongerentrui kon gaan. Voor mezelf had ik uitgemaakt de twee beste renners in dit peloton (Bjorn De Decker en Benjamin Verraes) geen ruimte te geven. Toch liep het halweg koers eventjes verkeerd. Toen een kopgroep van acht zich vormde waren beide concurrenten mee, behalve ik. Ik maakte in m'n eentje de oversteek op een klimmetje die we 12 keer moesten overwinnen. Helaas was een halve ronde later alles te herdoen. Door deze inspanning moest ik drie ronden bekomen. De drukkende warmte speelde me ook parten. Ik had nooit echt het goede gevoel nadien. Eventjes hing in zelf aan het staartje achterin en dacht ik aan opgeven. Gelukkig kwam de bewolking opzetten en op drie ronden van het einde vond ik mijn tweede adem. Op twee ronden van het einde ontstond een kleine kopgroep waar we niet vertegenwoordigd waren. Aan het team gaf ik de info eventueel het peloton samen te houden omdat ik me steeds beter en beter begon te voelen. Als je ziet dat De Marez, Verschaeve en Vandevyvere zich dan mee inzetten om het gat te dichten dan kan je maar één ding proberen doen en dit is de koers winnen. Ik ben super blij deel te mogen uitmaken van die bende. Wij zijn echt goede vrienden. Ik sta er vaak versteld van wat ze allemaal doen voor mij. In de laatste ronde waren er nog pogingen om een sprint te ontlopen, maar niemand raakte weg. Bij het aansnijden van de laatste bocht zat ik in tweede stelling in het wiel van Benjamin Verraes. Ik zag mijn ploegmaat Jari rond positie vijf zitten. We hebben beide onze sprint gereden. Benji ging iets te vroeg aan waardoor ik hem vlot kon remonteren. We werden mooi eerste en vierde.

Of ik tevreden ben met deze zege? Uiteraard! Ik had het nooit verwacht. Je gaat wel uit van je eigen sterkte maar ik was ook realistisch dat Varraes kloppen wel moeilijk ging zijn. Nu win ik maar de volgende manche kan het net omgekeerd zijn. We zien wel, nu genieten van deze overwinning. Dit pakken ze me alvast niet meer af. Ik ben blij dat ik in de ploegentijdrit kan starten in de witte leiderstrui. Daar kan niemand mij bedreigen want daar telt enkel het ploegenklassement.

Nu gaat de riem er even af. De afgelopen weken heb ik mooie dingen laten zien. Ik ben blij dat ik perfect 'gepiekt' heb. De roze trui in Tour de La Manche heeft veel energie gevraagd. Ik pas voor de interclub in Zwevezele en de Liedekerkse Pijl. Ik plan een rustweek in maar pik wel de kermiskoers van aanstaande vrijdag in Gullegem mee. Maandag  05 juni ga ik ook van start in Waregem. Daarna bekijk ik mijn programma voor het najaar. 

 


25.05.2017
In de interclub van Wielsbeke deed de ploeg het meer dan uitstekend. De test voor de BVB was meer dan goed. In iedere ontsnapping was er een Dovy-renners vertegenwoordigd. Vooral Thijs Vandaele was heel bedrijvig. In volle finale reden ze met 3 weg. In het peloton controleerden in eerste instantie Lounes en Jochen het peloton zodat Thijs zijn eigen kans kon gaan. In de laatste kilometers konden echter nog 2 renners de sprong maken. In de spurt eindigde Thijs knap 4e. In de spurt eindigden Jochen Deweer als tweede en werd hierdoor 7e. Jari Vandenbussche 14e, Ruben de Marez 19e, Lounes Verschaeve 28e en Gilles Coorevits als 92e. Dit uitstekende resultaat leverde ook de winst in het ploegenklassement op.


07.05.2017 Opnieuw aan het feest.
Vandaag heeft Jochen zijn tweede seizoenszege behaalt in Ardooie. In een groepssprint was hij sneller dan Boutté. De zege was er eentje van de ploeg, getuigt onderstaande foto. Later meer. 

02.05.2017 Jochen boekt eerste succes.
Jochen heeft net zoals vorig jaar de wedstrijd in Veldegem gewonnen op de dag van de Arbeid. Hij haalde het in een sprint met zeven. In ronde vier reden zeven renners weg. Naast Jochen daarbij ondermeer Jo Maes, Niko Eeckhout, Angelo Vandaele, Steven Caethoven en Dovy ploegmaat Ruben Demarez. Op zeven ronden van het einde kreeg Maes af te rekenen met een lekke band. Hij kon opnieuw inpikken bij een achtervolgende groep die op 25 seconden hing. Op vier ronden van het einde versnelden voorin Jochen, Eeckhout, Vandaele en een sterke Brit. In een spannende finale en op twee ronden van het einde, kon een drietal, met daarbij Jo Maes en Caethoven, opnieuw de aansluiting maken voorin. Met zeven gingen ze de slotronde in. Niemand probeerde nog een sprint te ontlopen. In de sprint toonde Jochen zich de sterkste. Hij won voor Verhofstadt en Maes. 

29.04.2017 bekendmaking programma Mei 2017.
Om het programma voor de maand mei te raadplegen, klik hier. Enkele regionale wedstrijden worden betwist, alsook een meerdaagse rittenkoers in Frankrijk. Op het einde van de maand staat de eerste manche van de Beker Van België op het programma in Wezembeek-Oppem.

29.04.2017 twaalfde plaats op het PK te waregem.
In het West-Vlaams kampioenschap voor elite zonder contract te Waregem was Dovy Keukens- FCC zowat elke vlucht vertegenwoordigd. Bjarne Vanderbeken was mee in de eerste ontsnapping van de wedstrijd. Toen de twee vroege vluchters werden gegrepen kwam een kopgroep van acht renners aan de leiding met daarbij onder meer oud-kampioenen Mathias Delameilleure en Jens Vandenbogaerde. Onder impuls van de renners van sterke continentale ploegen nam deze leidersgroep een voorsprong boven de minuut, maar op een 50-tal km van de aankomst kwam er toch reactie van een 8-tal renners met daarbij Jochen, Ruben De Marez en Thijs Vandaele. Ze naderden op de 8 leiders, maar strandden op een 10-tal seconden. Uiteindelijk haalde Jens Vandenbogaerde het in de spurt van Kenny Constant en Arjen Livyns. Mathias Delameilleure was 7de, Ruben werd 10, Jochen 12e en Thijs 14e.

