Filip Bellemans

Update: 22 augustus 2016

Geboren in 1973 (Schaarbeek)

Woonplaats: Overijse, Vlaams-Brabant

Roepnaam: Running Mate

Begin juli ben ik geopereerd aan de achillespees en momenteel ben ik dus revaliderend. Bijna dagelijks gaan lopen tijdens de laatste 25 jaar is hiervan wellicht de oorzaak.

Lopen/bewegen is voor mij zoals eten en drinken, een dagelijkse behoefte

Hoe ik eraan begon

Tijdens mijn jeugd was ik wielrenner en nam ik deel aan verschillende wedstrijden. Omwille van rugproblemen was ik echter genoodzaakt hiermee te stoppen.
Op mijn 19de kocht ik mij een paar loopschoenen en sloot ik mij aan bij DCLA - Daring Leuven waar ik mijn huidige trainer, Wim Wouters, tegen kwam. Onder zijn begeleiding liep ik toen onder meer de dubbele baanronde van de atletiekpiste in minder dan 2 minuten én de kilometer in 2´37. Ik was een halve fondloper.
Later combineerde ik pistewedstrijden met stratenlopen. Meestal wel steeds de korte afstand (5 km) waarop ik vlot 17 km/u haalde.
Tot 2006 won ik dan ook regelmatig zo´n korte jogging. Sindsdien is de snelheid wel wat verminderd.

Trainingsactiviteiten

Als het lichaam het toelaat, loop ik het liefst 6 van de 7 dagen in de week. Lopen is een manier van leven voor mij. Een dagelijkse activiteit zoals eten en drinken.
Ik loop het liefst ´s ochtends op een nuchtere maag of aansluitend na de werkuren. Vaak is dat ook op mijn eentje. Ondanks het feit dat ik de 40 al een tijdje gepasseerd ben, loop ik nog altijd graag zo snel mogelijk. Ik hou van snelheidstrainingen op de piste én van intervaltrainingen in het bos.
Ik woon in de buurt van het Zoniënwoud, de ideale plek om te lopen. Voor de pistetrainingen trek ik af en toe naar Kortenberg omdat in mijn gemeente geen 400m-atletiekpiste in tartan ligt.

Mijn wedstrijdervaringen

Ik hou vooral van echte stratenlopen (op asfalt/beton) én van wedstrijden op de piste. Wat de wedstrijden betreft, ik loop voor de snelheid, voor de prestatie, voor de running high. Waar deze wedstrijden plaatsvinden is eigenlijk niet van belang, al loop ik graag in eigen streek, de Druivenstreek en de Noordrand rond Brussel.
Ik hou ook vooral van snelle omlopen.

Bijkomende informatie

Ik varieer nog al eens van loopschoenen, omdat ik aan de bron zit én van afwisseling hou. Mijn job is mijn passie en daardoor voelt het ook niet aan als werken. Ik ben adviseur bij Running Mate en kan zeggen dat ik graag werk met een groot aanbod aan loopschoenen. Elke loper (m/v) is dan ook het best gebaat bij een gepersonaliseerd advies.
Ik weet niet welk loopniveau ik nog ga halen na mijn revalidatie. Ik hoop alleszins in 2018 opnieuw in competitie te komen, misschien is dat dan wel in het snelwandelen ...

Mijn favoriete foto's

Foto 1: Eind jaren 90 toen ik nog 2´37 op de kilometer liep

Foto 2: Juni 2014, BK 5000m Master M40-49 in Lebbeke

Foto 3: Juli 2015, Stratenloop Weerde

Foto 4: Juli 2015, Stratenloop Weerde

Klik op een foto om de slideshow te starten