De Coutuers

Wat is Coutuer.net

Op Coutuer.net vind je allerlei items die te maken hebben met de mensen die deze naam dragen.  Als je iets met een of andere Coutuer te maken hebt
en je wil er iets over kwijt,
dan kan deze site je een forum bieden.20/8/2017
Goud voor Luk Coutuer en Nicole De Groote
Op 23 juni waren Luk en Nicole 50 jaar getrouwd en dat werd op 17 juli gezellig en lekker in familiekring gevierd in Restaurant Eekeveld in Brakel.


Op één na, de volledige roedel

Rosalie zorgde voor de verrassende huisversiering.


En nu proberen er nog een paar jaartjes bij te doen...

4/4/2017
Dirk Coutuer brengt nieuwe CD uit !

Ik bracht vandaag een nieuwe CD/download/streaming album uitgebracht, genaamd Exodus.  Het bevat 8 instrumentale impressies van gevoelens die mensen doormaken als ze hun hebben en houden moeten achterlaten en vluchten, om welke reden dan ook.

Hier de trailer: Exodus.Een download kost tussen 7 à 8 euro (afhankelijk van het platform), de CD 10 en bij verzending 12.
Hij klinkt helemaal anders dan mijn eerste album: veel strijkers, blazers en een goeie geut synthesizers. Ook de algemene productie klinkt beter.
De opbrengst gaat - opnieuw - integraal naar "PLAN" (beter gekend als "Foster Parent Plan").

Dirk


25/12/2016
Onze wensen voor 2017
17/12/2016
Hockeymeisjes uit Leuven winnen internationaal toernooi

De U12 meisjesploeg van de Koninklijke Hockeyclub Leuven heeft een internationaal hockeytoernooi  gewonnen.


Het toernooi vond afgelopen weekend plaats in de Spaanse stad Barcelona.  Er deden meer  dan 80 ploegen mee aan het toernooi. Het waren geen gemakkelijke matchen, maar de Leuvense hockeymeisjes konden duidelijk sneller lopen en hadden een betere techniek dan hun tegenstanders.

Proficiat hockeymeisjes !

Ketnet: 12 december2016
Uiterst links zie je de "ploegkapitein" Rosalie Coutuer.
 

Rosalie is de 4de van links (geknield).
Hier pronkt "kapitein" Rosalie fier met de beker.


Proficiat aan de ganse ploeg !1/12/2016
Tine schaatst

Op 26 november 2016 presenteerde de Leuvense schaatsclub Pirouette hun jaarlijks schaatsgala. Als je klikt op de foto van Tine Coutuer, kan je mee genieten van hun mooie prestatie. Proficiat Tine en Co.
27/10/2016
Overlijden van Denise Lorré

Op 24 oktober 2016 overleed Denise Lorré, weduwe van Remi Coutuer (G7) te Zwijnaarde.

We bieden de kinderen, kleinkinderen en familieleden ons oprecht medeleven aan.

10/10/2016
Het genenmateriaal van Emiel en Julia Coutuer - Merckaert verzamelde

Op 1 oktober hielden de afstammelingen van Miel en Julia hun tweejaarlijkse reünie in Sint-Genesius-Rode.  De "maffia"-Coutuer was er wel in de minderheid: de "strangers"-Dutranoit - de afstammelingen van Flor en van Lena Coutuer - hebben vooral onder de deskundige en enthousiaste leiding van Carine het initiatief in handen genomen.
't Was weer een gezellige namiddag met overgrootvader Flor Dutranoit tot jongste spruit Charlotte Van Wynsberge - dochtertje van Silvie Coutuer - als uitersten.De afwezigen hadden zo als altijd groot ongelijk.
Bedankt Carine: ge doet dat goed. Ge moogt dat nog doen !