27.04.2017 zestiende plaats in GP Juul Marinus .
In de GP Juul Marinus te Zandhoven liet de Dovy Keukens - FCC ploeg zich opmerken.
In een ontsnapping met 4 renners in de eerste helft van de wedstrijd was Thijs Vandaele mee, die vlucht was maar een kort leven beschoren. Wanneer later een kopgroep werd gevormd van 14 renners was geen enkele renner van de ploeg mee. Stijn Vandevyvere ging vergeefs in de tegenaanval en daarna was het aan onze ploeg om het verschil van 38 seconden terug te brengen. De ploeg zette zich op 2,5 ronden voor het einde op kop van het peloton en kon de kloof verminderen tot een 15-tal seconden. Jochen ging alleen in de tegenaanval, kon het verschil nog kleiner maken, maar het peloton liet niet begaan en zowel Jochen als even later de vluchters werden terug gegrepen.
In de slotronde ontstond een nieuwe kopgroep met voor Dovy Keukens - FCC Jari Vandenbussche. De elf leiders bouwden snel een geruststellende voorsprong uit van een halve minuut en spurtten voor de overwinning. Jari ging vlot aan in de spurt, maar kwam misschien iets te vroeg aan de kop met de meet in zicht. Hij eindigde knap zesde. In het peloton eindigde Jochen Deweer 16de. Lounes Verschaeve was 53ste, Aaron De Veirman 73ste, Thijs Vandaele 114de. Stijn Vandevyvere kwam even later binnen na het vele werk in functie van de ploeg.


27.04.2017 eerste podiumplaats dit seizoen in De Haan.
Jochen verzilverde in De Haan zijn groeiende vormcurve met een eerste podiumplaats van het seizoen en werd er tweede achter Benjamin Verraes die enkele seconden voorsprong had aan de meet.
In de spurt liet Jochen sterke mannen als Stijn Minne, Niko Eeckhout en Joren Toucquet achter zich. Diep in de finale reden ze weg met zeven weg uit een ruime kopgroep.


18.04.2017 Tevreden over driebergenprijs en Menen-Classic.
In de 3bergenprijs met start en aankomst te Stasegem toonde de Dovy Keukens - FCC ploeg zich collectief sterk als ploeg door op elke beklimming mooi vooraan te koersen. Jochen Deweer was te vinden in de voorste gelederen bij de beklimming van de Côte de Trieu en de Oude Kwaremont, maar op dat moment hadden drie renners al een halve minuut voorsprong op het peloton. Drie renners gingen in de tegenaanval en kwamen aansluiten. In de plaatselijke ronden hadden Timothy Stevens, Ruben Vanderhaeghen, Gianni Marchand, Bjorn De Decker, Rob Ruijgh en Ruben Apers een minuut voorsprong op het peloton. Een tweetal renners, met provinciaal kampioen Vandenbogaerde zette nog een tegenaanval op, maar werden in de slotronde nog weer ingerekend. Stevens won voor Vanderhaeghen. Jochen kwam binnen in het peloton als 38e.

In de Menen Classic reden 14 renners voorop bij de eerste paar beklimmingen van in totaal 10 kuitenbijters, met daarbij ook 3 kasseistroken. Jochen Deweer liet zich niet verrassen, want vooraan waren heel met Sauzen Pauwels, Cibel, Ago Aqua Service, EFC ... heel wat sterke blokken vertegenwoordigd. De voorsprong op het peloton liep op boven de anderhalve minuut, maar een 17-tal tegenaanvallers probeerde nog een tegenaanval op te zetten.
Ondanks een mooie voorsprong en een aantrekkelijke samenstelling van de kopgroep lieten de sterke continentale ploegen Pauwels Sauzen en Cibel toch drie vluchters wegrijden en namen ze het werk in de achtervolging onvoldoende voor hun rekening. Thomas Gibbons, Rob Ruijgh en Martin Palm konden een minuut voorsprong nemen op hun 11 medevluchters. Zij kregen nog het gezelschap van de volgende groep achtervolgers, waarin voor Dovy Keukens - FCC Ruben De Marez zat.
Het duurde tot de laatste ronde dat de continentale ploegen Pauwels en Cibel nog een ultieme poging deden om de drie bij te benen, maar een hoog tempo in die slotronde ten spijt kon de voorsprong van anderhalve minuut niet helemaal teruggebracht worden.
Jochen Deweer eindigde 18de na een sterke wedstrijd.
(bron: facebook dovy keukens - fcc)


13.04.2017 Toevoeging programma
Jochen voegt op woensdag 19 april de wedstrijd in De Haan toe aan het programma. Ook zaterdag 22 april werd de interclub in Zandhoven met stip aangevuld.


12.04.2017 Driebergenprijs Stasegem + Menen classic.
K
omende zaterdag gaat Jochen van start in de Driebergenprijs te Stasegem. Deze interclub is de eerste in de rij van een belangrijke april en mei maand.  Start wordt gegeven op het marktplein om 13u. Vervolgens trekt het peloton richting Vlaamse Ardennen om de Côte de Trieu, Hotond, Kortekeer, Oude Kwaremont en tenslotte de Kluisberg te beklimmen. Na een lus van 94km komt men terug in Stasegem rond 15h15, om vervolgens nog 5 plaatselijke ronden van 12km te rijden.

Dovy keukens - FCC komt met volgende renners aan de start:
- Jochen Deweer
- Thijs Vandaele
- Bruce Deboot
- Jens Teirlinck
- Lounes Verschaeve
- Aaron De Veirman
- Stijn Vandevyvere

Parcours, deelnemers en technische gids te vinden op
http://www.3bergenprijs.be/.

Daags nadien is er de Menen Classic. Deze wedstrijd gaat om 12h55 van start. De renners dienen 154km af te werken. Na een lus door groot Kortrijk en Moorsele/Dadizele keert het peloton na 106km terug in Menen. Daar dienen nog drie plaatselijke ronden te worden afgewerkt.

De selectie voor Dovy Keukens - FCC:
- Jochen Deweer
- Ruben De Marez
- Giovane Arduino
- Bjarne Vanderbeken
- Maxim Cappelle
- Jari Vandenbussche

Alle info te vinden op
www.menenclassic.be12.03.2017 zestiende plaats Meulebeke.
In Meulebeke liet Jochen zich niet verrassen als een omvangrijke groep zich afscheurde van het peloton na zo'n twee uur wedstrijd. Ook Bruce Deboot, ploegmaat van Jochen, vond aansluiting voorin. Op een drietal ronden van het einde probeerden enkele renners, onder andere Stijn Minne, de kopgroep van 28 renners te ontglippen. Dit zorgde ervoor dat deze in twee brak. Voor Dovy Keukens - FCC was Jochen Deweer voorin vertegenwoordigd, Bruce bevond zich in het tweede groepje. Met nog een anderhalve ronde af te werken kwam de kopgroep weer bijeen, maar vormde zich een nieuwe leidersgroep van 5 renners die zouden strijden voor de overwinning.
Gilles Meheus haalde het in de spurt voor Jo Maes en Thomas Vanhaecke.
In de spurt van de achtervolgers kwam Jochen wat vroeg op kop en was 16de.

