Inge Dries

Update: 30 mei 2016

Geboren in Sankt-Vith (Ardennen), het duitstalig deel van België

Woonplaats: Herentals, Antwerpen

Roepnaam: Inge

Van nature uit ben ik een echte vechter, ik denk wel dat ik dat over mezelf mag zeggen. Dat heeft ook wel zijn voordelen. Als ik thuis ga lopen dan ga ik voor het pure plezier ervan maar op een wedstrijd zal ik altijd tot het uiterste gaan, alles geven en dat steeds met hoge verwachtingen.

Dein Körper kann alles schaffen, es ist der Geist den du überzeugen musst.
(Je lichaam is tot veel in staat, het is je geest die je moet overtuigen)

Hoe ik eraan begon

In 2002, na de geboorte van mijn zoontje Luca, ben ik met hardlopen begonnen. In het begin liep ik altijd ´s morgens voor ik naar het werk vertrok. Zo kan ik de dag met positieve energie starten. Later werd ik lid van SC Bütgenbach en AC Eifel. Dit was een mooie periode waarin ik vele wedstrijden liep en hierbij ook enkele podiumplaatsen wist te veroveren.
Drie jaar gelede ben ik dan verhuisd van de Ardennen naar Herentals, echt wel een moeilijke periode in mijn leven. Hierdoor ben ik dan ook een tijdje gestopt met lopen, maar een poos later heb ik toch terug de moed gevonden om rustig opnieuw te beginnen.
Een jaar geleden heb ik dan ook besloten om mij opnieuw aan te sluiten bij een club, ACHL Westerlo. Een nieuwe omgeving, een nieuwe taal, een nieuwe loopclub ... allemaal logisch toch ;)

Trainingsactiviteiten

Lopen is doorheen mijn leven steeds ook iets geweest waar ik relatief goed in was. Zo mocht ik vroeger op school steeds met de jongens meedoen tijdens de looptraining.
Ik train vijf keer in de week, tussen de 5 en 20 km, waaronder 2 maal interval. Sinds januari ben ik dus aangesloten bij ACHL Westerlo, een toffe club waar ik samen met toffe mensen kan trainen.
Lopen doe ik het liefst in de natuur waar het rustig is. Ik loop zonder muziek omdat ik graag hoor wat rondom mij gebeurt en mij zo beter op mijn ademhaling kan concentreren. Ik hou van de korte en snelle afstanden en mijn doel is om terug de 5 km rond de 18 min en de 10 km onder de 40 min te lopen, zoals ik 3 jaar geleden deed.
In januari ben ik met marathontraining begonnen. Spijtig genoeg liep ik tijdens de week voor de Marathon van Antwerpen een blessure op aan de adductoren. Hierdoor viel mijn debuut heel jammerlijk, en emotioneel heel pijnlijk, in het water. Momenteel ben ik dan ook nog steeds aan het revalideren. Ik kijk al uit naar de dag ik terug fit ben, deze dag kan niet snel genoeg komen. Naast het lopen fiets ik ook graag. Ik trek er dan ook geregeld op uit met de koersfiets.
Mijn partner steunt mij volledig in het sporten en gelukkig trekt hij ook af en toe aan de handrem om op tijd eens rust te nemen. Geregeld trekt hij zelf ook eens zijn loopschoenen aan en dan kunnen we er samen op uit trekken.

Mijn wedstrijdervaringen

Lopen is voor mij veel meer dan enkel trainen voor wedstrijden en podiumplaatsen. Ik krijg er zoveel positieve energie van, alles lijkt bovendien gemakkelijker te gaan, dat gevoel van op een wolkje te zitten na een lekkere zware training is heerlijk.
Vroeger liep ik wekelijks wedstrijden in de Ardennen. Hier in Vlaanderen heb ik er nog maar een paar gelopen, eerst moest ik een nieuwe club vinden en nu is het terug opbouwen.
Momenteel loop ik afwisselend met schoenen van Asics en Nike. Ik shop zowat een beetje overal, maar bij Decathlon ben ik een toch een vaste klant.

Bijkomende informatie

Uit eigen ervaring kan ik alleen meegeven dat beweging voor een mens heel belangrijk is. Niet alleen voor je lichaam maar ook voor je geest. En ... wie niet graag loopt, wandelen is even goed. ´ Een gezonde geest in een gezond lichaam´

Mijn favoriete foto's

Foto 1: Je lichaam verzorgen, kan je op veel verschillende manieren. Stretchen is ook een goede voorbereiding op het lopen of een ontspannende bezigheid na de inspanning.

Foto 2: 2011 Jogging Waimes (Weismes) dichtbij Verviers, samen met mijn zoontje.

Foto 3: Geregeld eens op verkenning met de koersfiets. Hier in de streek van Olen.

Foto 4: In volle actie tijdens de Jogging in Olen.

Klik op een foto om de slideshow te starten