29/9/2016
Dirk Coutuer zorgt voor oude familiefoto's

In een reactie op onze vorige bijdrage zond Dirk Coutuer ons weer een mailtje dat we met plezier publiceren:
Gefeliciteerd met die 16 jaar! Het is voor alle familieleden een mooie bron van informatie en bevat ook interessante foto's en weetjes. Ik hoop dat de site nog lang in de lucht kan blijven. En ja, het vraagt veel werk om die up-to-date te houden, maar geloof me, het wordt gewaardeerd.
In bijlage enkele foto's uit de oude doos die je kan gebruiken: ze maken deel uit van een reeks die ik wil tentoonstellen in een museum hier in Gent, maar die afspraken zijn niet niet hard gemaakt. Van zodra hierover een akkoord is, laat ik het weten.
En nog iets: sedert 1 januari ben ik een - gelukkige - gepensioneerde!
En laat die pint je maar goed smaken!
Met vriendelijke groeten,
Dirk

De foto's vind je hieronder, maar 1 ervan van zijn 4 zussen plaatste ik in hun generatie.
Andere bijdragen worden ook nog gewaardeerd !

4de Middelbaar 1944-1945 1950 - in filmsterstijl FiftiesNaar het werk op de Top Bronnen (1949)
(Lucie in het deurgat)
Trouwfoto Remi Coutuer x Denise Lorré  (21-9-1950)

16/9/2016
We vieren onze verjaardag:
www.coutuer.net is 16 jaar jong.

Op 16 september 2000 registreerde Jo de domeinnaam COUTUER.NET en stelde hij die voor de familie open.

Wat nu "kinderspel" is, was toen uitzonderlijk.  Domeinen waren dan nog enkel voorbehouden aan organisaties (uitgang .org), bedrijven (uitgang .com), informaticabedrijven (uitgang .net), educatieve instellingen (uitgang .edu) en overheidsinstellingen (.gov) en internet gebruiken was nog niet zo alledaags. Nog geen sprake van landcodes (.be), enz. Windows 1.0 was wel al verschenen, maar was een grote flop gebleken.Het succes kwam er maar met 3.1.


Zelf waren we al een tijd aan het experimenteren met de eerste browser Mosaic en met het intussen ter ziele gegane gesloten netwerk Compuserve. Zo knutselden we in 1996 van achter ons computerke (nu nog enkel te bewonderen nog in technologiemusea) een rondreis door Zuid-Afrika in mekaar, kort nadat Nelson Mandela er aan het bewind was gekomen. De technologie stond wel nog wat in haar kinderschoenen: e-mail kon al, maar beperkt en niet veel meer dan dat. Geen GSM, geen GPS, geen Google (pas opgericht in 1998), amper wegenkaarten... En dat zorgde wel voor enkele - nu ja -"kleine" probleempjes onderweg, maar we overleefden en het experiment had gewerkt.

In 2000 startte Jo zijn eigen bedrijf en kon hij een .net domein registreren.
Op 16 september 2000 stuurde hij deze e-mail:
Ha de Coutuers in Brakel!
Binnen enkele dagen komt er een internet domein bij: WWW.COUTUER.NET

Iedereen met die naam - en om te beginnen met jullie dus - kunnen dan webspace krijgen en een email adres, bvb. luk @coutuer.net of silvie @coutuer.net en voor de "strangers" natuurliijk ook iets zoals nicole.degroote @coutuer.net.

Ook webspace pa, dus oefen maar verder met Frontpage en wie weet, binnenkort gans de stamboom of andere interessante zaken op het net.

Wij parkeren er binnenkort de site van Rob en van Elvis2.

Ik kon me niet bedwingen, het moest er eens van komen. Meer binnen een paar dagen...

Groetjes,

Jo Coutuer

Daarmee zijn wij ongetwijfeld het oudste Brakelse webdomein. Maar wat er nu mee aangevangen? De website openstellen voor de ganse familie Coutuer was de eerste optie, maar bleek weinig realistisch. De reactie was nogal lauw. Dan maar zelf zonder enige informaticakennis beginnen prutsen, want je zelf doet, is ... wat een ander niet voor je doet!