05.03.2017 zeventiende plaats in zware GP Steve Vermaut - Ichtegem.
140 deelnemers aan de start voor deze wedstrijd van 135km. Stevige rukwinden en regenbuien zorgden voor een slijtageslag. Al van bij de start ontstond een ruime waaier van 18 renners. Jochen slaagde erin om de kloof te dichten met tien andere renners. In de plaatselijke ronden in en rond Ichtegem stond de deur achteraan open. Jochen kwam in een tweede groepje terecht en eindigde op een zeventiende plaats. De zege voorin ging verrassend naar Joren Touquet.


26.02.2017 Vandebogaerde wint Staden-Staden.
De elites zonder contract en de beloften begonnen dit weekend aan hun voorjaarsseizoen met Staden-Staden.Vandenbogaerde was de snelste van een kopgroep van twaalf die iets voor half wedstrijd kon ontsnappen. Benjamin Verraes en Jelle Mannaerts pakten plaats twee en drie. Jochen eindigde als 72 in de achterste gelederen van het peloton. 74 renners van de 170 deelnemers reden de wedstrijd uit.


20.02.2017 Ingekort clubkampioenschap door zware valpartij.
Wat voor de meeste renners een eerste test moest worden eindigde voor enkelen de wedstrijd al na 700m wedstrijd. Een massale valpartij zorgde ervoor dat de wedstrijd werd stilgelegd en pas één uur later opnieuw op gang werd geschoten. Twee renners werden afgevoerd met een sleutelbeenbreuk en één renner met een zwaar gekneusd bekken. Met nog 45km, of zes ronden, gingen de overige renners opnieuw van start. Na drie ronden ontstond een kopgroep van acht renners. De voorsprong bedroeg nooit meer dan 25 seconden. Jochen probeerde nog in de tegenaanval te gaan maar werd op 700m van de streep gegrepen samen met zijn vluchtgezellen door het aanstormende peloton. Hij eindigde als 36e van de 84 gestarte deelnemers. De ingekorte wedstrijd werd gewonnen door Slabinck.


11.02.2017 Bekendmaking programma maart en april.
Het programma voor het voorjaar van Jochen is gekend. Starten doet hij komende zaterdag op het clubkampioenschap in Meulebeke. Via Staden-Staden en de interclub in Ichtegem bereidt hij zich voor om een eerste maal te kunnen schitteren in de Handzame Challange, waar hij vorig jaar derde werd. In april is het uitkijken naar de Driebergenprijs in Stasegem  én de interclub te Menen. Twee weken later staat het PK in Waregem met stip aangeduid.
Raadpleeg het gedetailleerd programma
hier.


08.02.2017 Ploegvoorstelling Dovy Keukens - FCC 2017.
In de gebouwen van Dovy Keukens is de ploeg voor 2017 voorgesteld. De ploeg is een mix van 10 beloften en evenveel elite z/c.

Afgelopen jaar is een topjaar geworden. Niet minder dan 15 overwinningen, waaronder twee beker van België wedstrijden en de eindwinst in de Beker van België met Jochen. Collectief in het oog springend was de overwinning in de ploegentijdrit voor de BVB in Borlo, aldus de fiere voorzitter Frans Delameilleure.

In het tussenseizoen heeft het team niet stilgezeten. Met een sterke sollicitatiebrief in de hand mag het team voor het eerst deelnemen aan de Tour de la Manche in Frankrijk. Deze vijfdaagse rittenkoers wordt in de maand mei verreden. Voorts blijven Tour de la Dordogne, de ronde van Namen, de ronde van Oost-Vlaanderen en de Triptique Ardennais op het programma staan. Het team wil voornamelijk scoren in regionale wedstrijden en interclubs. Ook in de Beker van België is het ambitieus met een podiumplaats in het individuele - alsook in het clubklassement.

Het team werd versterkt door Maxim Cappelle, Bruce Deboot, Aaron De Veirman, Jens Teirlinck, Thijs Vandaele en Bjarne Vanderbeken.


27.01.2017 Wielerbond schrapt pistemeeting van morgen.
Wielerbond Vlaanderen heeft de pistemeeting van morgen voor beloften en elite z/c geschrapt van het programma. De voorkeur gaat naar nieuwelingen en dames jeugd. Er is geen alternatieve datum voorzien.


31.12.2016 Jochen onverwacht Belgisch kampioen afvalling.
Amper 50 minuten trainde Jochen op de piste ter voorbereiding op het BK, dit zelfs daags voor zijn wedstrijd. Vandaar de enorme verbazing toen hij Belgsich kampioen afvalling werd en hij amper kon geloven wat gebeurde. In een eerder nummer op de dag werd hij meteen al derde in de scratch. Daarin ging de overwinning naar Bryan  Boussaer. Tweede werd Moreno De Pauw. In de afvalling klopte hij Lionel Taminiaux.

Daags nadien stond nog de ploegkoers op het programma. Hij werkte die af aan de zijde van Lindsay De Vylder, die daags voordien in de scratch ten val kwam. Ondanks dit werd het duo knap tweede na profs Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. Tegen hen viel niets te beginnen en waren duidelijk een klasse te sterk.

Speciale dank aan Cycling Eye by Patje Cosyn voor de foto's.20.12.2016 Bekendmaking winterprogramma piste 2016/2017.
Jochen heeft zijn winter programma voor de piste bekend gemaakt. Starten doet hij volgende week dinsdag en woensdag tijdens de individuele BK's. Op zijn eerste dag staat de scratch en de afvalling op het programma. Daags nadien probeert hij een gooi te doen naar de driekleur in de ploegkoers aan de zijde van Lindsay De Vylder. Op 28 januari volgt nog een meeting in de vorm van een omnium.

Dinsdag 27/12:
12u30: selectie scratch
15u35: finale scratch
17u15: finale afvalling

Woensdag 28/12:
18u30: finale ploegkoers met Lindsay De Vylder.

 

20.10.2016 Jochen verlengt contract bij Dovy Keukens - FCC.
Ook volgend seizoen rijdt Jochen in het wit-oranje shirt van Dovy Keukens - FCC. Eerder deze week kwam het tot een overeenkomst tussen renner en bestuur. 'Ik was zelf vragende partij voor een vernieuwd contract met het oog op 2017. Het hele jaar heb ik me goed gevoeld bij deze ploeg. Een super sfeer, eerlijk bestuur, vlotte communicatie en een schitterende groep renners om mee samen te werken. Mijn acht overwinningen, rushestrui in de ronde van Namen en de eind overwinning in de Beker van België moeten hiervan het bewijs zijn. Interesse uit andere hoeken? Ja die was er, maar nooit heb ik overwogen om een stap zijwaarts te zetten. Ik ben blij dat alles geregeld is. Halverwege november beginnen de wintertrainingen. Mijn aanpak blijft dezelfde of vorige winter met alvast enkele pistemeetings op het programma. Over mijn doelstellingen moet ik nog even nadenken zodra de kalender gekend is. Er zijn enkele jongens in onze ploeg waar een overwinning ligt te lonken op basis van hun conditie dit jaar. Ik zou ze hierbij graag helpen. Voorts wil ik het vertrouwen van het bestuur niet schenden en hoop ik opnieuw voldoende de media te halen.

