Ellen Schepers

Update: 07 maart 2016

Geboren in 1983

Woonplaats: Lommel, Limburg

Roepnaam: Ellen

Als kleine peuter heb ik op 2-jarige leeftijd mijn been gebroken en dit speelt me tot op heden nog altijd parten. Door een beenlengteverschil van 1,5 cm sukkel ik regelmatig met verschillende blessures.
Een tweetal maand geleden heb ik een corrigerend zooltje van 0,7cm in mijn rechtse schoen aangemeten gekregen. In het begin is dat wel even wennen maar echt hinder heb ik er nog niet van gehad.
Een nieuwe fysiotherapeute in Geel, bij wie ik nu langsga, raadt aan om zulke afwijkingen absoluut te corrigeren, zeker bij sportende personen.
Vorig jaar heb ik ook een tijdje gesukkeld met een beenvliesontsteking rechts, waarschijnlijk te wijten aan foute schoenen die ze me in een speciaalzaak hadden aanbevolen. Ik kreeg hier een neutrale schoen in plaats van een lichte antipronatie schoen die ik daarvoor altijd gekocht had (dit wel in een andere winkel). Ik ben mij dan maar gaan informeren bij een derde speciaalzaak en zij raadden mij ook een lichte antipronatieschoen aan. Bovendien kreeg ik hier ook nog een klein verhoogje zodat mijn beenvlies op de juiste plaats ontlast werd. Sindsdien heb ik geen last meer.
Wat een schoen en juist advies toch niet kunnen doen

FORGET ALL THE REASONS WHY IT WON'T WORK AND BELIEVE THE ONE REASON WHY IT WILL

Hoe ik eraan begon

Mijn loopcarrière is in feite voortgevloeid vanuit al de andere sporten die ik al van kleinsaf beoefen. Ik was amper 2 jaar oud toen ik met turnen begonnen ben. Drie en half jaar later werd ik al in de keurgroep opgenomen. Dit betekende 4 maal per week 3 ½ uur trainen.
Tijdens mijn schoolperiode deed ik tussendoor ook vaak mee met de schoolloopjes en andere sportieve evenementen. Toen ik 10 jaar oud was, ben ik wegens aanhoudende rugklachten bij veschillende specialisten geweest. Jammer dat toen niemand aan een beenlengteverschil dacht.
In het middelbaar ben ik dan, met volle overgave, sportschool gaan volgen. Tussen het sporten op school, turntrainingen en -competities door, deed ik hier ook mee aan alle sportevenementen die aangeboden werden. Vooral lopen en schoolvoetbal dan. Geweldige tijden waren dat.
Toen ik een verdere beroepskeuze moest maken, raadden ze me op school aan om, gezien mijn rugklachten, geen kiné-studies aan te vatten maar beter te kiezen voor verpleegkundige (hoe raar het ook mag klinken). Deze studies heb ik dan ook met glans beëindigd maar tijdens die drie jaar werd er nog amper gesport.
Eens aan het werk had ik de smaak echter snel weer te pakken ... en mijn Jack Russel heeft het toen geweten ... overal vergezelde ze mij, alle paadjes verkennend en genietend in de bossen. Tijdens de winter zwom ik dan ook terug regelmatig en om het compleet te maken ben ik 5j geleden dan ook maar gestart met tennissen. Hierbij voelde ik dat bij zware matchen het uithoudingsvermogen soms wel te wensen overliet. Dus een extra motivatie om terug meer te gaan sporten want dit gevoel kende ik niet in mijn jeugdjaren ... ik moest en zou terug fitter worden… zo ben ik nu dus sinds vorig jaar bezig met competitiesport (vooral triatlon).

Trainingsactiviteiten

Looptraining doe ik ongeveer 2 à 3 maal per week, fietstraining ongeveer 1 à 2 maal per week, bovendien altijd hopend op goed weer zodat ik dan ook met de fiets van en naar mijn werk kan rijden (35km enkel). Daarnaast probeer ik ook natuurlijk ook 2 à 3 maal per week te gaan zwemmen.
Tijdens mijn looptraining doe ik meestal iets rond de 7 à 12km. Deze trainingen zijn vaak intervallopen of duurtrainingen afhankelijk van wat de dag voordien op mijn trainingsschema stond. Ik gebruik altijd een Garmin Fenix3 sporthorloge om mijn trainingen en resultaten te kunnen bekijken en mijn schema eraan aan te passen. Heel leuk en motiverend zo een hightech ding. Vroeger liep ik ook altijd met muziek maar nu geniet ik echt van de rust en stilte om me heen. Zalig om gewoon eens niets te horen of enkel je eigen ademhaling, de pootstapjes van mijn Engelse Cocker, de vogels en de wind om je heen ... genieten! Soms haat ik het als mijn hond geen zin heeft en ik juist een interval training wou doen. Best frustrerend, maar de dagen dat ze perfect langs me loopt en mee afziet op en af de heuveltjes met mij zijn de beste loopjes die je kan hebben.
Sinds januari 2016 ben ik ook lid van de Lommelse triatleten (dankzij het feit dat sommige leden hun lidmaatschap niet verlengden want in feite is er een ledenstop). Ik probeer natuurlijk zoveel mogelijk met hen mee te gaan trainen maar gezien mijn werkrooster is dat natuurlijk niet echt gemakkelijk. Het leuke aan deze trainingen is dat je zo de mogelijkheid hebt om je techniek te verbeteren en ... natuurlijk leer je ook weer nieuwe mensen kennen.

Mijn wedstrijdervaringen

Vorig jaar liep ik op 17 mei Antwerpen mijn allereerste triatlon (⅛ triatlon). Het water was toen maar 16 graden en ik heb afgezien. Het was een enorm zware ervaring maar een heel mooie aankomst. Twee maand later deed ik dit nog eens over in de Hageland triatlon in Aarschot.
Tussen mijn trainingen en werk door doe ik soms ook eens een trailrun mee of een andere stadsloop maar met mijn weekenddiensten is dit vaak moeilijk op voorhand te plannen. Inschrijvingen vooraf zijn moeilijk voor mij waardoor de interessante events nogal dikwijls volzet zijn. De Antwerp 10 Miles en de Santa Run vind ik best heel toffe evenementen maar mijn voorkeur gaat toch eerder uit naar natuur- of trailruns, zoals de Lommelse Trailruns.

Bijkomende informatie

Mijn doelen zijn om dit jaar een kwart triatlon mee te doen en hier en daar wat loopjes en sprinttriatlons. Ik kijk ook reeds uit om mijn eerste triatlon in clubtenue van de Lommelse Triatleten te kunnen lopen.
Mijn ultieme droom is ooit een Ironman mee te kunnen doen maar ik zal de lat waarschijnlijk iets lager moeten leggen ... een marathon uitlopen zonder blessures zou voor mij ook al een droom zijn die uitkomt.

Mijn favoriete foto's

Foto 1: Hageland Triatlon 2015: zelf vind ik dit één van mijn leukste actiefoto's

Foto 2: Antwerp Triatlon 2015: mijn allereerste ⅛ triatlon-wedstrijd

Foto 3: Antwerp Triatlon 2015: schitterende aankomst

Foto 4: Juni 2015: ⅛ triatlon in Retie

Foto 5: September 2015: Mariano (Italië), zelfs op vakantie kan ik het niet laten

Foto 6: November 2015: in actie tijdens de Lommel Trail

Klik op een foto om de slideshow te starten

install tracking codes
Visitors Total