De oudste schermafbeelding die we nu nog konden recupereren dateert van 22 april 2001: de aankondiging van de geboorte van Tine, dochter van Jo en Ann en mijn petekind !En misschien toch maar een stamboom? 't Proberen waard. Naar 't schijnt was Remi Coutuer (G7) daar al heel summier mee begonnen. Maar er als én genealogie- én informaticaleek dan toch maar mee gestart.  Met veel vallen en soms weer opstaan.
Toch staan we er nog: 16 jaar verder. Virussen, crashes, nieuwe computers, Windows, Mac en... gebrek aan inspiratie overleefd.
En nog altijd blijft onze hoofding geldig: de website staat open voor iedereen die iets kwijt wil. 

Opmerkingen, aanvullingen, suggesties, reacties, enz. alles welkom! Tot schrijfs!

Luk

10/6/2016
Doorbraak in onze stamboom:
Nieuwe stamouders ontdekt
Dankzij Marc DE RUYVER uit Meerbeke (Ninove) geraken we een generatie dieper in de tijd.
Tot nog toe dachten wij dat Adrianus Cotur/Coutuer onze stamvader was, maar hij  blijkt de zoon te zijn van

Joannes COUTUER en Maria FAIGNAERT

Helaas hebben we de ouders van Joannes nog niet kunnen vinden. We roepen Joannes dan maar tot nader bericht uit tot nieuwe stamvader.
We verwerkten de gegevens van Marc De Ruyver en van Marc COTEUR uit Wezembeek-Oppem, waarvoor dank,  in de pagina Stamboom/stichters.

Onze stamboom gaat dus nu terug tot ongeveer 1660.

17/5/2016
Charlotte: een koningswens


Vrijdag de dertiende mei: echt een geluksdag !
Charlotte Van Wynsberge, dochter van Koen Van Wynsberge en Silvie Coutuer. Met 4,05 kg licht en 52 cm groot - meer moet dat niet zijn - maakt zij een "Koningswens" waar !
Hier haar eerste fotootje:
Schitterend afgewerkt product met alles erop en eraan.
Niet enkel de ouders maar ook broertje Stan en de grootouders zijn zot van zo'n schatje.

12/5/2016

Jaelynn Dutranoit: een zusje voor Robin
Een nieuwe scheut op de zijtak Dutranoit :
Op 10 mei 2016 zorgde Karen Beleyn ervoor - samen met Kris Dutranoit, een kleinzoon van Flor Dutranoit en (+)Lena Coutuer -  dat Luc en Annie nog eens grootouders werden en dat Flor nog maar eens overgrootvader werd. 
We zochten eens op wat de naam Jaelynn betekent en dat is een hele boterham:
"Je bent eerlijk, welwillend, briljant en vaak inventief, vol hoge inspiraties . Je bent moedig, eerlijk, vastberaden, origineel en creatief. Je bent een leider, in het bijzonder voor een goede zaak . Soms kan het je niet schelen dat je niet afmaakt wat je begint en kan je  de details overlaten aan anderen. Je kunt het goed doen in een gezagspositie en bloeit open in intellectuele en professionele uitdagingen. Je bent onafhankelijk, nieuwsgierig en geïnteresseerd in onderzoek. Je weet wat je wilt en waarom u het wilt. Je verlangt te inspireren en te leiden en andermans zaken te regelen. Je bent stoutmoedig en gewaagd, actiegericht, energiek met een sterke wil . Je wilt een verschil maken in de wereld en hierdoor ben je aangetrokken tot culturele, politieke en sociale kwesties en zo groeien jouw creatieve talenten."
Echt geen gemakkelijke opdracht voor meisje van 3,380 kg licht en 50,5 cm klein.  Maar wacht maar tot ze groot en sterk zal zijn !
Zij presteerde het niet alleen op haar verjaardag geboren te worden, maar ook op de verjaardag van haar grote broer. Eén feest, 2 verjaardagen! Goed gemikt... Een dikke proficiat voor de ganse families en ... doe zo voort ?