05.10.2016 achtste zege in Kuurne.
Jochen won het criterium te Kuurne. In een sprint met drie was hij nipt sneller dan Ciske Aneka. Op een derde plaats eindigde de plaatselijke renner David Geldhof.


22.09.2016 Zevende seizoenszege voor Jochen.
Deze avond heeft Jochen zijn zevende zege van het seizoen behaald. Hij was de beste in het criterium te Eernegem. In een wedstrijd die iedere ronde een ander scenario kende trok finaal toch een compact peloton richting aankomst. Jochen haalde het vlot in een langgerekte sprint voor Vermeeren en Delmotte. Dank aan Gino Coghe voor onderstaande foto. 

18.09.2016 Update programma.
Een update is gebeurd van het programma voor de resterende weken van het seizoen. Wijzigingen zijn nog steeds mogelijk.


18.09.2016 tweede plaats criterium Oekene na ploegwinst.
Mathias Delameilleure, provinciaal kampioen bij de elite z.c. 2015, was de beste in Oekene. De wedstrijd vond dan ook plaats in zijn eigen achtertuin en die van de Dovy Keukens - FCC wielerploeg. De gestarte renners, Ward Lapiere, Ruben De Marez, Jochen Deweer, Pieter-Jan Debackere en Mathias zelf reden een sterke wedstrijd, die mede door het regenweer een eerste schifting kende. Bij elke ontsnappingspoging waren renners van de ploeg aanwezig of waren zij het die een bepalende rol speelden. Veel voorsprong werden vluchters op het korte parcours nooit gegund. In de slotronden slaagde Mathias Delameilleure er wel in een mooie voorsprong van een 15 à 20 seconden uit te bouwen en deze vlucht werd beschermd door ploegmaats Jochen Deweer en Ruben De Marez, zodat hij met een kleine voorsprong zijn eerste zegegebaar van het seizoen mocht maken.
Als kers op de taart toonde Jochen Deweer zich nog de snelste van de dappere flandriens  die het regenweer trotseerden op deze vrijdagavond, voor Kenzie Boutté. Hij werd perfect gelanceerd door Demarez. Hij eindigde in dezelfde groep op de 12de plaats.


04.09.2016 Jochen 12e in Adinkerke en eindwinnaar Beker van België.
Tom Goovaerts was gisteren de beste in de slotmanche van de Beker van België. Maar Jochen was dé West-Vlaming die in Adinkerke het hardst juichte met een twaalfde plaats én eindwinst in het regelmatigheidscriterium.

Hij wist wat hem te doen stond in Adinkerke, vooraf aan de start. Na acht van de negen proeven telde hij 24 punten voorsprong op Yves Cools, terwijl er in de Moeren Classic nog 30 te verdienen waren. Cools achter zich houden, was dus het doel. Deweer zijn witte leiderstrui kwam echter nooit in gevaar. "Het 140-koppige deelnemersveld werd nog in de eerste koershelft gehalveeerd", doet hij zijn verhaal. "In een lange strook zijwind stond de deur achteraan wagenwijd open. Na 80 kilometer koers reden 14 renners weg uit het toen al zwaar gedecimeerde peloton, maar ook zij bleven nooit buiten schot. Omdat Yves Coolen het jongerenklassement leidde, terwijl zijn dichtste belager Brecht Stas mee vooruit was, moest het team van Coolen achtervolgen. Daarnaast had Rock Werchter twee mannetjes mee, waardoor Tops Antiek-Atom6 zich op zijn beurt bedreigd voelde in het ploegenklassement. Die twee teams brachten de voorsprong terug tot op 20 seconden. Het gevolg was dat zes van de veertien leiders zich lieten inlopen." De acht overgebleven zongen het wel uit tot aan de streep. Een late demarrage van Tom Goovaerts volstond voor de overwinning. Amper een handvol seconden later sprintte Jens Moens naar de dichtste ereplaats, voor Alexander De Keersmaeker en Kevin Maene, die vierde werd. Deweer werd nog 12de. "Samen met vier anderen kon ik de kloof met de kopgroep net niet dichten. Diep in de finale kon ik eidelijk wegrijden uit het uitgedunde peleton. Samen met mijn kompanen kwamen we 100m tekort voor de aansluiting. Nu, eindwinst was belangrijker. De kopman van Dovy Keukens-FCC glunderde. Sinds februari was hij bezig met dat klassement. "Een lange race", noemde hij het. "Die al begon in Gent-Staden. Top drie was mijn doel. Dat ik uiteindelijk winnaar word, geeft me veel voldoening. Het is de kers op de taart van een mooi seizoen. Zes overwinningen, met twee manches van de Beker van België én de eindzege. Daarvoor doen we het. Liever dat dan anoniem 30ste worden in de Topcompetitie."
(artikel Het Laatste Nieuws - Nico Dick)02.09.2016 Jochen in Bavikhove Koerse.
Komende zondag komt Jochen aan de start van het profcriterium in Bavikhove. De recente Beker van België zeges en de mogelijke eindwinst zorgden ervoor dat Jochen deze week gecontracteerd werd. Publiekstrekker is Fabian Cancellara. De start vindt plaats om 17h.


02.09.2016 Jochen kan zaterdag de Beker van België 2016 winnen.
Morgen, zaterdag 03 september 2016, wordt een belangrijke dag voor Jochen. Hij kan voor het eerst in zijn belofte en elite z/c carrière het regelmatigheidcriterium 'beker van België" winnen. In adinkerke staat de slotmanche op het programma. Met nog dertig punten te winnen of te verliezen kan Jochen hoogstens nog één plaats zakken. Hij telt in in het klassement 24 punten voor op Yves Coolen.

Naast Jochen komt ook mede-kopman Vanbetsbrugge aan de start. Zij worden bijgestaan door een sterke Stijn Vandevijvere (recent nog zesde in Oudenburg), Lounes Verschaeve, Ward Lapierre en Matthias Delameilleure. De start is om 13h30. Aankomst is voorzien rond de klok van 17h.

Alle info over de wedstrijd op volgende link: klik
hier.


