Peter Everaerts

Update: 14 maart 2016

Geboren in 1971

Woonplaats: Aarschot, Vlaams-Brabant

Roepnaam: Peter

Mijn motivatie om te lopen is alleszins niet om te vermageren. Mijn gewicht is altijd al een stabiele factor geweest waar ik me nooit zorgen hoef over te maken. Mijn algemene gezondheid en fitness samen met de kameraadschap die je onder collega-lopers vindt, zijn dan ook mijn belangrijkste drijfveren om te blijven lopen.
Sinds vorig jaar ben ik ook aangesloten bij de Demerdijklopers, een toffe bende die elkaar probeert te steunen zodat elkeen zijn doelstellingen kan bereiken (mochten die er al zijn).

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Hoe ik eraan begon

Toen jaren geleden in Rillaar voor het eerst de Wijnbergjogging plaatsvond, ben ik van start gegaan met lopen. Ik koos voor de 5 km en dacht: ´Dit is een makkie´. Dit viel echter serieus tegen. Na 3 km stond ik geparkeerd en was ik totaal buiten adem. Ik was gewoon te snel van start gegaan. Na al die jaren overkomt ´het te snel van start gaan´ me nu zelfs nog wel eens. De smaak had ik echter wel te pakken. Bovendien leerde ik bij het lopen ook nog eens toffe mensen kennen en zo is de motivatie gegroeid.

Trainingsactiviteiten

In een doordeweekse week zitten er voor mij 3 tot 5 trainingsdagen. Momenteel train ik voor mijn 10de marathon, namelijk die van Zeeuws Vlaanderen in Hulst op 16 april. Dit jaar wordt er van Hulst naar Terneuzen gelopen. Aan het begin en het eind van het parcours loop je tussen gebouwen, maar verder alleen tussen groen en langs kreken, genietend van de vergezichten over de Zeeuwse akkers of de brede Westerschelde.
De trainingsafstanden kunnen gaan tot 35 km. Wanneer ik alleen ga trainen heb ik altijd muziek bij me. Dan beluister ik uiteenlopende muziekgenres. In groep laat ik de muziek natuurlijk thuis.
Maandelijks wordt er door de Demerdijklopers ook een trainingsloop, de Vossenholloop, georganiseerd met vertrek in Het Vossenhol in Averbode, tevens sponsor van onze club.

Mijn wedstrijdervaringen

Er gaat zelden een weekend voorbij zonder dat ik deelneem aan één of andere jogging of trail. Bij de stratenlopen behoort ´de Wijnbergloop´ in Rillaar tot mijn favorieten. Naar deze wedstrijd kijk ik dan ook elk jaar uit.
Naast stratenlopen vind ik traillopen heel ontspannend. Ik neem dan ook jaarlijks deel aan enkele van deze altijd heel uitdagende wedstrijden.
Mijn eerste marathon liep ik in Kasterlee in november 2013. Op een zwaar en merendeels onverhard parcours deed ik er 3u49min04sec over.

Bijkomende informatie

Een volgende uitdaging is misschien wel de eerste 6-urenloop die volgend jaar in Langdorp (langs de Demerdijk) zal georganiseerd worden. De marathon afstand heb ik al meermaals in de benen maar 6 uur aan een stuk lopen ...

Mijn favoriete foto's

Foto 1: November 2013: Aankomst in mijn eerste marathon (Kasterlee)

Foto 2: September 2015: Sint-Pieters Bear Trail in Maastricht (NL)

Foto 3: Groepstraining met de Demerdijklopers

Foto 4: Augustus 2014: Trail des Fantômes in La Roche en Ardennes

Klik op een foto om de slideshow te starten

web page hit counters codes Free
Measure Website Visitors