28/1/2016
Foto's van Dirk Coutuer
Van Dirk kregen we volgende mail met bijhorende foto's:
Eén van mijn hobbies is het herstellen en inkleuren van oude foto's. Het effect is meestal dat zij, die de foto's in zwart-versie kennen, met een vernieuwde blik naar die foto's kijken die er ineens "modern" uitzien."
Zo heb ik recentelijk een oude foto bewerkt, die genomen was op mijn eerste communie. Het mooie is dat bijna alle Coutuers van de Kattenberg er op staan. Als je weet dat er van die generatie bijna niemand nog leeft, dan is dat toch een leuke soevenier.
Ik heb - met dank aan de stamboom - ook de geboortedatums en leeftijd opgezocht van al wie op de foto staat (zie pdf-file).

Verder vind je ook nog een foto van mijn vader als kleine pagatter met zijn oom en peter Emiel (jouw vader) in legerkostuum. En tenslotte ééntje van mijn vader op zijn eerste communie.
Terwijl ik toch bezig ben, hierbij ook een recente foto van mijn twee zonen Maximilian en Vincent.
Voilà, hopelijk heb je er iets aan!
Groeten vanuit een zonnig Drongen!
Dirk

Remi Coutuer (G7) en zijn peter Miel (G6) - 1929
Remi Coutuer in 1ste communiepakje - 1933
Vincent Coutuer (G9) - 2016
Maximilian (G9) - 2016
De "Warande"-Coutuer's op 1ste communie van Dirk (G8) - 1962
Aanwezig was op de Eerste Communie van Dirk
Wie is wie op de groepsfoto + leeftijd
Datum: 20/05/1962
Boven aan (van L naar R):
Simonne Doclo (18 februari 1925 – 37j) / (Maria) Theresia (Helena) Coutuer (29 september 1928 – 33 ½ j/
Martha (Ida) Coutuer (1 september 1924 – 37 ½ j) / Lucie (Marguerite) Coutuer (20 september 1929 – 32 ½ j /
Agnes (Maria) Coutuer (19 juni 1923 – 38 ½ j ) / Frans (Jozef) Coutuer (29 december 1920 – 41 j /
Rita Braeckman (29 december 1948 – 13 j) / Marijke Vander Donckt (22 oktober 1959– 2 ½ j )/
Remi (Emiel) Coutuer (28 mei 1927 – net geen 35 j) / Godelieve (Maria) Coutuer (11 november 1932 – 29 ½ j) /
Albert (René) Coutuer (26 oktober 1925 – 36 ½ j) / Denise Lorré (27 september 1930 – 31 ½ j) /
Maria (Martha) Coutuer (22 mei 1922 – net geen 40 j) / Robert Godfroid (3 oktober 1929 – 32 ½ j) /
Dominique Godfroid (24 augustus 1959 – 2 ½ j) / Leonel Spitaels (1 september 1924 - 37 j)

Midden (van L naar R):
Peter Vander Donckt (21 september 1958 – 3 ½ j) / Gerda Braeckman (12 oktober 1957 – 4 ½ j)

Onderaan:
Lutgarde De Clercq (1 augustus 1955 – 6 ½ j) / Josiane Spitaels (25 april 1953 – 9 j) /
Rosa Braeckman (21 april 1953 – 9 j) / Guy Godfroid (12 januari 1956 – 6 j ) /
Marleen Coutuer (27 september 1953 – 8 ½ j) / Johan Braeckman (12 januari 1951 – 11 j) /
Beatrijs (Betty) Vander Donckt (5 oktober 1951 – 10 ½ j) / Dirk Coutuer (6 november 1955 – 6 ½ j) /
Hilde Vander Donckt (22 oktober 1959 – 2 ½ j) / Jules Braeckman (29 augustus 1920 – 41 ½ j) /
Anne Vander Donckt (9 januari 1961 – 1 j) / Christine Coutuer (22 februari 1952 – 10 j)
Laatst bewerkt: 30 september 2017