01.09.2016 Verslag Oudenburg.
De Memorial Danny Jonckheere te Oudenburg was voor de meeste renners uit onze ploeg die deelnemen aan de Beker van België te Adinkerke een laatste doorgedreven training en op West-Vlaamse wegen kon voor kopman Jochen Deweer en zijn buddy Jonathan Van Betsbrugge de gaskraan nog eens goed opengedraaid worden door bij het begin van de wedstrijd al mee te springen in een vroege vlucht. Vergeefse poging, ook later in de koers toonde Jochen zich bedrijvig in tegenaanvallen en was ook Ruben De Marez mee in de aanval. Stijn Vandevyvere was mee in een ontsnapping en het was Jochen Deweer zelf die waterdrager van dienst was in deze wedstrijd. Met nog twee ronden af te werken leek het peloton af te stevenen op een massaspurt, met drie renners in de aanval die hun voorsprong van een minuut gehalveerd zagen, maar toch net stand hielden op de meet. Zo haalde Kevin Deltombe (Lotto Soudal) het voor medevluchter Bram Van Renterghem en Gordon De Winter. Jochen Deweer spurtte vandaag zelf niet mee, maar lanceerde zijn maatje Stijn Vandevyvere als beloning voor het vele werk dat hij al leverde de voorbije koersen. Hij werd mooi zesde. Jonathan Van Betsbrugge was 29ste, Jochen was 97ste, Mathias Delameilleure was 100ste. Ruben De Marez reed, net zoals Jochen, een knappe koers in dienst van de ploeg en zette zijn ploegmaats af voorin de groep op twee ronden voor het einde.
(bron: facebook group Dovy Keukens-FCC)


28.08.2016 Jochen wint in Rummen en herovert de leidertrui.
Jochen heeft gisteren de voorlaatste manche voor de beker van België in Rummen gewonnen. Hij was de snelste uit een kopgroep van twintig. Door de winst neemt hij dertig extra punten voor het individueel beker van België klassement. De dichtste achtervolg liet zich verrassen en neemt één punt. Het is de zesde zege dit seizoen.

Halfweg koers ontstond een kopgroep van veertien renners. Daarbij ploegmaat Van Betsbrugge. Op 24km van het einde ging Jochen in de tegenaanval en kreeg vijf renners mee. Bij het ingaan van de slotronde ontstond voorin een samensmelting tussen de twee groepjes. Het peloton volgde op 32 seconden. Voorin reden Jonathan en Jochen alles uit hun lijf om voorop te blijven om punten voor het klassement te kunnen scoren. Op drie kilometer van het einde probeerde Jochen zich wat op te laden voor een groepssprint die er zat aan te komen. Paasschens probeerde nog de sprint te ontlopen maar Jochen reageerde gepast. In een langgerekte sprint haalde hij het vlot voor Ken Defauw en Geoffrey Pauls. Van Betsbrugge eindigde moegestreden twintigste.22.08.2016 Jochen rijdt sterke Ardennenkoers in Hotton.
Vandaag heeft Jochen meer dan de schade kunnen beperken in Hotton. Op een lastig klimparcours dat niet meteen in zijn voordeel was kon hij vlot het peloton volgen en de schade op de concurrentie beperken. Finaal moest hij wel passen toen de dichtste klassementsrenner, Yves Coolen, een alles of niets aanval opzette. Dit gebeurde allemaal nadat halfweg koers een ruime kopgroep van 19 renners was ontstaan. Jochen werd op een sportieve manier aangevallen toen Yves op de slotklim tot tweemaal toe ten aanval trok. Bij een tweede versnelling moest Jochen passen. Yves eindigde 20e. Jochen 27e.

Nog twee wedstrijden staan op de agenda. Komende zaterdag in Rummen en de week nadien in Adinkerke. De achterstand in het klassement bedraagt amper 5 punten.


18.08.2016 Jochen in Kortrijk Koerse.
Afgelopen week kwam het tot een akkoord tussen Jochen en de organisatoren van Kortrijk Koerse. Gaan o.a. ook van start: Olympiër Fabian Cancellara, Roelandts, Vanmarcke en Debusschere.
Start om 18u in het centrum van Kortrijk. 


07.08.2016 Eindzege rushes klassement Ronde van Namen 2016.
Jochen is vandaag eindwinnaar geworden van de rushestrui in de ronde van Namen. Tijdens de slotrit kwam de trui niet meer in het gevaar. Een kopgroep van zeven mocht lange tijd voorop rijden. Niemand zorgde voor een bedreiging. In het peloton controleerden de renners van ERA-Circus het peloton. In volle finale kwam alles opnieuw samen. Rob Ruigh verraste het peloton met een solo aanval. Hij overleefde de slotkilometers en kwam solo aan voor een uitgedund peloton. Jochen kwam binnen in een derde groepje.


06.08.2016 tijdrit afwerken in rode trui.
Ook gisteren tijdens de derde etappe kon Jochen de rode trui behouden. Vanaf de start ging hij ervan door met een vluchtgezel want na 8km lag de eerste rush. Daar kon hij de volle buit nemen. Enkele kilometers verder was alles opnieuw te herdoen. Onmiddelijk het sein voor negen renners om opnieuw een aanval op te zetten, en met succes. Snel bedroeg de voorsprong 1'30". In het peloton was het windstil tot tien kilometer verder op de eerste klim de kloof van twee minuten in een mum van tijd werd gedicht. Het peloton lag in verschillende stukken. Jochen bevond zich in groep twee. Na lang ahtervolgen kwam peloton één en twee opnieuw samen. In volle finale op de laatste beklimming kon een kopgroep wegrijden. Jochen moest het poloton laten gaan.

In het algemeen klassement voor de rushes staat Jochen vijf punten voor op Laurens Sweeck. Vandaag staat een tijdrit over 13km op het programma. Er kunnen geen punten voor de rode trui genomen worden.


04.08.2016 Jochen behoudt rushes trui.
Op de tweede dag van de ronde van Namen stond de koninginnenrit op het programma. Na dertig kilometer lag de eerste tussensprint. Die zette Jochen naar zijn hand. Ploegmaat Matthias Delameilleure snoepte punten af van de concurrentie door tweede te worden. De twee andere tussenspurten lagen diep in de finale. Daar kon Jochen geen rol van betekenis meer spelen. Ondanks het vele klimwerk eindigde deze etappe op een groepssprint van een fel uitgedund peloton. De zege ging naar Seppe Verschuere. Op ruim 10 minuten kwam Jochen over de streep in een tweede peloton van ruim 60 renners.

Vandaag staat een etappe van 150km op het programma met een eerste tussensprint na amper acht kilometer. Alles kan live gevolgd worden via deze klink, klik hier.


03.08.2016 Jochen houdt tussenspurten trui over aan ontsnapping .
Jochen behaalde vandaag de tussenspurten trui in de eerste etappe van de ronde van Namen. Vrij vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van 13 renners. De voorsprong groeide naar maximaal 1'10". Onderweg sprokkelde Jochen net voldoende punten om de leiderstrui aan te trekken in het rushes klassement. Finaal liet hij het peloton gaan en nam geen risico's voor de sprint. De renners reden een hele dag in de regen. Een etappa over 150km van Walcourt naar Philippville.04.07.2016 winst ploegentijdrit Beker van België.
Dovy Keukens - FCC heeft zondag de ploegentijdrit in Borlo gewonnen. De wedstrijd telde mee voor het klassement van de Beker van België. Het zestal (Verschaeve, Coorevits, Vandevyvere, Delameilleure, Vanbetsbrugge en Deweer) won met 23 seconden voorsprong op de troepen van Atom 6 - Tops Antiek. Rock Werchter klokte af op een achterstand van 37 seconden.


