Kenny Peetermans

Update: 6 juni 2016

Geboren in 1981

Woonplaats: Heist-op-den-berg, Antwerpen

Roepnaam: Kenny

Ik ben maar gewoon de alledaagse, zelfstandige Business Intelligence Consultant, die elke dag om 4u45 opstaat om de files naar Brussel te vermijden. Ik ben nu 7 jaar getrouwd met een kleuterleidster, want dat zijn de enigen die genoeg geduld hebben en ik heb 2 prachtige dochtertjes, die allebei ´Papa toertje lopen?´ als één van hun eerste zinnetjes konden uitspreken. Zij zijn zonder uitzondering het allerbelangrijkste in mijn leven. Alles wat niet rechtstreeks bijdraagt aan hun toekomst, is ondergeschikt. Dus ook mijn loophobby ...
Hoewel ik zelf wel eens graag geniet van een rustig dagje niks doen, staat de mixer constant in mijn mayonaise te draaien. Analyseren, evalueren, evolueren, processen efficiënter maken, nieuwe concepten uitdenken en ideeën uitwerken, etc... Mijn vrouw is blij dat ik dat tijdens mijn job kwijt kan en de overschot dump in JogLog ...
Ik heb regelmatig eens een goeie verkoudheid omwille van de vermoeidheid die opstapelt door mijn 3 wekkers: 1 mechanische en dan de 2 bovenvermelde natuurlijke wekkers zonder snooze-knop. En erop kloppen doe ik nu ook weer niet. Verder ben ik gelukkig kerngezond en heb ik nooit echt last van loopkwaaltjes. Behalve een lopende neus dan ...

Hoe ik eraan begon

Een begenadigd afstandsloper ben ik nooit geweest. Mijn ouders hebben kuiten van het merk Kittel gekocht, omdat de Froome´s uitverkocht waren. Toen ik mij op 6-jarige leeftijd aansloot bij de atletiekvereniging bleek ik dus vooral uit te blinken in alles wat kort en krachtig was, nl. sprinten, springen en werpen. Tijdens wedstrijdjes over 1000 meter of meer gaf ik ofwel op door zijsteken, ofwel was ik steeds de beste voor de rust en kreeg ik daarna een forfaitscore tegen mijn appel ...
Meerkamp was mijn lievelingsnummer bij de benjamins en de pupillen en ik was daar eigenlijk ook wel redelijk goed in. Geloof het of niet, maar ik heb thuis nog steeds (in mama´s krantenknipselmap, weet je wel) een uitslag steken van een driekamp die ik won voor niemand minder dan ... Hans Van Alphen. Ondertussen doet geen enkele Belg mij dat nog na! Ik ook niet ...
Ik haalde vooral mijn punten in de werpnummers. Dat resulteerde in een specialisatie in het kogelstoten met als uitschieter een nationale titel bij de kadetten. Meteen mijn grootste sportieve verwezenlijking ooit, want even later nam Koning Puberteit de macht over en volgden bijna 15 sportloze jaren.
Pas in 2013 kreeg ik de smaak van het lopen echt te pakken. Er mochten wel wat kilo´s af maar daarvoor deed ik het niet. Ik merkte vooral dat ik mijn oudste dochtertje niet meer kon entertainen zonder aan de zuurstof te moeten.