 

04.07.2016 winst in Nieuwpoort, vijfde plaats in Oostende
Afgelopen dinsdag won Jochen het criterium in Nieuwpoort. Hij haalde het in een spurt met drie voor Stijn Mijne en Wannes Debuyssere. Het trio ontsnapte op 11 ronden van het einde en kon een kloof van dertig seconden bij elkaar fietsen. Twee dagen nadien stond het criterium in Oostende op het programma. Daarin werd Jochen vijfde. Vier renners reden vanaf de start weg en werden nooit meer ingehaald. De overwinning ging naar Giel Bruyneel. Jochen ontsnapte op vier ronden van het einde uit het peloton en reed solo naar een vijfde paats.


27.06.2016 Competitie hervatting.
Morgen hervat Jochen de competitie met een criterium in Nieuwpoort. Donderdag volgt het criterium in Oostende.

22.06.2016 Jochen out met buikgriep.
Wat dinsdagvoormiddag een vermoeden was, is vandaag vastgesteld. Jochen is enkele dagen out met buikgriep.


22.06.2016 opgave Romsée-Stavelot-Romsée.
Als leider mocht Jochen van start gaan in deze lastige Ardennen wedstrijd "Romsée-Stavelot-Romsée. Jochen is op de dag van de wedstrijd opgestaan met maag- en darmproblemen. Toch wilde hij kijken waar hij uitkwam op dit parcours, wetende dat top 20 moeilijk ging worden.
Vroeg in de wedstrijd kreeg een kopgroep van acht renners, die geen bedreiging waren voor het individueel klassement, het vrijgeleide van het peloton. De groep werd gecontroleerd door de renners van Dovy Keukens - FCC. De voorsprong groeide uit tot ruim vier minuten. Op de tweede helling van de dag, Basse-Bodeux, namen andere renners het peloton op sleeptouw. Jochen hield zich kalm in de buik van het peloton. Na zowat 80km wedstrijd, op de vierde helling van de dag, de Haute Levée, kwam Jochen in moeilijkheden. Met braakneigingen stapte hij even verder af in de bevoorrading. De kopgroep werd pas in de slotkilometers ingelopen. De overwinning ging naar de Nederlander Adne Van Engelen. In het algemeen klassement voor de Beker van België komt Jochen op plaats drie te staan.


19.06.2016 Derde plaats en leiderstrui in Taviers
Jochen is vandaag derde geworden in de Beker van Belgie manche te Taviers. Na een hele dag in een kopgroep te hebben gezeten bleef Jochen met een duo van Color Code over. De derde plaats was het hoogst haalbaar. Hij is wel de nieuwe leider in de BVB.

De wedstrijd kende een ander wedstrijdverloop als vorig jaar, waar de koers eindigde op een massaspurt en Jochen tweede eindigde en daardoor leider werd in het tussenklassement 2015.

Op het vernieuwde parcours van de GP Olivier Kaisen bleef het pak niet bijeen, maar ontstond in de eerste ronde een kopgroep van 13 renners. De renners van Dovy Keukens - FCC probeerden de kopgroep geen vrijgeleide te geven en toen het verschil met de leiders door achtervolgingswerk van onder meer Jeroen Muylle, Gilles Coorevits en Stijn Vandevyvere gereduceerd werd tot 32 seconden, maakte Jochen in zijn eentje de sprong naar de leiders. Door de regen kwam hij ergens rond halfkoers ten val. Hij kon weer komen aansluiten vooraan na zijn valpartij, maar bij de val raakte een schoen beschadigd, zodat hij van schoeisel moest wisselen tijdens de wedstrijd. In de slotronde raakte hij voorop met twee renners van Color Code - Arden Beef, de latere winnaar Ludovic Robeet en Lionel Laminiaux. Op 10km van de finish reed Jochen lek achteraan en vond nog een fietswissel plaats. Jochen was enorm tevreden dat hij ondanks alle pech die hem tijdens deze wedstrijd overkwam toch nog derde kon worden en zo de felbegeerde leiderstrui in het klassement voor de Beker van België mocht aantrekken. Jonathan Van Betsbrugge eindigde 28ste en Jesse Lowyck 61ste.

In het ploegenklassement staat Dovy Keukens-FCC derde na de wedstrijd te Taviers, op slechts één punt van de tweede plaats.


12.06.2016 Zevende plaats in BVB-manche te Fleurus
De Memorial Albert Fauville in Fleurus was de derde manche meetellende voor het regelmatigheidcriterium 'Beker van België'. Het werd
een slopende wedstrijd. Na goed één uur wedstrijd waren ploegmaten Jesse Lowyck en Jonathan Van Betsbrugge voor Dovy Keukens - FCC vertegenwoordigd in de kopgroep die 20 km verder terug bijgehaald. Daarna ontsnapten zeven renners, waarbij geen enkele renner van de ploeg. De voorsprong klom naar anderhalve minuut. Jochen probeerde met 4 anderen de kloof te overbruggen op een drie kilometer lange kasseistrook, maar kreeg een groep van een 30-tal renners in zijn zog, waarbij ook Mathias Delameilleure. Op de kasseistrook die de renners elke ronde voor de wielen kregen, reed Jesse Lowyck lek. Tijdens het afhaspelen van de vier plaatselijke ronden, bleven nog 4 renners voorop. De rest moest voorin lossen.
Jochen probeerde op drie ronden van het einde met een tiental medevluchters de kloof te dichten, maar strandden finaal op een tiental tellen van de leiders. Hij moest uiteindelijk vrede nemen met een knappe zevende plek in de einduitslag. Voor het ploegenklassement kwam Mathias als tweede renner van de ploeg over de streep, hij probeerde nog naar het groepje tegenaanvallers met Jochen toe te rijden, maar kreeg de laatste 100 meter niet gedicht. Jonathan was onze derde man in de uitslag.

Met deze zevende plaats komt Jochen op de derde plaats te staan in het algemaan klassement. De uitslag van de wedstrijd + het klassement is te vinden op volgende link: klik
hier.05.06.2016 Jochen van start in Ruddervoorde Koerse.
Komende woensdag komt Jochen alsnog aan de start van Ruddervoorde Koerse. Deze profkoers gaat van start om 13u30. De renners dienen 16 ronden af te leggen, goed voor 172km. Alle info is te vinden op volgende link: http://www.ruddervoorde-koerse.be

Update programma Jochen:
klik hier05.06.2016 In de kopgroep tijdens Zwevezele koerse.
Na een rustperiode van twee weken ging Jochen opnieuw met volle ambitie van start in de regionale interclub te Zwevezele. In de tweede ronde ontstond een kopgroep van acht renners. Daarbij een duo van Home-Solutions en Tops Antiek - Atom 6. Voor Dovy-Keukens was Jochen mee. Snel groeide de voorsprong naar anderhalve minuut, wat ook de maximale voorsprong bedroeg. Op vier ronden van het einde naderde het peloton tot op 50 seconden. Van Cauwenberge voelde het gevaar in trok voorin in de aanval. Hij kreeg een renner van Home-Solutions mee. Jochen ging in de tegenreactie met Miel Pyferoen maar de kloof bleef rondenlang 15 seconden. In de slotronde werden ze ingerekend door 14 achtervolgers en op drie kilometer van de aankomst werden ook de twee leiders ingerekend. Met 22 trokken ze naar de aankomst waar gesprint werd voor de zege. De sprint werd ontsierd door een zware valpartij van Jo Maes op 150m van de aankomst. In zijn val nam hij verschillende renners mee. Jochen kon tijdig ontwijken en bolde als negende over de aankomst. De overwinning ging naar John-Ross Clauw. Volgens een laatste update is alles in orde met Jo Maes. Hij houdt aan zijn val een gebroken oogkas over.


16.05.2016 Derde plaats in Waregem.
Na een vierdaagse trainingsweek in de Ardennen trok Jochen met gemengde gevoelens naar Waregem. Er kwamen 56 renners aan de start. Het tempo lag meteen redelijk hoog maar pas na halfkoers onstond een kopgroep van acht renners. Jochen kwam vijf ronden later met een achtervolgende groep aansluiten. Intussen hadden Kevin Neirynck en Kevin Degezelle al het hazenpad gekozen net voor de samensmelting. Op drie ronden van het einde kon een zestal, met Jochen erbij , zich losrukken uit de achtervolgende groep. Ze kwamen echter te laat want de zege ging voorin naar Neirynck. Jochen won de sprint voor de derde plaats en blikt tevreden terug na een vermoeide vierdaagse trainingsweek.

01.05.2016 --- Eerste seizoenszege in Veldegem.
Jochen was deze namiddag de snelste uit een kopgroep van 13 die al vroeg in de wedstrijd ontstaan was. Hij haalde het voor Lorenzo Blomme en Angelo Vandaele. Later meer.


30.04.2016 --- Opgave na materiaalpech in Menen Classic.
186 deelnemers aan de start waarbij de overwinning in een massasprint ging naar Rob Leemans. Jochen kreeg al na 25km af te rekenen met een lekke band. Doordat het deelnemersveld in brokstukken verscheurd was kon hij niet direct rekenen op assistentie van de ploegwagen. Een neutrale wagen kon helpen maar toen was duidelijk dat het kalf verdronken was. Tot tweemaal toe probeerde Jochen de situatie recht te zetten maar teveel geloste groepjes zaten tussenin. In de bevoorradingszone stapte Jochen af. Hij zal morgen van start gaan in de kermiskoers te Veldegem.


25.04.2016 --- 3e plaats in Ardooie.
61 deelnemers kwamen opdagen om 112km af te leggen verdeeld over 25 ronden. Al van bij de start trokken drie renners in de aanval. Jo Maes, Matthias Vandewalle en Ruben Demarez. Het trio liep maximaal 40 seconden uit. Halfweg koers paste Demarez voorin. Intussen is een achtervolgende groep van 15 renners ontstaan. Diep in de finale probeerden Jochen, Mario Willems en Kenzie Boutté de sprong naar voor te maken maar dichter dan 9 seconden kwamen ze niet. Voorin hielden ze verrassend staan en kon het duo sprinten voor de zege. Daarin haalde Maes het vlot voor Vandewalle. Jochen regelende de sprint voor de derde plaats.


18.04.2016 --- Pechdag in driebergenprijs Stasegem.
185 deelnemers aan de start voor een pittige wedstrijd doorheen de Vlaamse Ardennen waar zich een kopgroep vormde die bij het aansnijden van de drie plaatselijke rondes in Stasegem nog een halve minuut voorsprong hadden. In de heuvelzonde kreeg Jochen tot tweemaal toe af te rekenen met een lekke achterband. De eerste maal net voor de kasseien van de Kaperij. Met behulp van ploegmaats kon hij zich weer voorin de groep nestelen. Een tweede wielwissel gebeurde op grondgebied Sint-Lodewijk op de terugweg naar Stasegem. Intussen kreeg het peloton een hevige regenbui over hen heen waardoor de deur achterin het peloton openstond. Op zowat 25km van het einde was alles te herdoen. In de slotronde waagde een trio hun kans. Ze hielden verrassend stand tegen een aanstormend peloton. Mathias Ballet won voor Legley en Verwilst. Jochen eindigde in de buik van het peloton en finishte als 18e.
 

10.04.2016 --- 23e plaats op het PK in Dentergem.
Op het PK voor elite zonder contract te Dentergem kwamen 101 deelnemers aan de start. De ploegmaats van Jochen, Ruben De Marez en Kim Borry, reden een dijk van een wedstrijd. Al na een uur wedstrijd reed een kopgroep van een zevental renners voorop, met daarbij de twee Dovy Keukens-FCC renners en daarnaast ook nog een erg aanvalslustige Gianni Marchand (Cibel), de latere kampioen Jens Vandenbogaerde (Superano Ham), Niels Nachtergaele, Kenny Constant en Thijs Vandaele.  Aanvankelijk kwam er nog een tegenaanval van Jochen, Alexander Maes, Matthias Dewitte en later vergezeld van Jo Maes, maar dichter dan 22 seconden kwamen ze niet. De voorsprong van de vluchters liep uiteindelijk uit tot een tweetal minuten op wat overbleef van het peloton. In de slotronde kwam een late aanval van Gianni Marchand, die voorop raakte met Nachtergaele en Vandenbogaerde. Ruben De Marez moest zich, gesteund door ploegmaat Kim Borry, tevreden stellen met een knappe vierde plaats. Kim werd verdienstelijk zevende.
In het peloton eindigde de titelverdediger Mathias Delameilleure 22ste, net voor Jochen Deweer die 23ste werd. Ward Lapiere gaf op.

10.04.2016 --- 4e plaats in Evergem.

03.04.2016 --- 9e plaats van 215 deelnemers in Anzegem.

Een groot aantal deelnemers in Anzegem voor een parcours over 13 ronden met telkens de beklimming van de Holstraat. De eerste 4 ronden bleef de wedstrijd gesloten. Pas halfweg koers ontstond een omvangrijke kopgroep die maximaal 50 seconden voorsprong nam. Drie ronden later was alles weer te herdoen. Diep in de de finale konden 14 renners wegrijden, met daarbij Jochen. Angelo Vandaele was de eerste die het probeerde op anderhalve ronde van het einde, maar hij werd ingerekend onder de rode vod. Met een late uitval won Gianni Marchand de wedstrijd voor ploegmaat en Belgisch Kampioen Joeri Stallaert. Jochen werd negende.


01.04.2016 --- Update fotoalbum.

Het fotoalbum werd aangevuld. Hartelijk dank aan Rita D'haene, CyclingEye, Bart Devriese, Celien Van Renterghem & Martine Verfaillie voor hun bijdrage.
 