Trainingsactiviteiten

Het zit in mijn aard om mezelf steeds te willen verbeteren. Startend aan 9 km/u ging ik langzaam naar 10, 11, 12, 13 km/u. De stap naar 14 km/u was nog goed te doen, maar daarna stokte het. Ondanks trainingsschema´s, boeken, artikels, intervallen, techniekaanpassingen, lactaattesten en heel veel vloeken, ben ik nog nooit onder de 20 minuten geraakt over 5 km. Dat blijft wel een beetje mijn doel, maar momenteel train ik er niet gericht meer voor. Ik loop tegenwoordig te graag eens gewoon op mijn gemak. Lekker cruisen (of snoozen als ze me weer eens wakker geroepen hebben...).
Ik train het liefst gewoon wanneer het mij uitkomt en alleen. Vastgelegde tijdstippen of ergens afspreken om in groep te gaan lopen, is echt niets voor mij. Ik probeer het soms, maar het is tegen mijn natuur. Er komt altijd wel iets tussen, meestal mijn goesting. De mannen van Bjokkesteam kunnen dat bevestigen...
Door de week train ik daarom steeds op dinsdag en donderdag om 15u, als ik thuiskom van Brussel, dan heb ik daarna nog alle tijd om met het gezin bezig te zijn en een ´Hello Freshke´ klaar te maken. Op zaterdag en zondag loop ik wanneer het het best uitkomt in de planning van de kids.

Mijn wedstrijdervaringen

Wedstrijden loop ik gewoon naar de goesting van het moment. Mijn moeder, die altijd mee foto´s gaat nemen van alle deelnemers, wordt er soms zot van. Ik zeg vaak dat ik zal gaan, maar daag even vaak gewoon niet op, omdat ik liever iets anders met de kids ga doen en dus ´s morgens al maar ga lopen.
Ik loop tijdens wedstrijden meestal de korte afstand, omdat ik voor de lange echt niet in de wieg ben gelegd. Kittel-kuiten remember...
Mijn favoriete wedstrijd is Heist Loopt, omdat het een thuismatch is en lekker zwaar. Het is daar elk jaar een ware prestigestrijd. Als het niet onderling tussen de estafetteploegen is, dan wel tegen de berg. Het Heistse wapenschild staat die dag altijd mooi symbool voor de vele stervende zwanen. Toen ik vorig jaar in de zengende hitte voorbij het kerkhof liep, kreeg ik bijna zin om er gaan bij te liggen. Op dat kerkhof liggen ondertussen al veel ambities begraven.

Bijkomende informatie

In 2013 startte ik een blog waarop ik de foto´s van mijn moeder plaatste met een begeleidend wedstrijdverslag, waarin ik op een ludieke manier over mijn prestaties schreef.
Toen ik die op Facebook begon te delen, kreeg dat een eigen leven. De foto´s van JogLog bereiken elke week duizenden mensen en het aantal blijft groeien. Ook andere acties die op JogLog verschenen, waren een succes. Zo was de admin van deze joggingkalender ooit mijn eerste ´JogLog van de week´ :) en momenteel begint onze eigen loopcompetitie JogLiga mooi op gang te komen.
Er passeert nogal wat de revue, want JogLog is mijn uitlaatklep voor alle ideeën die in mij opkomen tijdens een Runner´s High. Wat niet aanslaat, wordt ook snel aangepast of afgevoerd en vervangen door een nieuw idee. Ik zei het al eerder: de ondernemer in mij wil constant evalueren en evolueren.
De bekendheid van JogLog en de JogLiga is momenteel nog beperkt tot de Zuiderkempen en een stukje Hageland, dus misschien moet ik van dit artikel maar even profiteren om te vermelden dat we in heel Vlaanderen op zoek zijn naar partners om mee te werken aan de JogLiga, zodat we dit concept overal kunnen aanbieden en de deelnemers in alle regio´s in de prijzen kunnen vallen.

Mijn favoriete foto's

Foto 1: Deze foto van de Beeltjensloop in Westerlo komt soms terug in mijn dromen waarin ik het deelnemersveld aanvoer. Helaas ...

Foto 2: Epische weersomstandigheden tijdens de Limbergloop in Herselt. Ik was op weg naar een PR, maar de zondvloed besliste er anders over.

Foto 3: Team JogLog in actie tijdens Heist Loopt.

Foto 4: Mijn strijd tegen de berg tijdens de ploegenestafette van Heist Loopt.

Foto 5: Effe poseren tijdens de Aarschotse Stratenloop voor de mensen die telkens weer opnieuw alles komen vastleggen op de gevoelige plaat. Waarvoor dank !!

Klik op een foto om de slideshow te starten