26.03.2016 --- 2e plaats in Slypskapelle.
130 deelnemers aan de start. Uit een omvangrijke kopgroep van 13 renners kon op twee ronden van het einde Michiel Dieleman wegrijden. Jochen ging in de slotronde samen met Jens Vandenbogaerde nog in tegenaanval maar dichter dan 12 seconden kwamen ze  niet meer. De renner van Cibel won de wedstrijd. In een sprint voor de tweede plaats haalde Jochen het voor Jens.
 

24.03.2016 --- 7e plaats in Bellegem.
Een peloton van 171 renners aan de start in Bellegem. Een kopgroep van zes kon sprinten voor de overwinning. Daarin haalde Belgisch Kampioen Joeri Stallaert het. 20 seconden later won Jochen de sprint voor de zevende plaats van een achtervolgende groep van 10 renners.
 

20.03.2016 --- 22e plaats GP Wilfried Peeters.
Met een gemiddelde snelheid van 47,5 km/h werkten de renners de 160km af. Pas na twee uur wedstrijd ontstond een omvangrijke kopgroep van 18 renners. De voorsprong bedroeg altijd om en bij de dertig seconden. Voorin moesten finaal twee renners de rol lossen. Ondanks het kopwerk van verschillende teams kwam het peloton moeizaam dichter. Enkele valpartijen in het peloton verstoorden het achtervolgingswerk. Uiteindelijk kwamen ze  ruim 15 seconden te laat om de kopgroep in te rekenen. De winst ging vooraan naar Timothy Stevens. Jochen werd zesde in de groepssprint en eindigde op een 22e plaats.


18.03.2016 --- derde plaats Handzame Challenge.
Jochen is deze namiddag derde geworden in de massasprint van de Handzame Challenge. Hij moest enkel de Nederlander Bram Welten (BMC) en Christophe Noppe (EFC-etixx) laten voorgaan.
Na een aanloopronde van 105km trok een gesloten peloton de drie plaatselijke rondes in. Een elftal bundelen de krachten en reden anderhalve ronde voor het peloton uit. Onder leiding van het BMC Development team liep alles in de slotfase weer samen. In een massasprint stond geen maat op de Nederlander Bram Welten, die met een fietslengte won voor Christophe Noppe en Jochen.


foto's: CyclingEye - Patje Cosyn


13.03.2016 --- Knap weekend afgesloten met een 2e plaats.

In Meulebeke stonden zaterdag 130 renners aan de start voor een wedstrijd over 115km. Het eerste uur bleef de wedstrijd gesloten. Pas iets na halfweg koers ontstond een kopgroep van acht renners. Eén ronde later zag Jochen het gevaar in, en dichtte zowaar de kloof in zijn ééntje. De kopgroep boekte een maximale voorsprong van 40 seconden maar helaas kwam op twee ronden van het einde alles opnieuw samen. In een langgerekte sprint haalde Stijn Minne het voor Matthias Dewitte en Niels Nachtergaele. Jochen kwam als 27e over de streep.
Met veel vertrouwen trok Jochen daags nadien naar de wedstrijd in Haringe. Daar stonden 90 renners aan de start voor 111km. Door de strakke bries lag het deelnemersveld al na één ronde in verschillende stukken. Jochen bevond zich in de eerste groep die ruim 25 renners telde. Al snel werd duidelijk dat de winnaar uit de kopgroep zou komen. Op vijf ronden van het einde ging het duo Bossuyt en Evensen in de aanval. Iedereen dacht aan een zelfmoordpoging maar verrassend genoeg bleef het duo telkens 30 seconden voor de uitgedunde kopgroep uitrijden. In de slotronde trok Jochen met vier renners in de tegenaanval. Voorin moest Bossuyt de beresterke Noor laten rijden. De achtervolgers kwamen geen meter dichter. De taaie Noor haalde het verdiend voor Jochen, die de sprint won van de vijf achtervolgers en het weekend afsloot met een mooie tweede plaats.06
.03.2016 --- 7e plaats in Memorial Stive Vermaut te Ichtegem
107 renners stonden aan de start voor een lus van 56km richting Diksmuide en terug om nadien nog 8 plaatselijke ronden aan te vatten in Ichtegem. Al vanaf de start lag het deelnemersveld in verschillende stukken door de hevige wind. De renners kregen net na de start nog een regenbui over hun heen waardoor de weersomstandigheden enorm hard waren. Uiteindelijk zullen maar 15 renners de koers volledig uitrijden. Na 10km ontstond een kopgroep van zeven renners die snel twee minuten mochten uitlopen. Daarachter een achtervolgende groep met Jochen erbij. De kopgroep bleef buiten schot. Enkel Tom Bosmans moet voorin de rol lossen. Jochen dunde tot tweemaal toe de achtervolgende groep uit tijdens de plaatselijke ronden, maar met z'n vijven kwamen ze niet dichter dan één minuut. Voorin ging de zege naar Jo Maes die in een sprint met drie vlot won voor Stijn Minne. Jochen won de sprint van zijn groepje waardoor hij een zevende plaats aan zijn uitslagen mag toevoegen.

>> Bekijk hier het beeldverslag op WTV-FOCUS van zondagavond 07-03-2016 met Jochen in de achtervolgende groep.


03.03.2016 --- Update kalender.
De kalender werd aangevuld voor maart en april.


29.02.2016 --- 14e plaats in openingskoers van het seizoen Gent-Staden.

Met 194 stonden ze aan de start aan het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx voor de eerste manche van de "Beker van België". De eer is al voor de tweede maal aan Gent-Staden weggelegd. Een rit in lijn  van 56km + 8  plaatselijke ronden in en rond Staden. In de buurt van Deinze, na 20km wedstrijd, werden waaiers getrokken door de strakke wind. Een kopgroep van 14 kwam tot stand met daarin Jochen. Daarnaast ook vier renners van Lotto-Soudal U23. De voorsprong groeide stelselmatig naar 1'30". Een achtervolgende groep kwam in de slotronde nog sterk opzetten waardoor er voorin aangevallen werd. De groep spatte in twee en er ontstond een nieuwe kopgroep van zeven renners. Die zeven mochten sprinten om de zege. Edward Planckaert van het Lotto-Soudal U23 toonde zich de snelste. Jochen moest in de finale passen waardoor een achtervolgende groep kwam aansluiten. Hij kon zich nog naar een 14e plaats sprinten. 70 renners rijden de wedstrijd uit. In het klassement voor de Beker van België komt Jochen op een vierde plaats te staan.
    
>> Bekijk
hier het beeldverslag op WTV-FOCUS van zondagavond 28-02-2016 met Jochen in de kopgroep.
>> Bekijk
hier de officiële uitslag en het klassement van de Beker van België.

 

 

zaterdag 23/01/2019
EMELGEM
oefenkoers - clubkampioenschap


 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© www.jochendeweer.be - 2006 - webdesign: Jochen Deweer  Monitored by BelStat - Your Site Counts